Betina29 15.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam wszystkich budujących i zainteresowanych budową projektu Z71!! My zaczynam budowę gdzieś za miesiąc-juz jestem strasznie przejęta. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami i posłucham rad innych. Zapraszam do dyskusji!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 16.08.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hej, to też jest nasz typ nr 1 chociaż jeszcze nie kupiłam projektu.Jakie zmiany zamierzasz wprowadzić?My chyba postawimy na centralne i piec dlatego dolna łazienka chyba stanie się kotłownią, chociaż tak naprawdę chciałam tam zrobić garderobę.Może więc kotłownia w miejscu spiżarki ;( ???Poza tym jestem zakochana w tym projekcie i wszystko mi sie podoba...chociaż.W kuchni wszystko jest bardzo odsłonięte, chciałabym schować jakos lodówkę, może kawałek ścianki, sama nie wiem. Czekam na inspiracje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 16.08.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hej!! My przede wszystkim dodaliśmy piwnice-podobno to znacznie podwyższy koszt, ale jesteśmy przekonani,ze to słuszna decyzja i nic jej już nie zmieni!! Na parterze będziemy mieli jeden duży salon połączony z kuchnią!! Też zastanawialiśmy się nad tym czy oddzielić ją czy nie,ale puki co będzie połączona-zobaczymy jak to się sprawdzi. Kuchnie powiekszyliśmy troszeczkę o pomieszczenie gospodarcze-tam wkomponuję lodówkę i niezabudowaną zmywarkę-reszta mebli jest okey-zamierzam je wykorzystać-po lekkiej przeróbce-co uwielbiam ).Aha-przesunełam też to węższe okno-z "jadalni" do kuchni-tak mi pasuje!!W salonie będziemy mieli tak jak w projekcie drzwi balkonowe,ale okno będzie jedno wieksze-nie tak jak przewidziano dwa małe!! No i jeszcze taras zmnieniliśmy-będzie tylko na południu,ale na całej długości domu - czyli 7 metrów na 3 metry ),więc dosyc spory,a pod nim jest dodatkowa piwnica-tak wymyślił mój mąż. Góra domu pozostaje praktycznie bez zmian-tylko ścianę kolankową podwyższyliśmy o 25 centymetrów. Ja jestem w tym projekcie zakochana;))...!! Tak wygląda nasz plan budynku-zmian dosyć sporo-zobaczymy jak to wszystko wyjedzie. Mam nadzieję,że forum się rozwinie - cieszę się,że się odezwałaś. Pozdrawiam!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markosm 24.08.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 WitamProszę o informację w, którym miejscu zaprojektowali Państwo wejście do piwnicy. Czy wejscie jest z wewnątrz domu czy z zewnątrz. Też zamierzamy dodać piwnicę ale jedynie pod salonem, holem, i małym pokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 25.08.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam!! Wejście do piwnicy zaprojektowaliśmy od wewnątrz-poprostu klatka schodowa będzie przedłużona aż do piwnicy-niestety kosztem salonu-będzie troszkę węższy(mały pokoik zlikwidowaliśmy) na długości około 2 metrów,ale będzie dobrze-już wiem co tam postawimy ). Niebawem zaczynamy-juz nie mogę się doczekać ). Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne pytania,no i oczywiście na ewentualne wskazówki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 25.08.2009 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dodam jeszcze,że drugie wejści do piwnicy rzeczywiście zaprojektowaliśmy z zewnątrz-będziemy je mieli pod tarasem-od strony ogrodu. Podwójne,masywne,antywłamaniowe drzwi-mam nadzieję,uchronią nas od "niemiłych niespodziewanych gości"!! Takie wejście z zewnatrz-mimo wszystko jest praktyczne i pomaga w utrzymaniu czystości w domu,tymbardziej,że jedną z piwnic chcemy w przyszłości wykorzystać jako pokój rekreacyjny-to jest takie nasze marzenie - zobaczymy jak będzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molol 02.10.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Super ze sie odezwałas. Wstaw jakies zdjecia po zmianach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 08.10.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wstawię,jak tylko wróci do mnie projekt po zmianach,bo w tej chwili już sama nie wiem, w którym urzędzie jest...!!! Mamy problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę - urzędy się między sobą szamotają - naszym kosztem!!...plany runęły - zaczniemy prawdopodobnie dopiero na wiosnę!!( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 20.10.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Muszę się pochwalić - jednak dostaliśmy pozwolenie i wczoraj ruszyliśmy z budową. Mamy super ekipę - uspokajają nas,że jak tylko pogoda dopisze,postawią nam ten domek w tym roku!! Oby tak było...ale to byłby chyba cud!! Jak tylko będę miała fotki dorzucę je - obiecuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziutki 20.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 "Betina29" zadam może niedyskretne pytanie ale bardzo interesuje mnie przybliżony koszt budowy tego domu według Twojego kosztorysu. Masz chyba najświeższe dane. Za odpowiedź z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 20.10.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Juz odpowiadam-niestety nie znam jeszcze aż tak dokładnych kosztów tego domu-jedna z firm(droga),która miała go budować,do stanu deweloperskiego wyceniła go na ok.250 tysięcy,my jednak mamy cichą nadzieję,że teraz,gdy mamy tańszą firmę wybudujemy i wykończymy go(trochę własnymi siłami) za kwotę około 220-230 tysięcy-wszystko zależy od materiałów...!! Jak będzie naprawdę,to już zobaczymy-teraz trudno cokolwiek powiedziec. Jeżeli tylko będę znała juz jakieś koszty,podziele się tymi informacjami jeżeli ktoś będzie miał takie życzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 25.10.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Oto świeżutkie zdjęcie z naszej budowy - wprawdzie jeszcze niezbyt wiele widzać,ale już jest się z czego cieszyć ). Od jutra ekipa działa dalej. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/576a4e716e5e592c.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARQ987 26.10.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Gratuluje, gratuluje! teraz domek będzie rósł w oczach! Czekamy na następne fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 26.10.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie dziękuję - żeby nie zapeszać,ale mam nadzieję,że będzie rósł ...gorzej z naszą kieszenią,która z dnia na dzień maleje ,ale taki juz los "inwestorów"-hehe . Zdjęcia dodam,gdy juz teriva będzie "położona" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 28.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam wszystkich.Zaczynam w kwietniu 2010,już podpisałem umowę z firmą.Dłuuugo szukałem,aż znalazłem.Wybudują mi go za 190 tysięcy pod klucz.Nie robię żadnych zmian konstrukcyjnych ,ale nie będzie kominka ,a w kotłowni będą dwa piece - gazowy i miałowy.Zobaczymy,co z tego wyjdzie.Właściciel firmy obiecał,że w cztery miesiące się wyrobią.No ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 28.10.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam na forum!! Jeżeli wybudują Ci ten dom za 190 tysięcy pod klucz, to ja już Ci zazdroszcze,bo ja z tego co liczyłam najskromniej potrzebuję na niego 220-230 tysięcy-bez szaleństw,ale kominek będzie z płaszczem wodnym i do tego gaz. Wycena Twojej firmy jest super,może mnie również czeka miła niespodzianka-zostanie jeszcze na nową kuchnie-hehe!! Oby!! Trzymam kciuki!! U mnie już praca wre,właśnie zamówiliśmy strop teriva na cały dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 29.10.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 No tak,ale Ty budujesz z piwnicą.Powiem Ci,że długo szukałem firmy.Buduję na podkarpaciu,a firma jest z mazowieckiego.Miałem kilka wycen,oscylowały między 170 - 240 tys.Jak już położysz strop,wrzuć fotkę,strasznie ciekawy jestem,jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 30.10.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 No tak,masz racje-piwnice podnoszą koszt budowy,choć i tak-wszyscy straszyli mnie jak straaasznie piwnica zwiekszy koszty budowy,a powiem szczerze,ze nie jest tak zle!! Bardzo chciałabym zmieścić się np.w 200-210 tysiącach,ale zdaję sobie sprawę z tego,że jest to raczej nierealne. Strop-t.z.terive przywożą nam w poniedziałek-i powiem Wam-warto dzwonić i sprawdzać ceny-dzięki temu zaoszczędziliśmy na nim około 1000 złotych. Nowe fotki wrzucę prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 09.11.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Oto świeżutkie zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c3a31d21578ee187.html -niestety niewyraźne,bo z telefonu,ale obiecuję,że dodam lepsze-z aparatu. Dzisiaj świętowaliśmy zakończenie pierwszego etapu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARQ987 19.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam i jak tam budowa? jak pogoda na śląsku pozwala na coś jeszcze czy już nie-bardzo? jak widzę te zdjęcia to się doczekać nie mogę kiedy zacznę budować swoje Z71. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts