Bronek Wasyl 14.08.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Poradźcie forumowicze... Obecnie, w rejonie gdzie mieszkam (w podmiejskiej miejscowości) wykonywane będzie przełożenie sieci wodociągowej tuż przy mojej działce. Chciałem dołączyć się do tej zaprojektowanej (choć nie wykonanej jeszcze w terenie) sieci - wykonana będzie już niedługo...i dlatego czas mnie nagli.... Wiem, że w tej sytuacji potrzebna mi jest zgoda mojego Zakładu Komunalnego i wydane przez ten Zakład Warunki Techniczne Przyłączenia do Wody.Jest to podstawa do tego abym mógł zlecić wykonanie projektu przyłącza projektantowi. Bez tych warunków nie mogę ruszyć z miejsca. Złożyłem więc ponad 2mieś. temu prośbę do Zakładu Komunalnego o wydanie mi warunków technicznych przyłączenia do tej sieci......w odpowiedzi na to pismo otrzymałem jedynie informacje kto jest Inwestorem, z którego okazało się, że Inwestorem nie jest mój Zakład Komunalny a zupełnie inna Instytucja (na te pare zdań odpowiedzi-informacji musiałem czekać miesiąc, denerwując się...gdyż prace w terenie szybko postępują) Po tym piśmie - "informacji" napisałem więc do Inwestora prośbę o to czy pozwolą mi na przyłączenie do tej przekładanej sieci .........wyobraźcie sobie, że Inwestor zgodził się na moje podłączenie na obecnym etapie prowadzonych prac..........najśmieszniejsze jest jednak to, że mój Zakład Komunalny dalej UPORCZYWIE nie chce wydać mi tych warunków przyłączenia do sieci (choć projektant stwierdził, że jest to jak najbardziej możliwe do wykonania tylko MUSZĘ mieć te Warunki Techniczne Podłączenia do Wody z mojego Zakładu Komunalnego - co teraz widzę graniczy z cudem, bez tego nie mogę ruszyć z niczym....... ) Rozmawiałem już ze wszystkimi możliwymi osobami w tym Zakładzie, jak również z Wójtem.......niestety dalej nie mam warunków przyłączenia, a zakład nie podaje nawet argumentów, które nie pozwalałyby na to moje przyłączenie do wody (raz w rozmowie usłyszałem, że nie wydadzą warunków do tego co jeszcze nie jest wykonane w terenie...ale przecież dowiązanie się do projektu JEST MOŻLIWE......co z resztą stwierdził projektant i Inwestor. Kiedy poprosiłem o wydanie warunków w takim razie do tego co istnieje w moim rejonie, usłyszałem że również nie wydadzą warunków do tego, czego zaraz nie bedzie bo za chwile przecież będzie to wykopane i powstanie na to miejsce ta właśnie nowa, przełożona sieć do której chciałbym się przyłączyć.......!!!!!!) W tej sytuacji biegam i proszę mój Zakład Komunalny, który bawi się najprawdopodobniej moją sytuacją.....bo jak nie myśleć w ten sposób jeśli Inwestor i projektant nie widzi przeszkód abym dołączył się do tej sieci a jedyną przeszkodę robi mi mój Zakład Komunalny !!!!! ?????? TOTALNY ABSURD PORADZCIE, może jest jakiś sposób....szansa......żebym jednak uzyskał te warunki .....bo jak Inwestor zakopie wszystko to wątpię żeby pozwolił na ponowne rozgrzebywanie tego co przed chwilą zostało zrobione...noi jakie to dla mnie dodatkowe, nieporównywalne koszty odbudowy nawierzchni drogowej i całej reszty ????!!!!!!. Gdyby ktokolwiek i cokolwiek mógł poradzić bardzo proszę o porady [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 15.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 1. zmień treść tematu tak żeby było wiadomo o co chodzi2. pismo się liczy, co napisłeś i co Ci odpisano3. kto jest inwestorem / właścicielem sieci? (bo z Twojego posta wynika że Gmina ale i nie Gmina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts