KL1719510221 03.11.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 oczywiście stan otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PERLA1011 04.11.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 oczywiście stan otwarty bardzo dziękuję za odpowiedź naprawdę myślałam że nikt nie odpowie a mam jeszcze takie pytanie na innej stronie także jest forum z coś w nazwie projekt 500 i tam ktoś napisał że schody w domu wychodzą mu w pokoju na górze czy u Państwa też tak jest wejście po schodach jest do pokoju a nie na hall ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkiTcz 07.11.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witajcie. Jestem nowy:) zakupiłem projekt z71 z garażem oczekuję na pozwolenie na budowę. Forum prześłedziłęm całkiem dokładnie, znalazłem tu wiele ciekawych uwag i porad. Mój dom będzie wykonany w technologii szkieletu drewnianego. Czy ktoś z Państwa buduje taki domek w pomorskim? Poszukuję domku do wizji lokalnej. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.11.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 K+L fajnie ze juz na takim etapie jestes, ale przydalo by sie troche fotek wrzucic, bo fotki to sol tego forum i napewno nie raz sam kozystales z fotek ktore wrzucili tu inni:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makiavelli87 08.11.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam. Podaję link do strony roboczej na której żona prowadzi dokumentację zdjęciową naszej budowy.Zaczęliśmy niedawno i chcemy do końca roku skończyć SSOPozdrawiamhttp://z500.pl/plac-budowy/Z71/229/tablica/dom-agi-i-arka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 09.11.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 K+L fajnie ze juz na takim etapie jestes, ale przydalo by sie troche fotek wrzucic, bo fotki to sol tego forum i napewno nie raz sam kozystales z fotek ktore wrzucili tu inni:rolleyes: faktycznie,zdjęcia innych budujących są pomocne,jednak na dzieñ dzisiejszy nie mogę ( korzystam z internetu w komórce).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 09.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witajcie. Jestem nowy:) zakupiłem projekt z71 z garażem oczekuję na pozwolenie na budowę. Forum prześłedziłęm całkiem dokładnie, znalazłem tu wiele ciekawych uwag i porad. Mój dom będzie wykonany w technologii szkieletu drewnianego. Czy ktoś z Państwa buduje taki domek w pomorskim? Poszukuję domku do wizji lokalnej. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości. pozdrawiam. my wprawdzie nie w technologii drewnianej,tylko z bk,ale tez pomorskie.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkiTcz 09.11.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 daleko od Tczewa budujecie? Widziałem, że napisaliście o modyfikacji pomieszczenia gospodarczego aby wstawić piec na ekogroszek, macie jakiś pdf projektu Waszego parteru po tej modyfikacji? Cały czas rozmyślam jak ogrzewać domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 11.11.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 wysłałam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 20.11.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Jak ktoś jest ciekawy ja u mnie wyszły schody to zapraszam do galerii Link w podpisie Aktualne roboty : glazura i panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.11.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Wirus, galeria jak galeria, ale filmik z przenoszonym blaszakiem poprostu rewelka:D:D:D Czlowiek bardzo czesto sam byl w takich sytuacjach, ale nigdy sie nie zastanawial jak to smiesznie wyglada z boku:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 23.11.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Hehe Też się uśmiałem jak go oglądałem dlatego postanowiłem go zamieścić dla rozrywki przy przeglądaniu galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 26.11.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Siemanko. Fajne fotki. Jak ja chciałem,żeby mi fachowiec płytki po łuku obciął,to powiedział że nieeeeee,bo jeszcze sobie palce upi..oli. I panele połozyłem w kuchni. Co tam,Maro,u ciebie? Żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 26.11.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 jeszcze jedna rzecz mnie bardzo interesuje, a mianowicie te drzwi do pomieszczenia gosp. od strony kuchni. Czy one nie spowodują że kuchnia bedzie mało ustawna a co za tym idzie mało miejscA na postawienie szafek??? Kuchnia sama w sobie jest mała,a za zaprojektowanie wejścia do kotłowni z kuchni projektantowi się należy 15 lat w kolonii karnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.11.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A no spoko u mnie, bylem kilka razy w Polsce i zatrzymalem budowe na etapie SSZ wraz z kanalizacja i podpieciem pradu. Zabezpieczylem jeszcze na zime dom malujac go farba silikonowa i czekam do wiosny, bo teraz juz chyba zbyt duze ryzyko robic posadzki i tynki. Na wiosne mam juz ustawiona ekipe budowlana do wykonczenia domu, elektryk i hydraulik tez juz czekaja. Jak tylko wiosna sie zacznie to ruszamy pelna para, bo na wakacje juz wracamy do Polski na 100% i wszystko musi juz byc gotowe. Teraz spedzamy czas na planowaniu wykonczenia i wyposazenia domu. Co jakis czas jak sie trafia jakas dobra zimowa oferta to zamawiamy towar, np dwa tygodnie temu kupilismy wszystkie kompletne drzwi wewnetrzne, ocieplane drzwi techniczne z domu do garazu i schody strychowe. W zime lub na koniec roku trafiaja sie czasem wyprzedaze materialow budowlanych i wykonczeniowych, to tym bardziej trzeba czesciej lustrowac internet i sprawdzac oferty. Co do tych drzwi do pomiesczenia gospodarczego to faktycznie niewypal, ja na szczescie zrobilem drzwi do tego pomieszczenie od strony korytarza. A co u Ciebie??? masz w planach jakas budowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 27.11.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 A już myślałem,że się wprowadziłeś. Myślę o budowie,bo jak wiesz mieszkanie w bloku to porażka.Myślałem wczoraj,że sąsiad nawala w grzejniki bo hałas taki jakby blok się miał walić,ale okazało się,że to owszem,sąsiad,ale z trzeciej klatki i to po przekątnej.Zamówiłem projekt parterówki,bez poddasza.Zobaczymy,co z tego wyjdzie,ale pewno będę po swojemu przerabiał.Jak większość obecnych tu ludzi Może na wiosnę ruszę,ale mając doświadczenia i dużo czasu raczej gospodarczym systemem sobie postawię.Muszę tylko do Bruna uderzyć,bo dach ładny sobie zrobił.Też taki chcę.Ale póki co to przyszło wezwanie bo niedopłatę do ogrzewania mam.Brak słów. Tak informacyjnie powiem,wiem,że się powtarzam,ale przy dobrym piecu 2 tony miału (czy jak kto woli ekogroszku,ale miał jest tańszy i lepszy) na całą zimę powinno spokojnie wystarczyć do ogrzania Z71.Razem z ciepłą wodą oczywiście. Dobra,idę.Budujcie sobie,potem do Was zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 27.11.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) No to sobie budujemy a przynajmniej ja. Ekipa trochę się ociągała ale z dachem zdążyli przed śniegiem, a przynajmniej z deskowaniem. Dachówki mają mi dziś dostarczyć Tak wiem wyszło drożej deskowanie + dachówka, ale jest to pewniejsze a u mnie straszne halniaki wieją. Okna zamówione, działówki się budują, a jak zamknę to jeszcze w tym roku prąd bym chciał zrobić. A potem to byle do wiosny... i znowu na miejscu nie będę mógł usiedzieć A tu mój plac budowy: http://z500.pl/plac-budowy/Z211/666/tablica/z211-edzia-i-jarek.html Edytowane 27 Listopada 2013 przez cichy_men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 27.11.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Mimorak, a mozesz zdradzic nazwe projektu ktory sobie wybrales??? A co do Bruna, to jestem troche zawiedziony , bo juz dawno chyba mieszka, a obiecanych zdiec nie wkleja:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 27.11.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 cichy_men a tak zapytam Gdzie jest Wasz komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 28.11.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 A proszę cie bardzo http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Haga/ Bruno już pewnie zapomniał,że kiedykolwiek się budował,myśli że od zawsze w tym domku mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts