Gość 09.12.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam.Mam niemały problem.Włącza się hydrofor, wskazówka ciśniniomierza ani drgnie, a hydrofor chodzi sobie dopóki nie spuszczę całej wody ze zbiornika. Po tej czynności wreszcie zasysa wodę i się normalnie napełnia i wyłącza. Gdzieś ciągnie powietrze. Hydraulicy (bo było ich dwóch) nie znaleźli żadnego przecieku na odcinku hudrofor - zawór zwrotny. Czy ktoś miał może podobną przygodę lub wie gdzie szukać ewentualnej usterki? Hydraulik chce zainstalować automatyczny odpowietrzacz, ale wydaje mi się że to jest likwidacja skutku a nie przyczyny. Jeszcze trzy tygodnie temu działał bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 09.12.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 U mnie było podobnie. Brało powietrze na połączeniu poziomej rury doprowadzającej wodę do domu z pionową rurą własnego (wierconego) ujęcia. Hydraulik coś tam mi tłumaczył, że jakieś tam rodzaje złączek, które tam zastosowano źle się sprawują jak zdarza się podciśnienie. Niestety nie słuchałam go pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts