Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa do nowoczesnego wnetrza

Misiaczek1975

Recommended Posts

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewa 7506 napisz jaka miałas kombinacje modułów przy tej sofie? dzisiaj widziałam "na zywo" ale w skórze kiepskiej i tylko w tym module co na stronie czyli efekt zaden. Pani wyceniła mi moduł chyba taki jak Twoj w tkaninie z grupy B i A (skłąniam sie bardziej do B) na 4800 z pufa. Czy brałas cos dodatkowo do tego zestawu np poduszki??? Bo jakos tam w sklepie oparcie wydawało mi sie takie niskie a u Ciebie jest dosc wysokie:)

Są to zapewne moduły: 2,5 ARM/TRAY L oraz CHL XL R :)

Co do oparcia to może tylko na zdjęciu wygląda że jest wyższe ale w rzeczywistości to jest chyba dość niskie..sam poluję na podobną jak skończę remonty ale właśnie na jakąś z wyższym oparciem. Prawie identyczna tylko właśnie wyższe oparcie ma model Toscana :)

Dokładnie takie moduły jak napisał LukaEgon. Oparcia są niewysokie ale kanapa głęboka. Ja szukałam takiej do "polegiwania" i takie oparcia są idealne. Model Toscana ma wyższe jak ktoś lubi siedzieć pod kątem 90st. Do zestawu planuję tylko dokupić taką drewnianą nakładkę na podłokietnik żeby np. kieliszek z winkiem postawić :wink:

Widzialam cartego ale neistety w brzydkim materiale i w tych dwoch osobnych modulach podzielonych polka wiec wrazenia nie zrobil, natomiast dzisiaj ogladalam Toscane i gdyby nie oparcie z tych dwoch poduszek pewnie bym sie zdecydowala. Poduszki sa z kiepskim wypelnieniem i obawiam sie ze beda wygladac na takie powgniatane od opierania sie....niestety chyba nie ma sofy idalnej....bo albo siedzisko nie takie albo oparcie:) No nic szukam dalej...

aga nr1

A co sądzicie o kompletach firmy GALA COLEZZIONE ?

To polski producent, produkuje również na eksport.

Przykładowy komplet :

Czy ktoś z Was ma komplet z tej firmy ???

ja mam dokładnie ten narożnik, uzytkuje go od roku. Jest bardzo ale to bardzo wygodny:) Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia pomimo dość drogiej ceny, tylko sóra , u mnie kolor ecru również :)

AGNIESZKO,

a jeśli chodzo o tem kolor skóry ( ecru ) to czy coś dzieje się złego z tym kolorem ?

Czy brudzi się lub odbarwia ?

Jesli uzytkujesz już rok, to ewentualne minusy tego koloru powinny się już ujawnić...

:-?

Wiesz, bo ja mam pieska... rozpieszczonego.

W planach drugi...

No i jeszcze kot...

Też pewnie rozpieścimy.

:wink: :wink: :wink:

AGNIESZKO,

a jeśli chodzo o tem kolor skóry ( ecru ) to czy coś dzieje się złego z tym kolorem ?

Czy brudzi się lub odbarwia ?

Jesli uzytkujesz już rok, to ewentualne minusy tego koloru powinny się już ujawnić...

:-?

Wiesz, bo ja mam pieska... rozpieszczonego.

W planach drugi...

No i jeszcze kot...

Też pewnie rozpieścimy.

:wink: :wink: :wink:

Aguś:)

My mamy dwoje dzieci też rozpieszczone...:), naprawdę nic sie nie dzieje jest jak nowa, łatwo sie myje a przy dzieciach czy zwierzętach to istotne.

Przestrzegam przed kupowaniem skóry ekologicznej, mam krzesła i sa do kitu, wycieraja się od d... :lol: :)

Jestem na etapie wyboru sofy, spodobały mi się dwie.

http://krysztalowaziemia.com.pl/zdjecia/sof1.jpg

http://krysztalowaziemia.com.pl/zdjecia/sof2.jpg

Nie sugerujcie się kolorem ani materiałem, bo te sofy można wybrać w różnych materiałach. Chodzi tylko o typ.

Generalnie spodobała mi się ta która na zdjęciach jest jasna, bardzo wygodnie się na niej siedzi, bo ma długie siedzisko. I jest generalnie świetna. Jednak wiele osób mówi mi, że długie siedzisko jest bez sensu bo się źle siedzi, a jak przyjdą znajomi to już w ogóle będzie tragedia.

Druga też jest fajna i bardziej przydatna na spotkania ze znajomymi, jednak według mnie nie jest już taka super wygodna. Nie lubię siedzieć wyprostowana przed telewizorem tylko bardziej leżeć.

Może macie doświadczenia z sofa z długim siedziskiem. Za każdą sugestię bardzo dziękuję.[/url]

Według mnie bezapelacyjnie wygrywa ta jasna.

Ja lubię na sofie wypoczywać, lubię siedzieć z kolanami pod brodą lub "po turecku". Żle się na niej wygląda za to w minispódniczce bo trudno jest elegancko usiąść:) ale to znajomi (znajome) zaskoczą i za drugim razem już Cię odwiedzą w dżinsach....