Skajler 14.08.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Jak w temacie czy ktoś przenosił stary dam z bali i go teraz remontuje lub wyremontował? A może kupiliście tak stary dom z bali razem z działką i remontujecie? Podzielcie się ze mną niespodziankami jakie napotkaliście na drodze, może żałujecie tej decyzji? albo jesteście zadowoleni bardzo...Stoje przed dylematem czy szukać i kupić taki dom za niespełna 100 tyś złotych i wyremontować czy budować całkiem nowy... Jeżeli ktoś posiada zdjęcia takich domów przed i po remoncie to chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 14.08.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Mój znajomy kupił dom z bali i go przeniósł. Niespodzianek nie było, zresztą nikt niczego wielkiego nie oczekiwał, chodziło wyłącznie o bale. Drzewo okazało się zdrowe tak jak oczekiwano i tyle. Zresztą, czy jest zdrowe to widać nawet przy niewielkiej znajomości tematu. Zresztą kiedyś drzewo wybierano solidnie. U mnie np. pod oknami spróchniało z powodu permanentnej wilgoci (kiedyś) ale przy wymianie okien okazało się, że to tylko 3 - 4 cm. Reszta zdrowa jak rydz.Znajomy absolutnie nie żałuje zakupu.Zdjęć niestety nie mam, a zrobić teraz - bez sensu. Dom jest ocieplony i nic nie widać.Ale 100 tys. to chyba zdecydowanie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 16.08.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedź z tym 100tyś złotych to ja bym chciała kupić razem z działką 2ha...jakiś tam dom stary stoi ale zastanawim się czy można go przerobić tak by dopasować o do moich potzreb np.ściany w innym miejscuy, kominek, większe okna, drzwi wejściowe zinnej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.08.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 to się zaocznie nie da powiedzieć. Trzeba poszukać budowlańca, który potrafi ocenić po oględzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 16.08.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hej , Jakbyś pisała o mnie. Ja się zabrałem za remont dwóch domów z 90 letnich bali, jednak w trakcie remontu wynikła tyle okoliczności, ze suma sumarum stawiam od nowa. Moim zdaniem przy domu z bala duzy remont bez wlasnej ekipy (znajomych) raczej się nie opłaca. Im głębiej drapałem tym więcej problemów wychodziło....i w końcu muruję dom z maxa i będę go szalował deskami, a z pięknego starego domu z bali zrobię bacówkę - kurną chatkę. Mnóstwo zdjęć z 4 miesięcznego procesu remontowego jest tutaj:http://picasaweb.google.pl/MotocykleEnduro/DomWGRach?authkey=Gv1sRgCKjW2_jclYuV_wE&feat=directlink# Paradoksalnie zaczynajac remont w maju miałem zrobic maly remoncik i mieszkac w pieknym starym domu z bali ...a życiu wywróciło mój naiwny plan do góry nogami.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts