Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głębokie szuflady w kuchni

Izulek

Recommended Posts

Zaczęli wczoraj montować mi kuchnię, w projekcie mam 6 szuflad, po 3 w szafce, u góry wąska i 2 głębokie, tak wynikało z projektu.

Wczoraj okazało się że tylko front jest "wysoki" a boki szuflad (system blum) są niskie, jakieś 10 cm. Wkurzyłam się na maksa, dzisiaj zamierzam montującym wybić z głowy takie szuflady głebokie, bo zamierzałam w nich trzymać talerze.

Mam pytanie, jakie boki mają Wasze głębokie szuflady w kuchni i jaki to system szuflad (o ile są to gotowe systemy typu blum czy inne).

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiekm dokładnie jak to wygląda w blumie, ale w Hettichu szuflada wysoka wygląda jak niska, z tym ze oprócz aluminiowego boku ma jeszcze podwyższenie w postaciu relingi (całośc ma wysokośc ok 14.5cm) i na tym relingu zaczepiany jest wkłąd organizacyjny, min na talerze.. między ścianką bokiem szuflady a tym relingiem można jeszcze zamocować dodatkowe "boczki: aluminiwe, szklane etc.. Przypuszczam, że w blumie jest podobnie bardzo...

Tak to wygląda w Hettichu:

http://s.meble.pl/gfx/meble/pl/nowosciproduktowe/197/1/s197_pl_orgaflag.jpg

Tutaj jest akurat wysoka szuflada, z dodatkowym boczkiem szklanym i wkładem OrgaFlag.

Takie dodatkowe wyższe boki to osobny produkt, musiałabyś poprosić swojego stolarza o to. Ja mam organizację, ale bez wyższego boku-nic nie lata.. Moze to dzięki macie antypoślizgowej, jaką sobie włożyłam na dno...? W każdym razie nie ma tragedii, boczek można uzupełnić, koszt ok 20-30 zł :-)

Takie dodatkowe wyższe boki to osobny produkt, musiałabyś poprosić swojego stolarza o to. Ja mam organizację, ale bez wyższego boku-nic nie lata.. Moze to dzięki macie antypoślizgowej, jaką sobie włożyłam na dno...? W każdym razie nie ma tragedii, boczek można uzupełnić, koszt ok 20-30 zł :-)

Enigma dzięki za wyjaśnienia, a możesz pokazac zdjęcie z tymi organizerami?

Głębokie szuflady są świetne, nie wybijajcie tego ludziom z głowy ;) po prostu trzeba mieć zamontowane wyższe boki i można w nich trzymać talerze, miski i co dusza zapragnie :)

a kto wybija z głowy?

Po prostu nie została poinformowana o konieczności dokupienia tych boków.

Nie wyobrażam sobie juz kuchni bez głębokich szuflad :roll:

Nie wiekm dokładnie jak to wygląda w blumie, ale w Hettichu szuflada wysoka wygląda jak niska, z tym ze oprócz aluminiowego boku ma jeszcze podwyższenie w postaciu relingi (całośc ma wysokośc ok 14.5cm) i na tym relingu zaczepiany jest wkłąd organizacyjny, min na talerze.. między ścianką bokiem szuflady a tym relingiem można jeszcze zamocować dodatkowe "boczki: aluminiwe, szklane etc.. Przypuszczam, że w blumie jest podobnie bardzo...

Tutaj jest akurat wysoka szuflada, z dodatkowym boczkiem szklanym i wkładem OrgaFlag.

Wiesz może czy te dodatkowe "boczki" do Hetticha można kupić osobno.. mamy wlasnie takie wysokieszuflady z relingiem i chcemy to dokupić osobno..

Ja mam hetticha z niskimi bokami bez relingów (zresztą co ten reling może zatrzymać) i do luftu, nadają się tylko do trzymania miksera, tostera itp, bo w drugiej mam pokrywki do garnków i często się wysypują .

Bez organizerów do niczego.

Wysoka szuflada (czyt. wysoki font) a w rzeczywistości płytka ,lepiej dać 2 wąskie.

Blum ma na 100% szuflady pełne tandembox się to chyba nazywa o ile pamiętam, są na stronie int. bluma, zerknij sobie.

Wiesz może czy te dodatkowe "boczki" do Hetticha można kupić osobno.. mamy wlasnie takie wysokieszuflady z relingiem i chcemy to dokupić osobno..

Można. Zwie się to Top Side, występuje w kolorze aluminium, transparentny z tworzywa sztucznego i szklany. Aluminiowy jest najbardziej popularny, koszt dla detalisty ok 50 zł brutt, nr katalogowy: 13289-do szyflady o standardowej głębokości 470 :-)

Ja mam hetticha z niskimi bokami bez relingów (zresztą co ten reling może zatrzymać) i do luftu, nadają się tylko do trzymania miksera, tostera itp, bo w drugiej mam pokrywki do garnków i często się wysypują .

Bez organizerów do niczego.

Wysoka szuflada (czyt. wysoki font) a w rzeczywistości płytka ,lepiej dać 2 wąskie.

Blum ma na 100% szuflady pełne tandembox się to chyba nazywa o ile pamiętam, są na stronie int. bluma, zerknij sobie.

Reling jest po to, zeby na nego założyć wszystkie organizacje do głębokich szuflad Hetticha.. Robienie sobie wysokiej szuflady bez wkładów jest lekko bez sensu, chyba ze potyrzebuje się jej własnie do przechowywania miksera..

Niskie szuflady są fajne tylko jeśli planujemy trzymać tak sztućce... Poza tym moim zdaniem (w mojej kuchni) niepraktyczne.

Tandembox Bluma to to samo co InnoTech Hetticha..

Mam 6 głębokich szuflad, ale wysokie są tylko fronty, natomiast boki niskie i relingi. I problem jest właściwie tylko w jednej szufladzie gdzie mam pokrywki, deski do krojenia i jakieś drobniejsze rzeczy - tam lubi się coś wysunąć bokiem (nie znalazłam sensownego organizera do takiej wysokiej szuflady). Ale w pozostałych, w których trzymam serwisy obiadowe, garnki nie ma żadnego problemu. Wszystkie talerze i mniejsze miseczki mam w takich stojakach z ikei i żadne dodatkowe organizery nie były potrzebne. Aha - na dno mata antypoślizgowa.

U mnie tak jak u Besty77. Fronty wysokie , szuflady niskie plus relingi.

W przypadku talerzy dobrze sprawdzają się stojaki z Ikea, w szufladzie gdzie stoją garnki nie przeszkadza to zupełnie ale w szufladzie gdzie jest drobnica chyba sprawię sobie boczki bo co chwile coś chce się wysuwać bokiem.

pozdrawiam