Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mial byc parterowy a bedzie pietrowy juz definitywnie projekt wybrany i uzgodniony z rodzina :)

wiem nawet gdzie stoi taki w stanie surowym juz pewnie zamknietym

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=39&id_autora=2&spacer=1&proj=WIERA

i co jak sie podoba ......moze byc ?

jakies sugestie

Groszku zmieniłem zdanie :)

Witaj!

Cieszę się iż w końcu wybrałeś projekt i dobrze że miałeś okazje zobaczyć go na żywo.

Wybrałeś projekt niebanalny, a takie mi się podobają. Dom jest fajny, super salon z antresolką. Ja również buduję dom pietrowy...nie ma to jak poddasze, zawsze to ciszej i te schody drewniane.....ach....mi się podoba. Troszkę łamany dach, ale coś za coś...no nie??

No to buduj :lol: !!!!!

Pozdrawiam Groszek

o tak odważna!! i bardzo współczesna architektura

nawet nie chcę wiedzieć ile Cię będzie kosztowac budowa( ale to przeciez Twoja sprawa). Też bym chciała, żeby mnie było stać na to, zeby nie musieć powiedziec.. wywale to, żeby nie było za drogo, zrezygnuje z tego, zeby obnizyć koszty" FAJNIE.Salon duuży- szkoda tylko , że kuchnia zamknięta, ale przecież nie kazdy lubi otwarte.

Powodzenia :D

przyznam szczerze, że to jest pierwszy dom w którym połaczenie domu z garażem mi sie podoba( a przewaznie mi się nie podoba) -ładnie go wpasowano w bryłę, niczego nie zaburza ani ,, nie przeszkadza"- mało jest takich nietypowych domów z polotem

Pamietam jak raz przejazdem widziałam domek w kształcie grzybka- taki falisty- wygladał jak wyjety z jakiejs bajki- oczu nie mozna było oderwać.

Jeden z Forumowiczów taki buduje tylko nie pamiętam jaki bo bym wkleiła.

no tak dom moze nie bedzie najtanszy w budowie bo trzeba bedzie kombinowac z lukami i okna nietypowe przynajmniej dwa ale nie bedzie tez bardzo drogo mniejwiecej to przeliczylem nawet wycenilem juz dwa okna w salonie i kumpel zrobi mi je za 3000 zł jak cos :)

powierzchnia dachu nie jest tez za wielka nie pamietam dokladnie m2 ale nie wiele wieksza niz w domu ktory mam

stan surowy chcialbym zamknac kwota do 100000 max

mam nadzije ze sie uda :)

a i ijescze jedna uwaga dotyczaca samej firmy projektowej :

bardzo otwarta na klientow, bez problemu dostalem bezplatny katalog z xerami czesci projektow domow ktore chcialem zobaczyc, namier grzecznoscioy na osobe ktora buduje ten dom

• 1 month później...

Dom super!!!! Sama bardzo namiawiałam męża na projekt "MIESZKO" zdaje się z pracowni Archipelag. Bardzo, bardzo, fajny, taki troszke domek hobbita.

Powodzenia, najważniejsze , że spełnia oczekiwania Waszej rodzinki

• 1 year później...
  • 3 months później...

Oglądałem kilkaset projektow i zawsze wracam do Wiery z Horyzontu, choc straszą mnie kosztami dachu i okien to ...

Moze jest tu ktoś kto budował ten dom i ma jakieś doświadczenie.

Prosze o info jakie sa/byly realnie koszty budowy i jak sie w nim mieszka.

http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/wi/wiera.pdf

• 2 weeks później...
  • 4 months później...

uważam ze wiera jest oryginalna i wybralismy ten projet chcoc ogladalismy tysiace innych w sy\umie wszytskie ladne ale ten jest nie typowy inny:)

co do kuchni zamknietej to uwazam za atut bo po co opary maja leciec na caly dom

jesli ktos juz ma wiere chetnie zobaczylabym zdjceia

pozdrawiam

Wiera to bardzo ładny projekt. Też z mężem się nad nim zastanawialiśmy.

Przecież gdyby wszyscy budowali typowe domy to by było dopiero nudno. a te pokoje na poddasz przez swą nieregularność są jeszcze ciekawsze. Trzymam kciuki za wszystki budujących Wierę.

My wybraliśmy Bilbo, również dlatego aby się nie zlewać z resztą :wink:

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Odswiezylam watek bo mam aktualne info o WIERZE - robie teraz adaptacje tego projektu dla Klienta - jest problem z wiezba :-? -

tzn nawet nie z sama wiezba a z jej konstrukcja i cena....

konstruktor wiezby dachowej nawet nie zaleca a wrecz wymaga dodatkowe wzmocnienia nad salonem (tam gdzie jest ta antersola i dach o spadku 75 :-? - najlepiej w postaci podciagow stalowych..... :-?

powiedzial ze przy takim rozwiazaniu jakie zaproponowal projetant wiery nie ma sily belki beda pracowac i on nie bierze odpowiedzialnosci :-?

Ceny wzmocnienia jeszcze nie znam ale juz Klient sie zalamal lekko :D bo projekt kupiony

Przy okazji - dach i wiezbe Wiery(wer z 2 stanowiskowym garazem) tez wyceniam na prosbe Klienta

Jak ktos z forumowiczow jest zainteresowany kosztem np okien (pcv profil Plustec 5 komorowy) , wieźby czy pokrycia dachowego (Euronit cementowa dachowka i opcjonalnie Blachodachowka Plannja) to moge w piatek przedstawic tu te ceny ( na rejon warszawski)pozdrawiam