savanna12 13.08.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Załatwili nas pięknie chodzi o ogrodzenie .Zaczynamy robic ogrodzenie z podmurówką i mamy problem .W wzdłuż naszej granicy idzie droga do sasiada. Sąsiad wybrał ziemie na swoja drogę humus i takie tam i teraz miedzy moja działką a drogą jest 50-60 cm uskok .Wybrał ziemie w wzdłuż całej granicy ,równiuteńko z moja granicą ..i jak teraz postawić na tym ogrodzenie ?Jak wykonać podmurówke?Wszystko sie rozsypie Wczesniej nie było by problemu .Wykopał bym pod słupki ,potem pod podmurówkę i zaszalował do góry a co teraz?Kurcze nie zdążyliśmy tego zrobic zanim on to wykopał..i co teraz?jak to wykonać ?szkoda odsuwac mi się z 40 cm od naszej gronicy i jego drogi by postawicć ogrodzenie .Ma ktos jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.08.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 No ja problemu nie widzę. Robisz z jednej strony wyższy szalunek na powiedzmy 70 cm (np. płyta OSB przecięta wzdłuż), z drugiej na 20, zalewasz betonem. Szalunek trzeba super dobrze wyprzeć aby beton nie rozepchnął desek. Jak beton lekko zwiąże (jakies dwie godziny) wkładasz słupek. Gotowe. Oczywiście pójdzie więcej betonu i desek troszkę potrzeba, ale wszystko jest do zrobienia. Tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 13.08.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Załatwili nas pięknie chodzi o ogrodzenie . Zaczynamy robic ogrodzenie z podmurówką i mamy problem .W wzdłuż naszej granicy idzie droga do sasiada. Sąsiad wybrał ziemie na swoja drogę humus i takie tam i teraz miedzy moja działką a drogą jest 50-60 cm uskok .Wybrał ziemie w wzdłuż całej granicy ,równiuteńko z moja granicą ..i jak teraz postawić na tym ogrodzenie ?Jak wykonać podmurówke?Wszystko sie rozsypie Wczesniej nie było by problemu .Wykopał bym pod słupki ,potem pod podmurówkę i zaszalował do góry a co teraz?Kurcze nie zdążyliśmy tego zrobic zanim on to wykopał..i co teraz?jak to wykonać ?szkoda odsuwac mi się z 40 cm od naszej gronicy i jego drogi by postawicć ogrodzenie .Ma ktos jakiś pomysł? Chyba mam problemy z legendarnym "czytaniem ze zrozumieniem"... coś nie widzę tego... Ale mniejsza... Sądzisz, że sąsiad tak to zostawi na zawsze, czy też w końcu to zasypie? Bo nie wiem też po co to usuwał? Rozmawiałeś z nim? Może po prostu budowa twojego ogrodzenia będzie się musiała przesunąć w czasie? Ta granica to z nim? Nie próbujesz się dogadać co do partycypacji kosztów budowy ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 13.08.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jeżeli nie masz malutkiej działki to co tam 40 cm... w sumie i tak lepiej się od drogi trochę odsunąć jeżeli jeżdżą tamtędy samochody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.08.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 W warunkach Technicznych jest wyraźny zakaz zmiany poziomów terenu. Więc zpytaj sąsiada czy to tak na chwilę, czy na zawsze. Poczytaj WT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aawol 13.08.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 technicznie dasz radę ale pogadaj z sąsiadem może będzie chciał się dorzucić do inwestycji a jeśli z sąsiadem masz kosę to się odsuń o tyle żeby można było po "swoim" obejść ogrodzenie w celach konserwacyjnych. Z sąsiadem lepiej żyć w zgodzie ( ja mam do sąsiada spec furtkę żeby daleko nie chodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 13.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Z sąsiadem lepiej żyć w zgodzie ( ja mam do sąsiada spec furtkę żeby daleko nie chodzić). Ta furtka to na pewno do sąsiadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aawol 14.08.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ta furtka to do sąsiada !!!!! mamy czasem do pogadania w garażu ( tam chłodno- piwo się nie grzeje)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts