Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa do nowoczesnego wnetrza

Misiaczek1975

Recommended Posts

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli jest to sofa tapicerowana,to może być droga bo powiedzmy jakieś 4-5 tyś w zależności od kolekcji,stylu itd. Na cenę wpływ maja różne czynniki jak chociażby firma no i jakość wykonania. Ta pierwsza sofa nie podoba mi się,jest nijaka a kolor wyblakły. Szukałbym ( w zależności od posiadanych mebli oraz koloru ścian), sofy czarnej lub kremowej. Przy odpowiedniej pielęgnacji wytrzyma przez długie lata.

to ja też "zareklamuję" - sits.pl

bardzo dobra jakość, fajne wzornictwo, ceny kombinowane (zależą od tkaniny, wnętrza kanapy, szerokości podłokietników i nóżek itd). serdecznie namawiam ;-)

ja jestem 6 namówioną na tą firmę osobą spośród moich znajomych. namówiłam 3 kolejne osoby ;D negatywnych opinii w tym gronie brak :)

• 2 weeks później...

Ja polecam coś takiego.

http://img28.imageshack.us/img28/5550/dscf8391.jpg

Jest to model wypatrzony na ostatnich targam Meble Polska 2012.

Idealny model do nowoczesnych wnętrz, zresztą jest ot system modułowy - pozwala na skonfigurowanie własnego zestawu z różnymi boczkami i elementami narożnymi.

Naprawdę wygodny i świetnie się prezentujący.

to ja też "zareklamuję" - sits.pl

bardzo dobra jakość, fajne wzornictwo, ceny kombinowane (zależą od tkaniny, wnętrza kanapy, szerokości podłokietników i nóżek itd). serdecznie namawiam ;-)

ja jestem 6 namówioną na tą firmę osobą spośród moich znajomych. namówiłam 3 kolejne osoby ;D negatywnych opinii w tym gronie brak :)

Kupowałaś stacjonarnie czy gdzieś w sieci?

chciałam kupić bezpośrednio z fabryki, ale ponieważ w moim mieście jest dystrybutor, do niego mnie odesłano. i dobrze, bo jak się na 5 znajomych powołałam, to mi bardzo konkretnego rabacika udzielono :)

(uprzedzając pytanie - wybór producenta nastąpił w oparciu o wymacanie kanap u rzeczonych znajomych. jakoś wszyscy w okolicy znali tę firmę poza mną)

wszystko chyba zależy od konkretnego wybranego modelu, ale rozglądając się za swoim meblem zasiadałam na takich, w które sie wpadało i takich, które nasuwały skojarzenie z fotelem ortopedycznym.

(jakieś posty tu chyba poznikały. byłam pewna że pisałam coś o sposobie zamawiania dziś...)

Dokładnie, zależy od modelu, rodzaju wypełnienia, wysokości oparć, szerokości siedziska. Mnie większość nowoczesnych modeli podoba się tylko na zdjęciach, w domu nigdy bym ich nie chciała, bo lubię się lekko zapaść w poduchy i mieć na czym oprzeć kark :) (dosyć wysokie oparcie).

• 1 month później...

A jak podoba się sofa Calluna w reklamach firmy Vero?

A tak moja sofa:

W jednym z postów przeczytałem:

"w internecie wszystko ładnie ale na żywo już się tak nie prezentowały"

Problem w tym, że nawet kupując w salonie meblowym, kupuje się kota w worku. Swoją sofę skórzaną firmy Vero model calluna zamawiałem widząc podobne modele w salonie. Wybiera się zazwyczaj rodzaj i kolor skóry (lub tapicerki) i czeka się te 4-5 tyg. Finał tego oczekiwania bywa różny. Jedni mają szczęście i otrzymują to co zamawiali.

Już sam nie wiem, maże czepiam się drobiazgów, może sofa która kosztowała jedynie 5000 PLN powinna tak wyglądać ?.

Nie oczekując zbyt wiele wysłałem mail do firmy VERO ( ze zdjęciami i uwagami co do jakości ). Dla wyjaśnienia dodam, że siedzisko i oparcie, to stosunkowo twarde materace sprężynowe.

Oto odpowiedź:

"Po złożeniu funkcji spania wystarczy ręcznie uformować poduchy i równo wsunąć spanie , aby miękkie poduchy tworzyły linie prostą pozdrawiam Zespół VERO "

Bez komentarza.

Teraz pytanie podstawowe. Co ma począć klient, który wpłacił z góry 10 - 20 % wartości towaru i towar już na starcie

go nie zadowala np. ze względu na jakość wykonania ?.

Prawa konsumenckie w przypadku zakupów przez internet są lepiej zabezpieczone. Tu klient może w terminie 10 dni odesłać towar bez podania przyczyny.

Przecież sytuacja z zakupem ( zamawianiem ) w sklepie jest analogiczna. My nie widzimy na żywo towaru który kupujemy.

Czy nasze prawa konsumenckie nie powinno być w tych przypadkach zrównane ?

Sofa calluna w firmowych reklamach.jpg

brzeg sofy CALLUNA - widok z g

Sofa calluna w firmowych reklamach.jpg

brzeg sofy CALLUNA - widok z g