robi77 14.08.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam.Mam 2 otwory w sypialni od komina kominkowego. Prawdopodobnie zrobione sa one na przyszłość aby sadze wyciągać z komina które się tam nagromadzą.Jeden otwór 30x20 a drugi 20x10 pytanie jakie drzwiczki powinienem do nich kupić zwykle stalowe czy może jakieś wzmocnione.Czy te otwory sa potrzebne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 15.08.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam. Mam 2 otwory w sypialni od komina kominkowego. ...raczej od przewodu dymowego z kominka i ew. wentylacyjnego. Pytanie czy ten kominek istnieje np.: za ścianą lub na wyższej kondygnacji? Jeśli istnieje to może to być przewód do "wyciora" i oczywista wentylacja - i wtedy pomyśl o drzwiczkach niekoniecznie wzmacnianych ale o super-szczelnych! Jeśli nie istnieje a Ty nie chcesz na razie go budować to po prostu zamuruj i zatynkuj a nie wstawiaj żadnych drzwiczek! Nie zapomnij zrobić zdjęcia bo gdybyś kiedyś zmienił zdanie będziesz wiedział gdzie co jest. A swoją drogą kominek w sypialni? Dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 15.08.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 To jest chyba dziura od wyciora.Napowietrzenie mam z zewnątrz. A wycior jest niezbędny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts