Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głębokie szuflady w kuchni

Izulek

Recommended Posts

Stojaki na talerze to takie z uchwytami po bokach zi, które można wyciągnąć, tzn. talerze w tych uchwytach ?

Tak :)

ja mam takie, naprawdę sprawdzają się świetnie

http://www.ikea.com/PIAimages/35641_PE126452_S3.jpg

Swietny pomysł, nie widziałam jeszcze takiego patentu. Możesz zdradzić ile coś takiego kosztuje :wink:

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co Ty zamieżasz robić z tymi szufladami, że boisz się, że Ci talerze powypadają? :lol: :lol: :lol: :lol: wystarczy normalnie otwierać i zamykać szufladę i będzie ok.

Na prawdę, nie trzeba kopać szuflad wystarczy delikatnie pchnąć i same się zamkną. Polecam matę z Ikei do wyłożenia dna szuflady, wtdy nic nawet nie drgnie i kopnąć można;)

Mamy takie szuflady jak byly powyzej, czyli wysoki front z niskimi bokami plus relingi. Trzymamy w nich m.in.talerze bez zadnego stojaka. Jedynie szuflady mamy wylozone folia z Ikei, o ktorej tez pisali. Nic sie nie dzieje z tymi talerzami, ani sie nie przesuwaja, tymbardziej nie wypadaja. A taka szuflada to raczej nie da sie trzasnac, konstrukcja prowadnic i hamulec temu zapobiega.

Gość justyna_m
u mnie dolne szufladt też będą z relingiem a jeśli będę chciała to można osobno dokupić boki za 80zł i będą wówczas pełne. mam na Blumie.

justyna a masz jakiś link jak te boki wyglądają? Tak jak w Hettichu?

http://www.blum.pl/img/popup/box/popup_box0500.jpg

....

Swietny pomysł, nie widziałam jeszcze takiego patentu. Możesz zdradzić ile coś takiego kosztuje :wink:

Cieszynianko 19,99 mniejszy, większy 29,99 - luknij tutaj http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30076197 :)

Bardzo Ci dziękuję za informację. W środę się wybieram do Ikei, więc pooglądam i zrobię zakupy.

Może ktoś jeszcze mi podsunie pomysły na jakie gadżety kuchenne warto tam zwrócić uwagę. Co jest praktyczne i się przydaje :roll:

Bardzo proszę o rady :D

[quote name="cieszynianka

Może ktoś jeszcze mi podsunie pomysły na jakie gadżety kuchenne warto tam zwrócić uwagę. Co jest praktyczne i się przydaje :roll:

Bardzo proszę o rady :D[/quote]

Na pewno wspominana wcześniej mata ikeowska (leży w rolkach koło wyposażenia szuflad). U mnie do płytkich szuflad świetnie sprawdzają się też te organizery

http://www.ikea.com/PIAimages/64919_PE175298_S3.jpg

zarówno do szuflady na sztućce (bo podzieliłam sobie dokładnie tak jak chciałam, poza tym przy dwóch kompletach sztućców te używane non stop są z przodu szuflady, a te rzadziej z tyłu), do szuflady pod płytą na chochelki, duże łyżki i rozmaite utensylia do mieszania :D , na szufladę z pierdołami - woreczki, folia śniadaniowa itp. Tylko nie kupuj tych organizerów do głębokich szuflad, bo mają inne rozmiary (pasują tylko do bluma z ikei) i przegródki nie dostają do dna. Rozglądałam się też po ikei za różnymi wieszaczkami, relingami, uchwytami na ręczniki papierowe - te niestety są niefajnie wykończone - wszystkie śruby, wkręty itp są na wierzchu i nie wygląda to elegancko.

Mam w ikeowskich głębokich szufladach z relingiem stosy talerzy, misek i miseczek, bez organizerów, bez maty (leży od 2 lat w rolce w innej szufladzie ;) ) i jeszcze nie zdarzyło się żeby coś wypadło. Wczoraj kupiłam identyczną kuchnię do nowego domu z max ilością szuflad jakie udało mi się wcisnąć :).

Besta a te pokazane przez ciebie przegródki pasują do Bluma ale nie z IKEA?

Pasują do płytkich szuflad, bo dostają do dna - tu kładziesz organizer na dnie szuflady i jak chcesz to przykręcasz go do dna (są takie specjalne uchwyty).

Do głębokich nie, bo w blumach z ikei relingi boczne są na innej wysokości niż w blumach stosowanych gdzie indziej i jak kupiłam organizer do głębokiej szuflady i powiesiłam go na bocznych relingach to nie dostawał do dna. Jeśli w takiej szufladzie miałyby być rzeczy drobniejsze to będą przelatywać pomiędzy komorami na dnie szuflady (mam nadzieję, że to w miarę zrozumiałe :D )

Besta a te pokazane przez ciebie przegródki pasują do Bluma ale nie z IKEA?

Pasują do płytkich szuflad, bo dostają do dna - tu kładziesz organizer na dnie szuflady i jak chcesz to przykręcasz go do dna (są takie specjalne uchwyty).

Do głębokich nie, bo w blumach z ikei relingi boczne są na innej wysokości niż w blumach stosowanych gdzie indziej i jak kupiłam organizer do głębokiej szuflady i powiesiłam go na bocznych relingach to nie dostawał do dna. Jeśli w takiej szufladzie miałyby być rzeczy drobniejsze to będą przelatywać pomiędzy komorami na dnie szuflady (mam nadzieję, że to w miarę zrozumiałe :D )

bardzo zrozumiałe. Dzięki :D