mastinox 12.08.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Mam następujący problem z Zakładem Energetycznym, a mianowicie postawiono skrzynkę przyłączeniową dla dwóch działek w całości po mojej stronie posesji i na mojej działce około 10 cm od kamienia granicznego. Takie usytuowanie skrzynki uniemożliwia mi postawienie płotu i montaż rozsuwanej bramy. W umowie napisane jest że skrzynka zostanie zamontowana w linii płotu a w całości znajduje się ma mojej działce. Dodam jeszcze że nikt nie konsultował ze mną położenia w takim miejscu skrzynki, po prostu zamontowali tak jak im było najłatwiej i już. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 12.08.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 To przesuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Mam następujący problem z Zakładem Energetycznym, a mianowicie postawiono skrzynkę przyłączeniową dla dwóch działek w całości po mojej stronie posesji i na mojej działce około 10 cm od kamienia granicznego. Takie usytuowanie skrzynki uniemożliwia mi postawienie płotu i montaż rozsuwanej bramy. W umowie napisane jest że skrzynka zostanie zamontowana w linii płotu a w całości znajduje się ma mojej działce. Dodam jeszcze że nikt nie konsultował ze mną położenia w takim miejscu skrzynki, po prostu zamontowali tak jak im było najłatwiej i już. Proszę o pomoc. Oj ludzie,ludzie... Wyrazy współczucia.... dla Twojego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Mam następujący problem z Zakładem Energetycznym, a mianowicie postawiono skrzynkę przyłączeniową dla dwóch działek w całości po mojej stronie posesji i na mojej działce około 10 cm od kamienia granicznego. Takie usytuowanie skrzynki uniemożliwia mi postawienie płotu i montaż rozsuwanej bramy. W umowie napisane jest że skrzynka zostanie zamontowana w linii płotu a w całości znajduje się ma mojej działce. Dodam jeszcze że nikt nie konsultował ze mną położenia w takim miejscu skrzynki, po prostu zamontowali tak jak im było najłatwiej i już. Proszę o pomoc. Oj ludzie,ludzie... Wyrazy współczucia.... dla Twojego sąsiada. Dlaczego wyrazy współczucia akurat dla sąsiada to już twoja słodka tajemnica bo bardzo tajemniczo piszesz. Mnie natomiast zastanawia fakt ,gdzie był inwestor jak mu skrzynkę montowali?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastinox 12.08.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 W poniedziałek o 22:00 nie było skrzynki a we wtorek o 16:00 już była. Założyli jak im pasowało i odjechali. No i jest problem tylko jak go rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 W poniedziałek o 22:00 nie było skrzynki a we wtorek o 16:00 już była. Założyli jak im pasowało i odjechali. No i jest problem tylko jak go rozwiązać. Masz projekt?To jedź do ZE i pokaż im gdzie skrzynka powinna stać.Jeżeli nic nie odpowiedzą to masz problem ale zajebiście dużo możliwości by z niego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Powiem ci jeszcze ,że miałem ułatwioną sytuację bo jak montowali skrzynkę to stal już płot z siatki a wykonawca to facet bardzo końkretny i zadzwonił do mnie kiedy gdzie i jak ją zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Stawiam flachę, że inwestor słowa by nie powiedział, gdyby skrzynka stanęła w całości u sąsiada. To jest taka nasza narodowa przypadłość.No bo jak to, sąsiad będzie miał prąd z mojej skrzynki, przecież ja poświęciłem na nią 50cm swojej miedzy!!!Trochę rozsądku i wyobraźni.Jak by inwestor poczekał na prąd ze 2 lata, to z radością powitałby tablicę nawet dla 4 sąsiadów. Na moim osiedlu sa stawiane 5-6 polowe i naprawde nikomu to nie przeszkadza. Osobiście to by mi do głowy nie przyszedł taki pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Skrzynki kilkupolowe OK, ale autor pisze, że mu lokalizacja skrzynki koliduje z płotem i bramą. Płot to pewnie mały kłopot, choć jak ma zaplanowany jakiś ozdobny, to może nie pasować do wizji artystycznej, ale kolizja z bramą to już problem A jeśli jeszcze dopilnował, by przewidzieć miejsce na skrzynkę bez kolizji z płotem i bramą, a montażyści to olali, to rozumiem nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Stawiam flachę, że inwestor słowa by nie powiedział, gdyby skrzynka stanęła w całości u sąsiada. To jest taka nasza narodowa przypadłość. No bo jak to, sąsiad będzie miał prąd z mojej skrzynki, przecież ja poświęciłem na nią 50cm swojej miedzy!!! Trochę rozsądku i wyobraźni. Jak by inwestor poczekał na prąd ze 2 lata, to z radością powitałby tablicę nawet dla 4 sąsiadów. Na moim osiedlu sa stawiane 5-6 polowe i naprawde nikomu to nie przeszkadza. Osobiście to by mi do głowy nie przyszedł taki pomysł. Gdzieś uciekła ci twoja wyobraźnia.Autor pyta konkretnie co ma zrobić z: Takie usytuowanie skrzynki uniemożliwia mi postawienie płotu i montaż rozsuwanej bramy. i nigdzie nie pisze ,że przeszkadza mu to ,że dzieli skrzynkę z sąsiadem.Ty chyba już napocząłeś tą flaszkę Czytaj z uwagą zanim napiszesz o narodowej przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.08.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Jeżeli ZE usytułowałby skrzynkę w połowie na jego granicy a w połowie na sąsiada to różnica jakieć 40-50 cm. Nie bardzo wierzę, że wtedy łatwiej będzie postawić płot, czy zainstalować bramę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Jeżeli ZE usytułowałby skrzynkę w połowie na jego granicy a w połowie na sąsiada to różnica jakieć 40-50 cm. Nie bardzo wierzę, że wtedy łatwiej będzie postawić płot, czy zainstalować bramę!!! Jesteś jasnowidzem?Widziałeś projekt czy zgadujesz? Mają postawić zgodnie z projektem a nie inaczej.amenossss.Ktoś mądry pewnie konsultował z inwestorem bramę,płot,skrzynkę el,gazową itd.Ma to zresztą narysowane na planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastinox 12.08.2009 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Mogę sobie dzielić tą skrzynkę z sąsiadem ale chodzi mi o to że zamontowano ją w całości na mojej działce, a nie tak jak jest u innych moich sąsiadów miedzy ich płotami a chodnikiem. U mnie jest 10 cm za płotem na mojej posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Mogę sobie dzielić tą skrzynkę z sąsiadem ale chodzi mi o to że zamontowano ją w całości na mojej działce, a nie tak jak jest u innych moich sąsiadów miedzy ich płotami a chodnikiem. U mnie jest 10 cm za płotem na mojej posesji. Czyli chcesz tak jak pozostali mieszkańcy czy tak jak masz w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastinox 12.08.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Dokładnie. Chciałbym mieć tak jak mają sąsiedzi, czyli tak jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 12.08.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Powtórzę: to ją przesuń, bedzie najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 13.08.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam!Miałem podobnie, nie chodziło co prawda o to że to była częściowo szafka sąsiada, lecz o to że postawili mi ją idealnie w przy granicy z drogą. Na mapce narysowałem im że ma być odsunięta 2m w głąb mojej działki, bo tak planuje odsunąć ogrodzenie. Zdecydowałem się tak zrobić ponieważ droga wąska no i sąsiad nie miałby jak wjeżdżać do siebie na plac (taki dobry jestem:) A oni postawili tak, żeby jak najkrótszy kabel dać od słupa. Dosłownie krócej się nie dało. Wku....łem się bo tydzień wcześniej postawili mi PRAWIDŁOWO skrzynkę gazową według tych samych wytycznych. No i miałem dwie skrzynki oddalone od siebie 3 m tyle że nie w osi planowanego ogrodzenia. Trzeba być półgówkiem żeby tak zamocować szafkę. I tak najpierw telefonicznie zgłosiłem problem, Pani na to że będzie ciężko to zmienić, że to nie ich wina itp. i że oddzwoni wkrótce i da znać co da się zrobić. Zadzwoniła po TYGODNIU i powiedziała cytuję "no wie Pan ustaliliśmy z szefem że nie będziemy już tego ruszać" ŻARTY! JA na to że wyśle w takim razie pismo i żeby ustosunkowali się pisemnie do mojego zgłoszenia. Oczywiście pismo zaadresowałem nie do Pani od przyłączy lecz do Dyrektora Oddziału (ten który podpisywał końcowo umowę o przyłacze)Na pismo nie odpisali, ale po trzech dniach od wysłania listu poleconego miałem skrzynkę w tym miejscu co chciałem. Oczywiście trzeba dobrze uzasadnić dlaczego uważamy że jest niezgodność wykonania przyłącza z ustaleniami. Ale proponuje od razu pisać pisma. Nie ma co chodzić i dzwonić. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts