misiakulka 12.08.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Zastanawiam się czy robić schody przed domem, w projekcie są trzy, do drzwi wejściowych. Majster namawia mnie na płaski wyprofilowany podjazd, z wózkiem wygodniej ponoć i takie tam, i ponoć teraz się raczej tak robi jak jest na to miejsce. Generalnie ma chyba słuszne argumenty, ale podpowiedzcie czemu właściwie służą te schodki wejściowe. Może jest jakiś ważny powód ich istnienia. A może ktoś żyje bez takich schodków? Jak to jest?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.08.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Zastanawiam się czy robić schody przed domem, w projekcie są trzy, do drzwi wejściowych. Majster namawia mnie na płaski wyprofilowany podjazd, z wózkiem wygodniej ponoć i takie tam, i ponoć teraz się raczej tak robi jak jest na to miejsce. Generalnie ma chyba słuszne argumenty, ale podpowiedzcie czemu właściwie służą te schodki wejściowe. Może jest jakiś ważny powód ich istnienia. A może ktoś żyje bez takich schodków? Jak to jest? Z góry dzięki Schody są po to między innymi, aby się nie wyłożyć zimą na śliskim podejściu czy zejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ślimaki nie będą wchodziły do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.08.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ślimaki nie będą wchodziły do domu Ze schodkami, czy bez? I tak wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.08.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ale ograniczy się ryzyko, że wejdą cichaczem niezauważone podczas gdy się otworzy na chwilę drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 12.08.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 no bo jak są schody, to ślimaki strasznie tupią tą jedną nogą i można je w pore przepędzić. A tak poważnie to majstrowi chyba nie chce się robić szalunku na schody. Podjazd zimą to porażka, bo służy za zjazd (na dupie). Takie rzeczy można robić dodatkowo np. dla wózka dziecięcego czy inwalidzkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 12.08.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ok wasze podpowiedzi mnie przekonują. zwłaszcza ślimaki napędziły mi stracha dzięki. będą schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ok wasze podpowiedzi mnie przekonują. zwłaszcza ślimaki napędziły mi stracha dzięki. będą schody Uważaj na slimaki alpinistów bo one nawet po schodach wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 12.08.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ok wasze podpowiedzi mnie przekonują. zwłaszcza ślimaki napędziły mi stracha dzięki. będą schody Uważaj na slimaki alpinistów bo one nawet po schodach wejdą na ślimaki w ogóle to trzeba uważać, bo to sportowcy ekstremalni są http://www.funnyphotos.net.au/mission-impossible-snail/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 12.08.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 uważam że wątek ślimaków należy pociągnąć. to ważne.i dotyczy nas wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 12.08.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 uważam że wątek ślimaków należy pociągnąć. to ważne. i dotyczy nas wszystkich.a zwlaszcza urzednikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.08.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 wczoraj taki jeden mi ciszachem wlazł do salonu...pokonał 6 schodów na taras...ekstrim jakiś ...ale dostał nauczkę...wlazł w kuli styropianowe... z których go obierałam z kwadrans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.08.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Bez schodów jak dla mnie trochę dziwnie by to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.08.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 no ale jak zrobi się za wysokie schody to się dopiero ślimaki wkurzą... lepiej uważać podobno bywają nieobliczalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 12.08.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ok. schody niezbyt wysokie. nie wkurzać ślimaków. zrozumiałam fajne to forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.08.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja mam inwazję na budowie. I mimo zamkniętych drzwi/okien/rolet ostatnio po przyjezdzie na budowe znalazlem jednego na suficie. Domku nie mial - widać bezdomny myslal ze go przygarnę. Acha i nie robcie za duzych tarasów. U mnie ma 3m szerokości i po tych słonecznych dniach które były mialem min 20 wyschnietych slimaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 12.08.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Domku nie mial - widać bezdomny myslal ze go przygarnę. Te bezdomne to wala drzwiami i oknami (doslownie) jak suszy sie wieksza ilosc grzybow... do zapachu chyba tak gnaja. Acha i nie robcie za duzych tarasów. U mnie ma 3m szerokości i po tych słonecznych dniach które były mialem min 20 wyschnietych slimaków.Ni no, to mozna robic duze tarasy ale odrazu z zamontowanymi zraszaczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 12.08.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 a wkurzone ślimaki śmigają jak powolne zające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 12.08.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 czy z tych bezdomnych ślimaków może jakiś pożytek by zrobić. może one mogą pognać mszyce z róż? ale tak swoją drogą to nie wiedziałam że to taka plaga. i jeszcze tak myślę czy wy mówicie o takich ślimarach bez skorupki? to ja muszę zrobić ogromnie wysokie te schody bo one są...okropnie niebezpieczne, jak się na nie patrzy to właściwie jedna wielka kupa...mięśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 13.08.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 czy z tych bezdomnych ślimaków może jakiś pożytek by zrobić. może one mogą pognać mszyce z róż? ale tak swoją drogą to nie wiedziałam że to taka plaga. i jeszcze tak myślę czy wy mówicie o takich ślimarach bez skorupki? to ja muszę zrobić ogromnie wysokie te schody bo one są...okropnie niebezpieczne, jak się na nie patrzy to właściwie jedna wielka kupa...mięśni Tak o tych bez skorupki. Nie wiem czy plaga czy nie.. ale jest ich za duzo jak dla mnie. Miejsca gdzie się chowają kryją czasami "stada" po 20-30 slimaków. Ostatio jeden wszedl do rolety i jak ją rozwijałem to zjechał ładnie w dół. Takie ślimakowe wesołe miasteczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts