jarkotowa 13.08.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Wiem, że "jakąś" szpachlą. Tylko jaką? Muszę uzupełnić ubytki w odnawianej, starej półce i starych drzwiach. W sklepach są różne środki. Może jesteście w stanie coś polecić do tego celu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 13.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Drobne trociny (pyłek) wymieszaj z lakierem i poszpachluj ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 13.08.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Najlepiej zaczopować tym samym rodzajem drewna. Szpachlę zawsze widać, pracuje inaczej niż drewno i z czasem szpeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 13.08.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Najlepiej zaczopować tym samym rodzajem drewna. Szpachlę zawsze widać, pracuje inaczej niż drewno i z czasem szpeci. A jak jest szpara, pęknięcie na np. 15cm to też czopowac i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Najlepiej zaczopować tym samym rodzajem drewna. Szpachlę zawsze widać, pracuje inaczej niż drewno i z czasem szpeci. A jak jest szpara, pęknięcie na np. 15cm to też czopowac i jak? Wkleić klin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 13.08.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 To już trzeba artysticznie. Chociaż wydaje mi się, żę łatka będzie mniej się rzucać w oczy niż szpachla. Trocin z lakierem nigdy nie widzialem ale wydaje mi się, że też nie będzie to jakieś dzieło sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.08.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 To już trzeba artysticznie. Chociaż wydaje mi się, żę łatka będzie mniej się rzucać w oczy niż szpachla. Trocin z lakierem nigdy nie widzialem ale wydaje mi się, że też nie będzie to jakieś dzieło sztuki. Trociny z lakierem może być problem (chyba że chemoutwardzalny) jak dziurka trochę większa to lakier nie wyschnie i będzie to się ciągnęło przy szlifowaniu. Trzeba na raty, efekt nie jest powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 13.08.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Chodziło mi raczej o gotową masę szpachlową. Drzwi i półka są w tej chwili opalane (z olejnej). Docelowo będą malowane na biało więc łatek ze szpachli i tak nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 13.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jeśli będą malowane olejną, to nie ma znaczenia. Jeśli czymś innym, to raczej będzie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Chodziło mi raczej o gotową masę szpachlową. Drzwi i półka są w tej chwili opalane (z olejnej). Docelowo będą malowane na biało więc łatek ze szpachli i tak nie będzie widać. Każda będzie dobra, np taka: http://www.drewno.pl/index.php?pid=info_article_details&aid=4706&pname=Kit+i+szpachl%C3%B3wka+do+drewna+Tytan+Professional Tylko pamiętaj że większość z nich przy wysychaniu trochę się kurczy. Daj szpachli z"górką" jak wyschnie zeszlifuj na równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aawol 13.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 proponuję stuccolini - jest to szpachlówka akrylowa więc po wyschnięciu jest obrabialna i nie pęka. Odnawiałem tym cudem stare ramy okienne - robaczywe i spękane. Po wyszlifowaniu ładnie się pomalowało i wygląda jak nowe...Co ważne możesz kupić w różnych wielkościach opakowań od 0,25 kg do 1 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts