Maro_PL 06.04.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 I jeszce jedno, Piec Gazowy z zamknieta komorom spalania nie potrzebuje kotlowni, bo powietrze do spalania pobiera z zewnatrz a piece typu TURBO nie wymagaja klasycznego komina ani tz. kwasiaka. Piece gazowe typu TURBO nie potrzebuja tz. cugu bo turbina sama wyzuca spaliny, cos jak w samochodzie Mozna go nawet zainstalowac w mieszkaniu w Bloku w szafce kuchennej. Oczywiscie wtedy musi to byc piec o malej mocy (o ile dobrze pamietam to do 5kW). W domkach jednorodzinnych maksymalna dozwolona moc takich piecow to 24kW a taka moc wystarcza dom do pow 200m/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.04.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Czołem chłopcy i dziewczęta:) Tak sobie tylko z grubsza watek pociągnę ........ pom. gospodarcze nie jest bez sensu- jest po prostu małe. mam w nim piec zasypowy i zbiornik 140 litrów na wodę, a ponieważ na etapie fundamentu nie pomyślałem o przesunięciu komina bliżej kuchni to mam go tam gdzie jest projektowo, wpuszczony jednak w ścianę (wciągnięty do salonu. Przy tym rozwiązaniu prawie wchodzą tam drzwi montowane od strony sieni-jeszcze kilka centymetrów komin do salonu i macie normalne drzwi od sieni bez przestawiania komina w stronę kuchni. Odnośnie kominka- używam od października paląc prawie cały czas-nie widzę żeby z salonu zrobił się sajgon- ściany nie są okopcone, sufity też nie, a i czyści się w miarę dobrze bez większych problemów w kilka minut.(dla leniwych polecam odkurzacze do kominków) Ciepło z kominka rozchodzi się po całej chacie (nie mam płaszcza wodnego) Czy będzie on z płaszczem czy bez -przestaniesz palić w takim lub takim to temperatura będzie spadać- tyle że kominek zwykły o wiele tańszy:) Mam ten domek i dziś wiem że na 100% zrobił bym wejście do gospodarczego od sieni, a w przypadku osób które nie potrzebują małego pokoju na dole w jego miejscu kotłownię z drzwiami od zewnątrz. Na pewno poszerzenie klatki schodowej do słupa i likwidacja okna tego do którego nie ma dostępu. Likwidacja wnęki tarasowej , mimo że z nią budynek wygląda lepiej i przedłużenie na szerokość uskoku w dachu tak by zasłaniał większą część ganku. Kominek bez udziwnień . To moje spostrzeżenia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Kominek zwykly o wiele tanszy,, nie koniecznie bo trzeba jeszcze dokupic do tego kominka piec CO. No i opal, i do kominka i do pieca osobno.Obslugiwac i czyscic tez trzeba i kominek i piec CO kazde z osobna Kominek z plaszczem wodnym to takie dwa w jednym. (moim zdaniem oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Kilka obiecanych zdjęć -jakość nie powala i troszeczkę jeszcze mamy mały bałaganik i nie do końca ogarnięte, ale da wam jakiś to obraz całości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.04.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.04.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A no wlasnie Bruno ,,gdzie te dawno obiecywane zdiecia?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.04.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Właśnie próbuje wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 06.04.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Coś ci nie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.04.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 We wait:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.04.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Fajnie Mimorak zenadal zagladasz na forum:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.04.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Dobra poddaje się , albo mam neta do bani , albo nie umiem- jak ktoś wie jak niech da e-maila -prześle mu i wklei . Ja nie umiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 06.04.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Edycja zaawansowana - zarządzaj załącznikami - wgraj - wyślij - napawaj się widokiem zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 06.04.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Fajnie Mimorak zenadal zagladasz na forum:rolleyes: Chłopie,jakie nudy....Nie ma co robić,to chociaż tu popatrzę jak ludzie się męczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaikontra 06.04.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 I jak z tym napawaniem sie zdjęciami???? ja się męczę baaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.04.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Posłane do koleżanki Ewy, może Ona coś z tym zrobi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 06.04.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Uwaga,bocian dla Bruna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaikontra 06.04.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Bocian piękny, ale jakie kocisko wielkie? czym je karmicie:))) wrzucam zdjęcia, Bruno pozwolił, musialam je troche pozmniejszac zdjecia BrunoBanani część pierwsza : Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez ewaikontra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaikontra 06.04.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 jakis bałagan sie stworzył, sorry, ale idzie - BrunoBanani część druga: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaikontra 06.04.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 BrunoBanani 3: [ATTACH=CONFIG]181850[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181854[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaikontra 06.04.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Bruno bardzo ładnie wyszedł sufit , a ten kominek jest do zabudowy? czy taki jego urok? ta rura w znaczeniu? dzieki za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts