firewall 02.04.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A jak podobają się Wam takie sofy? http://www.ligne-roset.de/images/products/2009_confluences_01_1.jpglub http://www.banni.es/sofas/muebles-1cmisura2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 02.04.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ta druga jest piękna!!! , ale nie chcę wiedzieć ile kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasterMeble 04.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jeżeli jest to sofa tapicerowana,to może być droga bo powiedzmy jakieś 4-5 tyś w zależności od kolekcji,stylu itd. Na cenę wpływ maja różne czynniki jak chociażby firma no i jakość wykonania. Ta pierwsza sofa nie podoba mi się,jest nijaka a kolor wyblakły. Szukałbym ( w zależności od posiadanych mebli oraz koloru ścian), sofy czarnej lub kremowej. Przy odpowiedniej pielęgnacji wytrzyma przez długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.04.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ja z uporem maniaka będę ''reklamować'' etap sofa. Jak dla mnie są rewelacyjne, oczywiście nie wszystkie modele, ale np: nasz Marrone, wygodna, z funkcja spanie w razie ''W'', miękka, zalega się na niej z książką rewelacyjnie. Jedyny minus to cena:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.04.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 to ja też "zareklamuję" - sits.pl bardzo dobra jakość, fajne wzornictwo, ceny kombinowane (zależą od tkaniny, wnętrza kanapy, szerokości podłokietników i nóżek itd). serdecznie namawiam ja jestem 6 namówioną na tą firmę osobą spośród moich znajomych. namówiłam 3 kolejne osoby ;D negatywnych opinii w tym gronie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bennki 19.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja polecam coś takiego. http://img28.imageshack.us/img28/5550/dscf8391.jpg Jest to model wypatrzony na ostatnich targam Meble Polska 2012.Idealny model do nowoczesnych wnętrz, zresztą jest ot system modułowy - pozwala na skonfigurowanie własnego zestawu z różnymi boczkami i elementami narożnymi. Naprawdę wygodny i świetnie się prezentujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strawberka 20.04.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Bennki - jaka firma zajmuje się produkcją tego systemu? pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bennki 21.04.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Dla odmiany coś innego bardziej wyrazistego http://img13.imageshack.us/img13/8308/dscf8435.jpg Sofa pochodzi z kolekcji targowej firmy Motiv HomePonoć nogi można zamówić sobie inne tak samo jak rodzaj i kolor tapicerki. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez Bennki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.04.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 megafajna,choć ma nóżki-paskudki. bennki, podpowiedz od razu co to za firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.04.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 to ja też "zareklamuję" - sits.pl bardzo dobra jakość, fajne wzornictwo, ceny kombinowane (zależą od tkaniny, wnętrza kanapy, szerokości podłokietników i nóżek itd). serdecznie namawiam ja jestem 6 namówioną na tą firmę osobą spośród moich znajomych. namówiłam 3 kolejne osoby ;D negatywnych opinii w tym gronie brak Kupowałaś stacjonarnie czy gdzieś w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.04.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 chciałam kupić bezpośrednio z fabryki, ale ponieważ w moim mieście jest dystrybutor, do niego mnie odesłano. i dobrze, bo jak się na 5 znajomych powołałam, to mi bardzo konkretnego rabacika udzielono (uprzedzając pytanie - wybór producenta nastąpił w oparciu o wymacanie kanap u rzeczonych znajomych. jakoś wszyscy w okolicy znali tę firmę poza mną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A powiedzcie mi - od strony praktycznej pytam - wygodnie się Wam na nich siedzi? My mieliśmy takie modułowe cudo (wygląd ciut inny ale zbliżona) i poszła do ludzi - niewygodna była, że aż strach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.04.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 wszystko chyba zależy od konkretnego wybranego modelu, ale rozglądając się za swoim meblem zasiadałam na takich, w które sie wpadało i takich, które nasuwały skojarzenie z fotelem ortopedycznym. (jakieś posty tu chyba poznikały. byłam pewna że pisałam coś o sposobie zamawiania dziś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 25.04.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dus jak kontaktowalas się z firma?Przez tel podany na stronie czy miałas kontakt bezposredńi do dystrybutora? Bardzo fajna jest tam kanapa Bellagio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.04.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 chciałam dzwonić pod nr ze strony i na pytanie skąd dzwonię, odesłano mnie do dystrybutora. (chodziło o uniknięcie 7 tyg oczekiwania na dostawę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 25.04.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 duś a jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.04.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 ja zamawialam quattro. 6-8 tyg to standardowy okres realizacji zamówienia. liczylam, ze "sposobem" uda sie nieco szybciej. (ze względu na mega śniegi wyszło jeszcze dłużej, ale za to mój dystrybutor okazał sie mega kulturalny i w ramach przeprosin udzielił mi kolejnego rabatu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 26.04.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dokładnie, zależy od modelu, rodzaju wypełnienia, wysokości oparć, szerokości siedziska. Mnie większość nowoczesnych modeli podoba się tylko na zdjęciach, w domu nigdy bym ich nie chciała, bo lubię się lekko zapaść w poduchy i mieć na czym oprzeć kark (dosyć wysokie oparcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 07.06.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 A jak podoba się sofa Calluna w reklamach firmy Vero? A tak moja sofa: W jednym z postów przeczytałem: "w internecie wszystko ładnie ale na żywo już się tak nie prezentowały" Problem w tym, że nawet kupując w salonie meblowym, kupuje się kota w worku. Swoją sofę skórzaną firmy Vero model calluna zamawiałem widząc podobne modele w salonie. Wybiera się zazwyczaj rodzaj i kolor skóry (lub tapicerki) i czeka się te 4-5 tyg. Finał tego oczekiwania bywa różny. Jedni mają szczęście i otrzymują to co zamawiali. Już sam nie wiem, maże czepiam się drobiazgów, może sofa która kosztowała jedynie 5000 PLN powinna tak wyglądać ?. Nie oczekując zbyt wiele wysłałem mail do firmy VERO ( ze zdjęciami i uwagami co do jakości ). Dla wyjaśnienia dodam, że siedzisko i oparcie, to stosunkowo twarde materace sprężynowe. Oto odpowiedź: "Po złożeniu funkcji spania wystarczy ręcznie uformować poduchy i równo wsunąć spanie , aby miękkie poduchy tworzyły linie prostą pozdrawiam Zespół VERO " Bez komentarza. Teraz pytanie podstawowe. Co ma począć klient, który wpłacił z góry 10 - 20 % wartości towaru i towar już na starcie go nie zadowala np. ze względu na jakość wykonania ?. Prawa konsumenckie w przypadku zakupów przez internet są lepiej zabezpieczone. Tu klient może w terminie 10 dni odesłać towar bez podania przyczyny. Przecież sytuacja z zakupem ( zamawianiem ) w sklepie jest analogiczna. My nie widzimy na żywo towaru który kupujemy. Czy nasze prawa konsumenckie nie powinno być w tych przypadkach zrównane ?brzeg sofy CALLUNA - widok z gbrzeg sofy CALLUNA - widok z g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strawberka 09.06.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 clean fire moim zdaniem trochę cię czepiasz... ale jeżeli rzeczywiście to Cię tak drażni, to powinieneś pójść do sklepu i złożyć oficjalną reklamację, a nie wysyłać maile poczytaj sobie trochę strony UOKiKu http://www.uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_konsumencka.php#faq1168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts