Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody- robić czy nie

Recommended Posts

Zastanawiam się czy robić schody przed domem, w projekcie są trzy, do drzwi wejściowych. Majster namawia mnie na płaski wyprofilowany podjazd, z wózkiem wygodniej ponoć i takie tam, i ponoć teraz się raczej tak robi jak jest na to miejsce. Generalnie ma chyba słuszne argumenty, ale podpowiedzcie czemu właściwie służą te schodki wejściowe. Może jest jakiś ważny powód ich istnienia. A może ktoś żyje bez takich schodków? Jak to jest?

Z góry dzięki

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam się czy robić schody przed domem, w projekcie są trzy, do drzwi wejściowych. Majster namawia mnie na płaski wyprofilowany podjazd, z wózkiem wygodniej ponoć i takie tam, i ponoć teraz się raczej tak robi jak jest na to miejsce. Generalnie ma chyba słuszne argumenty, ale podpowiedzcie czemu właściwie służą te schodki wejściowe. Może jest jakiś ważny powód ich istnienia. A może ktoś żyje bez takich schodków? Jak to jest?

Z góry dzięki

Schody są po to między innymi, aby się nie wyłożyć zimą na śliskim podejściu czy zejściu.

no bo jak są schody, to ślimaki strasznie tupią tą jedną nogą i można je w pore przepędzić. :)

A tak poważnie to majstrowi chyba nie chce się robić szalunku na schody.

Podjazd zimą to porażka, bo służy za zjazd (na dupie).

Takie rzeczy można robić dodatkowo np. dla wózka dziecięcego czy inwalidzkiego.

Ja mam inwazję na budowie. I mimo zamkniętych drzwi/okien/rolet ostatnio po przyjezdzie na budowe znalazlem jednego na suficie. Domku nie mial - widać bezdomny myslal ze go przygarnę.

Acha i nie robcie za duzych tarasów. U mnie ma 3m szerokości i po tych słonecznych dniach które były mialem min 20 wyschnietych slimaków.

Domku nie mial - widać bezdomny myslal ze go przygarnę.

Te bezdomne to wala drzwiami i oknami (doslownie) jak suszy sie wieksza ilosc grzybow... do zapachu chyba tak gnaja. :D

Acha i nie robcie za duzych tarasów. U mnie ma 3m szerokości i po tych słonecznych dniach które były mialem min 20 wyschnietych slimaków.
Ni no, to mozna robic duze tarasy ale odrazu z zamontowanymi zraszaczami :D

czy z tych bezdomnych ślimaków może jakiś pożytek by zrobić. może one mogą pognać mszyce z róż? ale tak swoją drogą to nie wiedziałam że to taka plaga. i jeszcze tak myślę czy wy mówicie o takich ślimarach bez skorupki? :o to ja muszę zrobić ogromnie wysokie te schody bo one są...okropnie niebezpieczne, jak się na nie patrzy to właściwie jedna wielka kupa...mięśni :o

czy z tych bezdomnych ślimaków może jakiś pożytek by zrobić. może one mogą pognać mszyce z róż? ale tak swoją drogą to nie wiedziałam że to taka plaga. i jeszcze tak myślę czy wy mówicie o takich ślimarach bez skorupki? :o to ja muszę zrobić ogromnie wysokie te schody bo one są...okropnie niebezpieczne, jak się na nie patrzy to właściwie jedna wielka kupa...mięśni :o

Tak o tych bez skorupki. Nie wiem czy plaga czy nie.. ale jest ich za duzo jak dla mnie. Miejsca gdzie się chowają kryją czasami "stada" po 20-30 slimaków.

Ostatio jeden wszedl do rolety i jak ją rozwijałem to zjechał ładnie w dół. Takie ślimakowe wesołe miasteczko.