dizzeeRascal 23.08.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Renia mam do Ciebie inne pytanie .Czy taka sofa jak powiedzmy MONACO ale z bokiem prostokatnym ktora ma szerokosc siedziska 147cm ,a bok ma ok 20cm wysokosci i jest jeszcze ta poducha ,to czy moze sie na niej zdrzemnac wygodnie wysoki czlowiek.Ja nie mam takiej sofy ,moze ty masz w domu cos podobnego i masz jakies doswiadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maff 23.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Też się bałam niskiego oparcia, bo zawsze miałam wysokie, ale mimo to zaryzykowałam i już się tak przyzwyczaiłam, że nawet niewygodnie mi się siedzi na tych standardowych wysokich sofach Wybrałam model Le Mans z Adriany. ile zaplacilas za te sofe? czy oferuja ja tylko w tej jednej wersji materialowej (biala skora), czy sa inne kolory materialy? a i ladne rzeczy robie iker - http://www.iker.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 DxHxS zdradź proszę co to za sofa? http://img39.imageshack.us/img39/163/sofasalon14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.08.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Renia mam do Ciebie inne pytanie .Czy taka sofa jak powiedzmy MONACO ale z bokiem prostokatnym ktora ma szerokosc siedziska 147cm ,a bok ma ok 20cm wysokosci i jest jeszcze ta poducha ,to czy moze sie na niej zdrzemnac wygodnie wysoki czlowiek. Ja nie mam takiej sofy ,moze ty masz w domu coś podobnego i masz jakieś doświadczenie w tym temacie? nie mam takiej sofy, ale obydwaj moi faceci i mąż i syn notorycznie zalegają w ciągu dnia, śpią, drzemią, leżąc oglądają telewizję, ale na takich długich wersalkach, które pełnią w nocy funkcję spania (niektórzy mają wersalki tylko do siedzenia w ciągu dnia a śpią gdzie indziej). I teraz dopiero widzę jakie to jest ważne w zależności od zwyczajów człowieka (może niektórzy nie mają w zwyczaju drzemać ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 23.08.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 dizzeeRascal, podoba mi sie ta kuchnia z krzeselkami myślę, że można bardzo ładnie wkomponować wszystkie meble odpowiednio odpowienio je aranżując. Ta pierwsza kanapka, czarna lub biała ładnie by ci pasowała do tego wnętrza. Myślę, że powinieneś zastanowić się nad resztą aranżacji - zaraz się okaże że wszystko będzie ze sobą grać. Szczególnie, że idąc konsekwentnie w białe kolory + ewentualne kontrasty otrzymasz eleganckie nowoczesne wnętrze bez zimnych i niewygodnych kanap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 23.08.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 No a mnie sie wlasnie odwidzialo i uwazam ze MONACO mogloby byc niewygodne jesli chodzi o drzemke poza tym jest chyba zbyt masywne.EWAF sofa o ktorej mowisz jest bardzo wygodna ale mysle ze jakos nie bedzie pasowac do tego wnetrza ze wzgledu na te falbanki na dole.Ogolnie we wnetrzu dominuje prostota nie ma zadnych ozdobnikow itd wiec pomyslalem ze i sofa taka powinna byc.Poza tym bedzie ona stala na tle tapety ktora wyglada tak:http://www.artofwall.com.pl/go/_info/?user_id=886&lang=plktora moim zdaniem rowniez ma nowoczesny charakter .Dlatego moim zdaniem optymalnym rozwiazaniem jest sofa LAVELLO firmy Helvetia w cieplym szarobialym kolorze.http://www.helvetia.com.pl/index.php?s=45201&pid=82&did=1&l=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 23.08.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 ile zaplacilas za te sofe? czy oferuja ja tylko w tej jednej wersji materialowej (biala skora), czy sa inne kolory materialy? Wysłałam info na priv'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaki 24.08.2009 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 mebelplast to juz jest chyba wyzsza polka ,chyba ze sie myle? bylem w mebelpascie ale nie mieli duzej ekspozycji a jak uslyszalem ceny to chcialem od razu wyjsc. Mebelplast to ta sama półka cenowa co Bizzarto - no chyba, że wybierzesz sobie model w skórze by Ewa Minge - wtedy faktycznie kanapa kosztuje 20 tysięcy Przeciętna cena za sofę w tkaninie to 3500-4500, sama mam od pół roku Bellissimę w grafitowej tkaninie - jestem bardziej niż zadowolona Z rozpędu kupiłam też łóżko Rubens (w necie podana jest cena z kosmosu razem ze wszystkmi poduszkami, narzutami i pierdółkami) w eko-skórze - wygląda bajecznie Poza tym w salonie Mebelplast w Katowicach spotkałam się z naprawdą miłą, kompetentną i życzliwą obsługą, która rozumiała, że na sofie trzeba poleżeć, pomyśleć, podumać, wrócić 4 razy, znowu poleżeć, potem 2h wybierać obicie... Na Śląsku taka obsługa to rzadkość. Meble Bizzarto też prezentują się super - wybierałam międzyTrivio z Bizzarto właśnie a Bellissimą i wygrała ta druga, bo to system modułowy - można sobie układać sofę + pufy w różne kształty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 24.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No to chyba nie znasz wszystkich cen w Bizzarto ,sofe mozna juz kupic od 2,5tys. za 2,5 os.Oczywiscie za wieksze placi sie wiecej .W mebelplascie jak bylem to byly chyba ze 4 sofy na ekspzycji tylko i jak spytalem o cene jednej to kosztowala 5tys.Wiec dziekuje za taka polke. Tak przy okazji czy ktos wie cos moze o firmie Helvetia ?Jak jest z jakoscia ich mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No to chyba nie znasz wszystkich cen w Bizzarto ,sofe mozna juz kupic od 2,5tys. za 2,5 os.Oczywiscie za wieksze placi sie wiecej .W mebelplascie jak bylem to byly chyba ze 4 sofy na ekspzycji tylko i jak spytalem o cene jednej to kosztowala 5tys.Wiec dziekuje za taka polke. Tak przy okazji czy ktos wie cos moze o firmie Helvetia ?Jak jest z jakoscia ich mebli? W Mebelplaście też takie są - widziałeś ich stronę? Możesz sam wybrać tapicerkę i skalkulować cenę http://www.mylivingroom.pl/produkt.php?profil=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 24.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 a maja funkcje spania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 24.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 mnie tam obojętne co kupisz chciałam powiedzieć, że nowoczesne wnętrze niekoniecznie składa się z samych prostych rzeczy - wnętrze ma służyć nam a nie my wnętrzu. Widać to jak się przegląda wnętrza zamieszkane przez ludzi. polecam też firmę Etap z Bydgoszczy - tylko ze oni robia raczej ze skory, ale w miare tanio i za 4.5 mozna u nich miec skore. Mebelki wygodne i na kazde wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 24.08.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 W sumie racja ja kupilem teraz troche mebel dla wnetrza a nie dla siebie.Troszke chyba teraz zaluzje bo moglem miec cos wygodniejszego za ta sama cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 bo za mało z nami dyskutowałeś, namieszalibyśmy Ci nieźle w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaki 24.08.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No to chyba nie znasz wszystkich cen w Bizzarto ,sofe mozna juz kupic od 2,5tys. za 2,5 os.Oczywiscie za wieksze placi sie wiecej .W mebelplascie jak bylem to byly chyba ze 4 sofy na ekspzycji tylko i jak spytalem o cene jednej to kosztowala 5tys.Wiec dziekuje za taka polke. Tak przy okazji czy ktos wie cos moze o firmie Helvetia ?Jak jest z jakoscia ich mebli? A gdzie byłeś w tym 'salonie" Mebelpastu? Zwiedziłam wrocławski w Domarze, krakowskie stoisko w 4style i oczywiście katowicki - wszędzie wybór był spory Modele, które interesowały mnie z Bizzarto kosztowały właśnie ok. 4 tys zł, ale ja szukałam naprawdę dużej sofy, także sorry, nie wzięłam pod uwagę mniejszych. Mniejsze w Mebelplaście też kosztują mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 27.08.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Moja wczoraj dostarczona sofa http://img193.imageshack.us/img193/1760/mojav.jpg http://img193.imageshack.us/img193/1890/moja1.jpg http://img387.imageshack.us/img387/8306/moja2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 27.08.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Przepiekna!!!!!!!!!!!! Co to za firma???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 27.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Producent to http://www.mti-furninova.pl/ Szukałam czegoś dużego (sofa ma 3,2mx1,7m) co nie będzie wyglądało jak wagon kolejowy Bardzo podobał mi się Big Ben z Mebelplastu ale po "obsiedzeniu" uznałam, że nadaje się wyłącznie do polegiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 27.08.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Wielkie dzieki!!!!!! takiej własnie sofy szukam! Ja tez chcialam Bigbena ale pozniej stwierdzilam ze za duzo miejsca zajmie i pomyslalam o Linkolni ale ta Twoja to jest TO! Napisz prosze czy wykonanie jest takie jak chcialas? I jesli mozna to zdradz cene:) Moze byc na priv Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 27.08.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A jaka nazwa jeszcze tej sofy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts