PARTYŃ 12.08.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 C 176 . Czy ktoś może ma ten projekt albo realizuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zafka 16.10.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam. Ja buduję Dobrodzieja już od roku Polecam projekt. My dokonaliśmy małych zmian, ale ogólnie projekt jest bardzo dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PARTYŃ 28.10.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zakupilismy projekt domu Dobrodziej i przymierzam się do jego budowy. Chciałbym zapytac jakich zmian Pani dokonała w projekcie i co poprawiła. Zamierzam obniżyc dach i obniżyc wysokośc pomieszczeń, i czy to nie bedzie mialo wpływ na wyglad estetyczny.A co z kotlownią , ? drugie wejscie z zewnątrz, czy pozostanie w środku tak jak w projekcie. Mieszkam teraz w domu i wiem z doswidczenia że nie jest to dobre rozwiązanie jak kotlownia ma wejscie do domu. Czasem czuc poprostu dym. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zafka 31.10.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam, Cieszę się, że zdecywaliście się Państwo zakupić ten projekt. Naprawdę jest bardzo dobry! Dokonaliśmy następujących zmian: - dodaliśmy z przodu domu dwie symetryczne lukarny w dachu (takie same jak z boku) - zmieniliśmy troszkę układ pomieszczeń na górze - podnieśliśmy budynek na fundamencie - zrezygnowaliśmy z niektórych dzwi wewn - zmieniliśmy okienko nad gankiem - zmieniliśmy kształt kolumn. Dla Nas projekt jest prawie idealny, ale w praktyce różne sprawy wychodzą. Jeżeli chodzi o wysokość pomieszczeń to dla Nas akurat ważne jest że są wyższe. W architekturze dworkowej to i tak minimalna wysokość. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Natomiast boję się skosów na górze. Na szczęście życie ratują Nam lukarny, które są duże i dodają przestrzeni . Ja bym nie zmniejszała wysokości. Ten projekt został zaprojektowany przez Pana Sajdaka, który naprawdę wie co robi. Pojektuje dworki od bardzo dawna i jest specjalistą w tej dziedzinie. Bardzo ważna jest wysokość okien, kąt nachylenia dachu. Myślę, że przy tak dużych zmianach Dobrodziej może dużo stracić na wyglądzie zewnętrznym. Bach zajmuje 2/3 domu. My mamy pompę ciepła w kotłowni, więc raczej nic Nam nie będzie dymiło. Ale jeżeli wybrałabym piec na wegiel/drewno/olej to chyba bym doprojektowała piwnice. Bo to prawda,że ta Nasza kotłownia to raczej spiżarnią jest bardziej. Myślę, że będziemy w stałym kontakcie, bo mało jest osob,które wybrały ten projekt. Życzę powodzenia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 pochwalcie się swoimi Dobrodziejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PARTYŃ 06.03.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Po długim niebycie na forum , w końcu dostaliśmy pozwolenie na budowe. A dokładnie 1 marca 2010 r. Data ważna gdyż cała papierologia zajeła nam 6 miesięcy od 1 września 2009 roku do dnia dzisiejszgo .Uprawomocni się w połowie marca. Także za niedługo rozpocznie się praca w związku z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 C 176 . Czy ktoś może ma ten projekt albo realizuje. Pozdrawiam. Na forum są już 2 Dobrodzieje - jeden w oryginale u forumowiczki Beauty, a drugi mój, jednak nieco zmieniony (m.in. rezygnacja z okien dachowych, niższy dach 38', lukarny z przodu i z tyłu zamiast na bokach, piwnica, troszkę inny rozkład pomieszczeń wewnątrz ) Proponuję założenie dziennika, żebyśmy mogli podziwiać budowę od początku To śliczny dworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK I MAŁGORZATA 09.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Dobry WieczórW miesiacu kwietniu rozpoczeliśmy budowe Dobrodzieja ,wprowadzilismy trochę zmian-piwnica pod połową-kotłownia w piwnicy(drugie wejscie do kotłowni z zewnątrz)-podniesiony dom -nachylenie dachu 40 - w kuchni do salonu mniejsze drzwi(jedno skrzydło)-na górze rezygnacja z ubikacji małej( w planie mamy saune)-kolankowa podniesiona do 60 cm- rezy gnacja z okno bocznego w kuchni TAK w ogóle to sięciesze że jeszcze ktos ten dom buduje bo od dłuzszego czasu ( prawie drugi rok ne mogłem nikogo znaleźć kto rozpoczał jego budowę.Myslałem że gdzieś tkwi jakis feler którego nie zauważyłem w projekcie. POZDRAWIAM JACEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madalen 16.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam wszystkich Dobrodziejów Ja też buduję domek według tego projektu od 3 lat, tzn. jestem na etapie wykańczania. Systematycznie podglądam dziennik Moni i Marka oraz Beauty - naprawdę polecam - bardzo dużo inspiracji. Ogólnie projekt jest dobry - my dodaliśmy lukarny z przodu i podnieśliśmy budynek o kilka bloczków. Na górze zmieniliśmu układ pomieszczeń i garderoby. Powodzenia dla wszystkich!!! Forum czeka na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumaka 01.07.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, My właśnie zaczęliśmy budowę Dobrodzieja - mamy fundament. W wyglądzie nie zmieniliśmy nic, ponieważ uważamy, że wszelkie takie zmiany psują proporcje budynku i nie jest to już styl dworkowy. Projekt kupiliśmy bezpośrednio od projektanta - wybraliśmy wersje z innym dołem niż jest na sieci - patrząc wg wskazówek zegara zaczynając od salonu jest jeden pokój, kotłownia, duża łazienka, hol, spiżarka i kuchnia. góra bez zmian. My zrezygnowaliśmy z wylewanych schodów i dodatkowego WC na piętrze. Mam prośbę do wszystkich, którzy maja już ściany - powklejajcie jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagg 23.11.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts