Izulek 13.08.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Zaczęli wczoraj montować mi kuchnię, w projekcie mam 6 szuflad, po 3 w szafce, u góry wąska i 2 głębokie, tak wynikało z projektu.Wczoraj okazało się że tylko front jest "wysoki" a boki szuflad (system blum) są niskie, jakieś 10 cm. Wkurzyłam się na maksa, dzisiaj zamierzam montującym wybić z głowy takie szuflady głebokie, bo zamierzałam w nich trzymać talerze. Mam pytanie, jakie boki mają Wasze głębokie szuflady w kuchni i jaki to system szuflad (o ile są to gotowe systemy typu blum czy inne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie wiekm dokładnie jak to wygląda w blumie, ale w Hettichu szuflada wysoka wygląda jak niska, z tym ze oprócz aluminiowego boku ma jeszcze podwyższenie w postaciu relingi (całośc ma wysokośc ok 14.5cm) i na tym relingu zaczepiany jest wkłąd organizacyjny, min na talerze.. między ścianką bokiem szuflady a tym relingiem można jeszcze zamocować dodatkowe "boczki: aluminiwe, szklane etc.. Przypuszczam, że w blumie jest podobnie bardzo... Tak to wygląda w Hettichu:http://s.meble.pl/gfx/meble/pl/nowosciproduktowe/197/1/s197_pl_orgaflag.jpg Tutaj jest akurat wysoka szuflada, z dodatkowym boczkiem szklanym i wkładem OrgaFlag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A tutaj lepiej widoczna wysoka szuflada bez wkładów http://www.meblotech.com/files/image/meble/szuflada%202.jpg U mnie w takiej szufladzie stoją talerze i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.08.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Tak tam też są relingi, ale mnie bardziej od tych "organizerów" interesowałby też wyższy bok. Muszę koniecznie się zorientować bo trudno będzie chyba w takiej szufladzie z niskimi bokami trzymać talerze aby nie latały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Takie dodatkowe wyższe boki to osobny produkt, musiałabyś poprosić swojego stolarza o to. Ja mam organizację, ale bez wyższego boku-nic nie lata.. Moze to dzięki macie antypoślizgowej, jaką sobie włożyłam na dno...? W każdym razie nie ma tragedii, boczek można uzupełnić, koszt ok 20-30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.08.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Trzeba dokupić boczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.08.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Takie dodatkowe wyższe boki to osobny produkt, musiałabyś poprosić swojego stolarza o to. Ja mam organizację, ale bez wyższego boku-nic nie lata.. Moze to dzięki macie antypoślizgowej, jaką sobie włożyłam na dno...? W każdym razie nie ma tragedii, boczek można uzupełnić, koszt ok 20-30 zł Enigma dzięki za wyjaśnienia, a możesz pokazac zdjęcie z tymi organizerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 13.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Głębokie szuflady są świetne, nie wybijajcie tego ludziom z głowy po prostu trzeba mieć zamontowane wyższe boki i można w nich trzymać talerze, miski i co dusza zapragnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Głębokie szuflady są świetne, nie wybijajcie tego ludziom z głowy po prostu trzeba mieć zamontowane wyższe boki i można w nich trzymać talerze, miski i co dusza zapragnie a kto wybija z głowy? Po prostu nie została poinformowana o konieczności dokupienia tych boków. Nie wyobrażam sobie juz kuchni bez głębokich szuflad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Tak na szybko tylko jedno małe zdjęcie znalazłam: http://www.ambpw.pl/innotech/inno_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.08.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 No ja też nie zamierzam z nich zrezygnowac, tylko faktycznie muszę dopytać o te wysokie boki i organizery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 13.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie wiekm dokładnie jak to wygląda w blumie, ale w Hettichu szuflada wysoka wygląda jak niska, z tym ze oprócz aluminiowego boku ma jeszcze podwyższenie w postaciu relingi (całośc ma wysokośc ok 14.5cm) i na tym relingu zaczepiany jest wkłąd organizacyjny, min na talerze.. między ścianką bokiem szuflady a tym relingiem można jeszcze zamocować dodatkowe "boczki: aluminiwe, szklane etc.. Przypuszczam, że w blumie jest podobnie bardzo... Tak to wygląda w Hettichu: http://s.meble.pl/gfx/meble/pl/nowosciproduktowe/197/1/s197_pl_orgaflag.jpg Tutaj jest akurat wysoka szuflada, z dodatkowym boczkiem szklanym i wkładem OrgaFlag. Wiesz może czy te dodatkowe "boczki" do Hetticha można kupić osobno.. mamy wlasnie takie wysokieszuflady z relingiem i chcemy to dokupić osobno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.08.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ja mam hetticha z niskimi bokami bez relingów (zresztą co ten reling może zatrzymać) i do luftu, nadają się tylko do trzymania miksera, tostera itp, bo w drugiej mam pokrywki do garnków i często się wysypują .Bez organizerów do niczego.Wysoka szuflada (czyt. wysoki font) a w rzeczywistości płytka ,lepiej dać 2 wąskie.Blum ma na 100% szuflady pełne tandembox się to chyba nazywa o ile pamiętam, są na stronie int. bluma, zerknij sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie wiekm dokładnie jak to wygląda w blumie, ale w Hettichu szuflada wysoka wygląda jak niska, z tym ze oprócz aluminiowego boku ma jeszcze podwyższenie w postaciu relingi (całośc ma wysokośc ok 14.5cm) i na tym relingu zaczepiany jest wkłąd organizacyjny, min na talerze.. między ścianką bokiem szuflady a tym relingiem można jeszcze zamocować dodatkowe "boczki: aluminiwe, szklane etc.. Przypuszczam, że w blumie jest podobnie bardzo... Tak to wygląda w Hettichu: http://s.meble.pl/gfx/meble/pl/nowosciproduktowe/197/1/s197_pl_orgaflag.jpg Tutaj jest akurat wysoka szuflada, z dodatkowym boczkiem szklanym i wkładem OrgaFlag. Wiesz może czy te dodatkowe "boczki" do Hetticha można kupić osobno.. mamy wlasnie takie wysokieszuflady z relingiem i chcemy to dokupić osobno..Można. Zwie się to Top Side, występuje w kolorze aluminium, transparentny z tworzywa sztucznego i szklany. Aluminiowy jest najbardziej popularny, koszt dla detalisty ok 50 zł brutt, nr katalogowy: 13289-do szyflady o standardowej głębokości 470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 13.08.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ja mam hetticha z niskimi bokami bez relingów (zresztą co ten reling może zatrzymać) i do luftu, nadają się tylko do trzymania miksera, tostera itp, bo w drugiej mam pokrywki do garnków i często się wysypują . Bez organizerów do niczego. Wysoka szuflada (czyt. wysoki font) a w rzeczywistości płytka ,lepiej dać 2 wąskie. Blum ma na 100% szuflady pełne tandembox się to chyba nazywa o ile pamiętam, są na stronie int. bluma, zerknij sobie.Reling jest po to, zeby na nego założyć wszystkie organizacje do głębokich szuflad Hetticha.. Robienie sobie wysokiej szuflady bez wkładów jest lekko bez sensu, chyba ze potyrzebuje się jej własnie do przechowywania miksera.. Niskie szuflady są fajne tylko jeśli planujemy trzymać tak sztućce... Poza tym moim zdaniem (w mojej kuchni) niepraktyczne. Tandembox Bluma to to samo co InnoTech Hetticha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.08.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 enigma : też uważam robienie takich szuflad bez sensu i to całkowicie a nie lekko, mam tak w obecnej kuchni ,robionej kilka lat temu , drugi raz nie dam się nabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 13.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Mam 6 głębokich szuflad, ale wysokie są tylko fronty, natomiast boki niskie i relingi. I problem jest właściwie tylko w jednej szufladzie gdzie mam pokrywki, deski do krojenia i jakieś drobniejsze rzeczy - tam lubi się coś wysunąć bokiem (nie znalazłam sensownego organizera do takiej wysokiej szuflady). Ale w pozostałych, w których trzymam serwisy obiadowe, garnki nie ma żadnego problemu. Wszystkie talerze i mniejsze miseczki mam w takich stojakach z ikei i żadne dodatkowe organizery nie były potrzebne. Aha - na dno mata antypoślizgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 13.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 U mnie tak jak u Besty77. Fronty wysokie , szuflady niskie plus relingi.W przypadku talerzy dobrze sprawdzają się stojaki z Ikea, w szufladzie gdzie stoją garnki nie przeszkadza to zupełnie ale w szufladzie gdzie jest drobnica chyba sprawię sobie boczki bo co chwile coś chce się wysuwać bokiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.08.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Stojaki na talerze to takie z uchwytami po bokach zi, które można wyciągnąć, tzn. talerze w tych uchwytach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 14.08.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Stojaki na talerze to takie z uchwytami po bokach zi, które można wyciągnąć, tzn. talerze w tych uchwytach ? Tak ja mam takie, naprawdę sprawdzają się świetnie http://www.ikea.com/PIAimages/35641_PE126452_S3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts