mirela99 13.08.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 WitamMam taki problem: w maym mieszkanku w bloki wymieniono nam piony (kanalizacja i woda). Rozwalili nam łazienkę i ... poszli sobie. choc teraz zamiast o remoncie myślimy o budowie, jednak stwierdzilismy, że małymi nakładami wyremontujemy łazienkę (była w fatalnym stanie). Problem mamy z wanną. Jest to mała, zwykła metalowa wanna, 150X70. Taką samą znalazłam w sklepie pobliskim. I pytanie: Co mamy najpierw zrobić: wymienić wannę czy położyć kafelki ? Wiem, że najpierw powinno się kłaść kafelki, ale moja wanna na długość dokładnie pasuje do łazienki (ma ona 1,5 szerokości czyli z 3 stron jest otoczona ścianą) i między wanną a ścianą z łazienki nie było dotychczas kafelek. Jak teraz je tam położę to nie wejdzie wanna. Co w końcu powinniśmy najpierw zrobić: wezwać faceta od kafelek, żeby je położył czy wymienić najpierw wannę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 13.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Najpierw należałoby usunąć stare płytki,zamontować wannę i później kłaść nowe płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jeżeli nie było płytek to należy wezwać fliziarza niech oceni tynki, może trzeba będzie je wymienić . Pewnie dobrze byłoby też wymienić instalację wodną . Dopiero wtedy wanna .Ja jestem zwolennikiem fliz na wannę. Należy też pamiętać o izolacji ściany nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts