matyldaa 12.08.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam, Mam w ogrodzie 2 grujeczniki japońskie, posadzone tej wiosny. Od kilku dni zaczęły intensywnie przebarwiać się na żółto. Czy aby na to nie za wcześnie? Ostatnio było kilka gorących suchych dni - może miały za mało wody? Aktualne już ponad połowa liści jest żółta. Macie jakies doświadczenia z tymi drzewami? Pozdrawiam,Matyldaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 12.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Grujecznik japoński jest b. wrażliwy na brak wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyldaa 12.08.2009 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Czyli możliwe, że się przesuszyły. Brałam to niestety pod uwagę. Mam nadzieję, że odpowiednie podlewanie coś pomoże i drzewa dojdą do siebie. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 12.08.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja mam dwa grujeczniki i też krótko po posadzeniu zmarniały opadły nawet liscie po miesiącu odbiły wypusciły listki i drzewka wydobrzały.Sama nie wiem co im było,może zmarzły wczesną wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyldaa 12.08.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Znaczy się jest nadzieja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts