Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa do nowoczesnego wnetrza

Misiaczek1975

Recommended Posts

Renia mam do Ciebie inne pytanie .Czy taka sofa jak powiedzmy MONACO ale z bokiem prostokatnym ktora ma szerokosc siedziska 147cm ,a bok ma ok 20cm wysokosci i jest jeszcze ta poducha ,to czy moze sie na niej zdrzemnac wygodnie wysoki czlowiek.Ja nie mam takiej sofy ,moze ty masz w domu cos podobnego i masz jakies doswiadczenie w tym temacie?

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też się bałam niskiego oparcia, bo zawsze miałam wysokie, ale mimo to zaryzykowałam i już się tak przyzwyczaiłam, że nawet niewygodnie mi się siedzi na tych standardowych wysokich sofach :o Wybrałam model Le Mans z Adriany.

ile zaplacilas za te sofe? czy oferuja ja tylko w tej jednej wersji materialowej (biala skora), czy sa inne kolory materialy?

a i ladne rzeczy robie iker - http://www.iker.com.pl/

Renia mam do Ciebie inne pytanie .Czy taka sofa jak powiedzmy MONACO ale z bokiem prostokatnym ktora ma szerokosc siedziska 147cm ,a bok ma ok 20cm wysokosci i jest jeszcze ta poducha ,to czy moze sie na niej zdrzemnac wygodnie wysoki czlowiek. Ja nie mam takiej sofy ,moze ty masz w domu coś podobnego i masz jakieś doświadczenie w tym temacie?

nie mam takiej sofy, ale obydwaj moi faceci i mąż i syn notorycznie zalegają w ciągu dnia, śpią, drzemią, leżąc oglądają telewizję, ale na takich długich wersalkach, które pełnią w nocy funkcję spania (niektórzy mają wersalki tylko do siedzenia w ciągu dnia a śpią gdzie indziej).

I teraz dopiero widzę jakie to jest ważne w zależności od zwyczajów człowieka (może niektórzy nie mają w zwyczaju drzemać ? :wink: )

dizzeeRascal, podoba mi sie ta kuchnia z krzeselkami :)

myślę, że można bardzo ładnie wkomponować wszystkie meble odpowiednio odpowienio je aranżując.

Ta pierwsza kanapka, czarna lub biała ładnie by ci pasowała do tego wnętrza. Myślę, że powinieneś zastanowić się nad resztą aranżacji - zaraz się okaże że wszystko będzie ze sobą grać. Szczególnie, że idąc konsekwentnie w białe kolory + ewentualne kontrasty otrzymasz eleganckie nowoczesne wnętrze bez zimnych i niewygodnych kanap.

No a mnie sie wlasnie odwidzialo i uwazam ze MONACO mogloby byc niewygodne jesli chodzi o drzemke poza tym jest chyba zbyt masywne.EWAF sofa o ktorej mowisz jest bardzo wygodna ale mysle ze jakos nie bedzie pasowac do tego wnetrza ze wzgledu na te falbanki na dole.Ogolnie we wnetrzu dominuje prostota nie ma zadnych ozdobnikow itd wiec pomyslalem ze i sofa taka powinna byc.Poza tym bedzie ona stala na tle tapety ktora wyglada tak:http://www.artofwall.com.pl/go/_info/?user_id=886&lang=pl

ktora moim zdaniem rowniez ma nowoczesny charakter .Dlatego moim zdaniem optymalnym rozwiazaniem jest sofa LAVELLO firmy Helvetia w cieplym szarobialym kolorze.http://www.helvetia.com.pl/index.php?s=45201&pid=82&did=1&l=pl

mebelplast to juz jest chyba wyzsza polka ,chyba ze sie myle? bylem w mebelpascie ale nie mieli duzej ekspozycji a jak uslyszalem ceny to chcialem od razu wyjsc.

Mebelplast to ta sama półka cenowa co Bizzarto - no chyba, że wybierzesz sobie model w skórze by Ewa Minge - wtedy faktycznie kanapa kosztuje 20 tysięcy :)

Przeciętna cena za sofę w tkaninie to 3500-4500, sama mam od pół roku Bellissimę w grafitowej tkaninie - jestem bardziej niż zadowolona :) Z rozpędu kupiłam też łóżko Rubens (w necie podana jest cena z kosmosu razem ze wszystkmi poduszkami, narzutami i pierdółkami) w eko-skórze - wygląda bajecznie :)

Poza tym w salonie Mebelplast w Katowicach spotkałam się z naprawdą miłą, kompetentną i życzliwą obsługą, która rozumiała, że na sofie trzeba poleżeć, pomyśleć, podumać, wrócić 4 razy, znowu poleżeć, potem 2h wybierać obicie...;)

Na Śląsku taka obsługa to rzadkość.

Meble Bizzarto też prezentują się super - wybierałam międzyTrivio z Bizzarto właśnie a Bellissimą i wygrała ta druga, bo to system modułowy - można sobie układać sofę + pufy w różne kształty :)

No to chyba nie znasz wszystkich cen w Bizzarto ,sofe mozna juz kupic od 2,5tys. za 2,5 os.Oczywiscie za wieksze placi sie wiecej .W mebelplascie jak bylem to byly chyba ze 4 sofy na ekspzycji tylko i jak spytalem o cene jednej to kosztowala 5tys.Wiec dziekuje za taka polke. Tak przy okazji czy ktos wie cos moze o firmie Helvetia ?Jak jest z jakoscia ich mebli?

No to chyba nie znasz wszystkich cen w Bizzarto ,sofe mozna juz kupic od 2,5tys. za 2,5 os.Oczywiscie za wieksze placi sie wiecej .W mebelplascie jak bylem to byly chyba ze 4 sofy na ekspzycji tylko i jak spytalem o cene jednej to kosztowala 5tys.Wiec dziekuje za taka polke. Tak przy okazji czy ktos wie cos moze o firmie Helvetia ?Jak jest z jakoscia ich mebli?

W Mebelplaście też takie są - widziałeś ich stronę? Możesz sam wybrać tapicerkę i skalkulować cenę

http://www.mylivingroom.pl/produkt.php?profil=1

mnie tam obojętne co kupisz :)

chciałam powiedzieć, że nowoczesne wnętrze niekoniecznie składa się z samych prostych rzeczy - wnętrze ma służyć nam a nie my wnętrzu. Widać to jak się przegląda wnętrza zamieszkane przez ludzi. :wink:

polecam też firmę Etap z Bydgoszczy - tylko ze oni robia raczej ze skory, ale w miare tanio i za 4.5 mozna u nich miec skore. Mebelki wygodne i na kazde wnetrze

A gdzie byłeś w tym 'salonie" Mebelpastu? Zwiedziłam wrocławski w Domarze, krakowskie stoisko w 4style i oczywiście katowicki - wszędzie wybór był spory :)

Modele, które interesowały mnie z Bizzarto kosztowały właśnie ok. 4 tys zł, ale ja szukałam naprawdę dużej sofy, także sorry, nie wzięłam pod uwagę mniejszych. Mniejsze w Mebelplaście też kosztują mniej :)