Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś remontuje domek przeniesiony?

Skajler

Recommended Posts

Jak w temacie czy ktoś przenosił stary dam z bali i go teraz remontuje lub wyremontował? A może kupiliście tak stary dom z bali razem z działką i remontujecie? Podzielcie się ze mną niespodziankami jakie napotkaliście na drodze, może żałujecie tej decyzji? albo jesteście zadowoleni bardzo...Stoje przed dylematem czy szukać i kupić taki dom za niespełna 100 tyś złotych i wyremontować czy budować całkiem nowy...

Jeżeli ktoś posiada zdjęcia takich domów przed i po remoncie to chętnie obejrzę :)

Mój znajomy kupił dom z bali i go przeniósł. Niespodzianek nie było, zresztą nikt niczego wielkiego nie oczekiwał, chodziło wyłącznie o bale. Drzewo okazało się zdrowe tak jak oczekiwano i tyle. Zresztą, czy jest zdrowe to widać nawet przy niewielkiej znajomości tematu. Zresztą kiedyś drzewo wybierano solidnie. U mnie np. pod oknami spróchniało z powodu permanentnej wilgoci (kiedyś) ale przy wymianie okien okazało się, że to tylko 3 - 4 cm. Reszta zdrowa jak rydz.

Znajomy absolutnie nie żałuje zakupu.

Zdjęć niestety nie mam, a zrobić teraz - bez sensu. Dom jest ocieplony i nic nie widać.

Ale 100 tys. to chyba zdecydowanie za dużo.

Hej ,

Jakbyś pisała o mnie. Ja się zabrałem za remont dwóch domów z 90 letnich bali, jednak w trakcie remontu wynikła tyle okoliczności, ze suma sumarum stawiam od nowa.

Moim zdaniem przy domu z bala duzy remont bez wlasnej ekipy (znajomych) raczej się nie opłaca.

Im głębiej drapałem tym więcej problemów wychodziło....i w końcu muruję dom z maxa i będę go szalował deskami, a z pięknego starego domu z bali zrobię bacówkę - kurną chatkę.

Mnóstwo zdjęć z 4 miesięcznego procesu remontowego jest tutaj:

http://picasaweb.google.pl/MotocykleEnduro/DomWGRach?authkey=Gv1sRgCKjW2_jclYuV_wE&feat=directlink#

Paradoksalnie zaczynajac remont w maju miałem zrobic maly remoncik i mieszkac w pieknym starym domu z bali ...a życiu wywróciło mój naiwny plan do góry nogami....

Pozdrawiam