cieszynianka 16.08.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Stojaki na talerze to takie z uchwytami po bokach zi, które można wyciągnąć, tzn. talerze w tych uchwytach ? Tak ja mam takie, naprawdę sprawdzają się świetnie http://www.ikea.com/PIAimages/35641_PE126452_S3.jpg Swietny pomysł, nie widziałam jeszcze takiego patentu. Możesz zdradzić ile coś takiego kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 16.08.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 .... Swietny pomysł, nie widziałam jeszcze takiego patentu. Możesz zdradzić ile coś takiego kosztuje Cieszynianko 19,99 mniejszy, większy 29,99 - luknij tutaj http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30076197 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.08.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A co Ty zamieżasz robić z tymi szufladami, że boisz się, że Ci talerze powypadają? wystarczy normalnie otwierać i zamykać szufladę i będzie ok. Na prawdę, nie trzeba kopać szuflad wystarczy delikatnie pchnąć i same się zamkną. Polecam matę z Ikei do wyłożenia dna szuflady, wtdy nic nawet nie drgnie i kopnąć można;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 No właśnie chcę mieć pewność, że jak przyjdzie mi ochota kopnąć to nic nie wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 17.08.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Mamy takie szuflady jak byly powyzej, czyli wysoki front z niskimi bokami plus relingi. Trzymamy w nich m.in.talerze bez zadnego stojaka. Jedynie szuflady mamy wylozone folia z Ikei, o ktorej tez pisali. Nic sie nie dzieje z tymi talerzami, ani sie nie przesuwaja, tymbardziej nie wypadaja. A taka szuflada to raczej nie da sie trzasnac, konstrukcja prowadnic i hamulec temu zapobiega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 No dobra uspokoiliście mnie Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 17.08.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 u mnie Blumyw jednej szufladzie mam tylko wysokie boki, na talerze + dodatkowo taki wkład :http://www.mr.sklep.pl/index.php?pct=63&p=303&morei kołeczki\ograniczniki, które mozna dowolnie mocować w pozostałych szufladach boczki niskie + relingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Masz takie wkłady na talerze? http://www.mr.sklep.pl/index.php?pct=63&p=333&more U mnie się nie zmieszczą, bo szuflady 60 cm, może i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 17.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 u mnie dolne szufladt też będą z relingiem a jeśli będę chciała to można osobno dokupić boki za 80zł i będą wówczas pełne. mam na Blumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 17.08.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Izulek, mnie pytasz ? mam dokładnie tą płytę, którą wklejałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 TAK bioork Ciebie, bo na początku myślałam że masz taki wkład na talerze i dodatkowo w innej szufladzie tę płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 u mnie dolne szufladt też będą z relingiem a jeśli będę chciała to można osobno dokupić boki za 80zł i będą wówczas pełne. mam na Blumie. justyna a masz jakiś link jak te boki wyglądają? Tak jak w Hettichu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 17.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Izulek, nie,nie w innych szufladach nie potrzebuję wkładów, na talerze chciałam mieć żeby mi nie jeździły przy otwieraniu\zamykaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 17.08.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 u mnie dolne szufladt też będą z relingiem a jeśli będę chciała to można osobno dokupić boki za 80zł i będą wówczas pełne. mam na Blumie. justyna a masz jakiś link jak te boki wyglądają? Tak jak w Hettichu? http://www.blum.pl/img/popup/box/popup_box0500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.08.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 .... Swietny pomysł, nie widziałam jeszcze takiego patentu. Możesz zdradzić ile coś takiego kosztuje Cieszynianko 19,99 mniejszy, większy 29,99 - luknij tutaj http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30076197 Bardzo Ci dziękuję za informację. W środę się wybieram do Ikei, więc pooglądam i zrobię zakupy. Może ktoś jeszcze mi podsunie pomysły na jakie gadżety kuchenne warto tam zwrócić uwagę. Co jest praktyczne i się przydaje Bardzo proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 18.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 [quote name="cieszynianka Może ktoś jeszcze mi podsunie pomysły na jakie gadżety kuchenne warto tam zwrócić uwagę. Co jest praktyczne i się przydaje Bardzo proszę o rady [/quote] Na pewno wspominana wcześniej mata ikeowska (leży w rolkach koło wyposażenia szuflad). U mnie do płytkich szuflad świetnie sprawdzają się też te organizery http://www.ikea.com/PIAimages/64919_PE175298_S3.jpg zarówno do szuflady na sztućce (bo podzieliłam sobie dokładnie tak jak chciałam, poza tym przy dwóch kompletach sztućców te używane non stop są z przodu szuflady, a te rzadziej z tyłu), do szuflady pod płytą na chochelki, duże łyżki i rozmaite utensylia do mieszania , na szufladę z pierdołami - woreczki, folia śniadaniowa itp. Tylko nie kupuj tych organizerów do głębokich szuflad, bo mają inne rozmiary (pasują tylko do bluma z ikei) i przegródki nie dostają do dna. Rozglądałam się też po ikei za różnymi wieszaczkami, relingami, uchwytami na ręczniki papierowe - te niestety są niefajnie wykończone - wszystkie śruby, wkręty itp są na wierzchu i nie wygląda to elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Besta a te pokazane przez ciebie przegródki pasują do Bluma ale nie z IKEA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 18.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Mam w ikeowskich głębokich szufladach z relingiem stosy talerzy, misek i miseczek, bez organizerów, bez maty (leży od 2 lat w rolce w innej szufladzie ) i jeszcze nie zdarzyło się żeby coś wypadło. Wczoraj kupiłam identyczną kuchnię do nowego domu z max ilością szuflad jakie udało mi się wcisnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 18.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Besta a te pokazane przez ciebie przegródki pasują do Bluma ale nie z IKEA? Pasują do płytkich szuflad, bo dostają do dna - tu kładziesz organizer na dnie szuflady i jak chcesz to przykręcasz go do dna (są takie specjalne uchwyty). Do głębokich nie, bo w blumach z ikei relingi boczne są na innej wysokości niż w blumach stosowanych gdzie indziej i jak kupiłam organizer do głębokiej szuflady i powiesiłam go na bocznych relingach to nie dostawał do dna. Jeśli w takiej szufladzie miałyby być rzeczy drobniejsze to będą przelatywać pomiędzy komorami na dnie szuflady (mam nadzieję, że to w miarę zrozumiałe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.08.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Besta a te pokazane przez ciebie przegródki pasują do Bluma ale nie z IKEA? Pasują do płytkich szuflad, bo dostają do dna - tu kładziesz organizer na dnie szuflady i jak chcesz to przykręcasz go do dna (są takie specjalne uchwyty). Do głębokich nie, bo w blumach z ikei relingi boczne są na innej wysokości niż w blumach stosowanych gdzie indziej i jak kupiłam organizer do głębokiej szuflady i powiesiłam go na bocznych relingach to nie dostawał do dna. Jeśli w takiej szufladzie miałyby być rzeczy drobniejsze to będą przelatywać pomiędzy komorami na dnie szuflady (mam nadzieję, że to w miarę zrozumiałe ) bardzo zrozumiałe. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts