hose 13.08.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące odbioru budynku- Jak to się odbywa? Nie pytam o dokumenty jakie należy złożyć w NB ale o sam moment odbioru. Zawiadamiają o jakimś terminie wizyty? Proszę podzielcie się doświadczeniami..... Z góry dziękuję za pomoc Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 13.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 kiedy już mieliśmy komplet dokumentówkazali zostawić, zadzwonić za 4 dnigdy zadzwoniliśmy kazali przyjechać wręczyli dokument że przyjeli do wiadomości i uwag nie wnoszą i można już się meldować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 14.08.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 kompletujesz papiery, zanosisz do pinbu i czekasz 21 dni. jak papiery w komplecie to 22go dnia odbierasz decyzję typu " na podstawie..... pinb w xxx informuje ze pp. xxx xxx zgłosił zakończenie budowy i zamiar użytkowania...... dalej dane tech typu wymiary, pozwolenie z dnia.... ... na dzien xx.xx.xxxx tut inspektorat nie wniósł sprzeciwu. domki nie podlegają kontroli urzędowej - chyba, że masz nie zakończone jakieś prace grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.08.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 kiedy już mieliśmy komplet dokumentów kazali zostawić, zadzwonić za 4 dni gdy zadzwoniliśmy kazali przyjechać wręczyli dokument że przyjeli do wiadomości i uwag nie wnoszą i można już się meldować Zameldować się można jak ma się nadany numer domu. Odbiór nie jest w tym przypadku istotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 04.09.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Mój kierownik twierdził, że można się wprowadzić i nie ma to żadnego znaczenie przy odbiorze, a dziś przyszła znajoma do której wpadła komisja i na wstępie chcieli jej dać karę w wysokości 10 tys za to, że zamieszkali bez odbioru. Dodam że my mamy powierzchnię użytkową to chyba raczej muszą przyjśćCzy ktoś może mi napisać jak to jest??? Dodam, że nie mam skończonego poddasza i w pomieszczeniu użytkowym tez jeszcze nic nie tuszyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.09.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Co to znaczy, w tym przypadku „powierzchnia użytkowa” ? A pozostała to jaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.09.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Moze chodzi o to, ze czesc budynku jest przeznaczona pod dzialalnosc, albo jakies pomieszczenie na biuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.09.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 przy domkach jednorodzinnych jest obowiazek zgloszenia zakończenia robót. kontrole po zgloszeniu ponoć są sporadyczne. osobiście nie znam nikogo, kto by takową miał. Co do odbioru i wizyty przesympatycznych pracowników Nadzoru Budowlanego to uczestniczyłem w paru odbiorach. zawiadamiają wcześniej że przyjadą. Przyjeżdżają, ogladają zy zgodnie z projektem, czy zgodnie z warunkami technicznymi. Piszą protokół. Jak są problemy to w protokole odnotowują jakie usterki są do usuniecia i w jakim terminie. Jak są duze problemy to niestety moze być trochę gorzej. Tyle moich doświadczeń PS. są tu na forum pracownicy NB. Może wypowiedzą się też jak to wyglada od ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts