lukanio981 13.08.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam!! Nie dlugo zaczynam remont w mieszkaniu w kamienicy i wczoraj pan kominiarz stwierdzil ze abym mial podlaczony piec gazowy musze sobie zmontowac komin . Wiec jest tak : piec dwufunkcyjny z zamknieta komora Viessman Vitopend a ja chce zrobic do tego komin z rury 80/125 i pytanie brzmi czy jak zostawie fachowca od montazu pieca wystajace ze sciany nad piecem rure 80/125 to juz moga sie nia wpiac ( budowa komina wkolejnosci jest taka : kolano 90, rura 4m plyta dachowa , daszek ) czy potrzebny jest do tego jakis zestaw adapcyjny aby podlaczyc piec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 13.08.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam!! Nie dlugo zaczynam remont w mieszkaniu w kamienicy i wczoraj pan kominiarz stwierdzil ze abym mial podlaczony piec gazowy musze sobie zmontowac komin . Wiec jest tak : piec dwufunkcyjny z zamknieta komora Viessman Vitopend a ja chce zrobic do tego komin z rury 80/125 i pytanie brzmi czy jak zostawie fachowca od montazu pieca wystajace ze sciany nad piecem rure 80/125 to juz moga sie nia wpiac ( budowa komina wkolejnosci jest taka : kolano 90, rura 4m plyta dachowa , daszek ) czy potrzebny jest do tego jakis zestaw adapcyjny aby podlaczyc piec??? Ja bym nie rozdzielał tych dwóch robót - prowadzenia zespołu powietrzno-spalinowego i montażu (mechanicznego) kotła na ścianie. Trzeba od razu zamontować to w osi, wpiąć rury w kocioł i dopiero dociągnąć obejmy mocujace rury do ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts