Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Michał!

Ja również chętnie zobaczę wizualizację 71 w 3D. Wielka prośba o wysłanie na maila [email protected] Pzdr!

Cześć Michał

Chętnie zobaczyłbym wizualizację z 71 w wersji 3D. Jeśli mógłbyś

przesłać na maila: [email protected] będę wdzięczny. Z tego co

piszesz wybrałeś wersję z garażem czyli z71 GL. My również planujemy

budować zetkę z garażem. Obecnie szukam ekipy budowlanej. Stan suroowy

otawrty bez dachu 28 tys , kolejna za stan pod klucz chciała w sumie 268

tys. Czekam na kolejne wyceny. Zobaczymy..... Na jaki rodzaj ogrzewania

zdecydowałeś się? Ja na eko groszek. Pozdrawiam. Arek

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Wraz z mezem bedziemy budowac ten domek w konstrukcji szkieletowej nad morzem

wertuje watek od samego poczatku, jestem na 40 stronie i nie wytrzymalam, postanowilam sie zarejestrowac i napisac

czy jest ktos na forum obecnie z zachodniopomorskiego, kto moglby pokazac nam swoj domek? czy jest on bardzo maly? zastanawia mnie czy wystarczy na wyjazdy na wczasy z dwojka dzieci

z tego co wyczytalam to juz wiem, ze warto poszerzyc schody kosztem malego pokoju na dole

my bedziemy u gory dawac okna balkonowe w kazdym pokoju, dodatkowo od strony schodow budujemy komorke, a nad nia balkon z wyjsciem z pokoju, komorka bedzie murowana, ze wzgl na balkon glownie

AnnoMario

Może po prostu nikt nie buduje szkieletowca blisko Ciebie?

Ja mam Z71 szkieletowy, ale na podkarpaciu. W tej chwili mieszka u mnie siostra z dziećmi. Jest nas 6 i się swobodnie mieścimy! Jestem przekonana, że jeśli nie zagracisz domu wieloma meblami, to spokojnie zmieścicie się z dziećmi. Ja mam 2 duże szafy i 2 małe. Pozwala to na zmieszczenie rzeczy i nie zabiera dużo miejsca. No i oczywiście mam swój wymarzony schowek pod schodami. Tam sporo się mieści.

Witam znalazłem ogłoszenia w internecie ze projekt z71 można wybudować "pod klucz" już za 180 tys. Czy to jest realne waszym zdaniem bo z tego wzgledu chce go budować , zamiast mieszkania mogę mieć własny dom. I co wy na to?

Aha i mam pytanie budujecie w okolicach Gorzowa jestem ciekaw wnętrza zetki wraz z żoną jak wasz ukochany domek wygląda bo to co jest na zdjęciach nie odzwierciedla jak jest w rzeczywistości kontakt [email protected] dziękuje kochani i udanej budowy :-)

Witam ZETkowiczów :wave:

Widze,ze jest nas calkiem sporo.Ja mam wszystkie papierki pozalatwiane i w tym roku ruszam z piwnicą,mamy ją pod całym domem.Nasz domek bedzie stawiany metodą gospodarczą więc zajme nam to trochę czasu,ale WIEM,że warto :yes: może ktoś z Was stawia gdzieś w podlaskim a konkretniej okolice Suwałk??? :cool: wiem,że aż tak dobrze to nie będzie żeby na żywo zobaczyć,ale możejednak ktoś coś.Pozdrawiam :bye:

• 3 weeks później...
Mam pytanie, gdzie w tym domu Waszym zdaniem jest miejsce na szafy, bo ja nie widzę. Pozdrawiam

Dużą szafę można umieścić w przedsionku po prawej stronie, a w pokoju na dole - ogromną (180-200 cm) lub na zamówienie od ściany do ściany. W pokojach na górze wchodzą bez problemu mniejsze (80-100 cm szer). Sprawdzone!

Dużą szafę można umieścić w przedsionku po prawej stronie, a w pokoju na dole - ogromną (180-200 cm) lub na zamówienie od ściany do ściany. W pokojach na górze wchodzą bez problemu mniejsze (80-100 cm szer). Sprawdzone!

Dziękuję, zaczynam budowę, mam fundament ale nadal nie widzę miejsca na szafę, w salonie nie koniecznie musi być szafa, na górze tylko małe szafy. Obecnie, tu gdzie mieszkam mam szafę 3,4 komandor, drugą 2,5 m u syna w pokoju, komandor i pawlacze w przedpokoju. No nic, jakoś może pomieścimy się, będę mieszkała z mężem i synami, pokoju na dole nie ma, jest kotłownia w tym miejscu.

Droga gabinio.

Pozostaje Ci tylko gruntowne wietrzenie szaf przy przeprowadzce...:bash: To najlepszy moment na pozbycie się rzeczy, które na 100% zalegają nieużywane w każdej szafie. I wtedy zrobi się luźniej w Twoich nowych szafach.

Zgadzam się z Tobą, że szafa w salonie nie powinna się znajdować. Na Twoim miejscu wszystkie szafy zrobiłabym na zamówienie, ponieważ wtedy cała powierzchnia wnęk byłaby wykorzystana. Na górze w każdym pokoju tak, aby jeden bok był pod skosem (wtedy trzeba ustalić wcześniej, gdzie będą znajdowały się drzwi wejściowe do pokojów, aby można było zmieścić za nimi szafę). Na dole w przedsionku, na etapie stawiania ścian ustawić ją tak, żeby zmieściła się normalnej głębokości szafa do sufitu. Ja tak zrobiłam.

Poza tym schowek na rupiecie może być pod schodami ze spocznikiem i na strychu. Jeśli dociepli się dach do samego szczytu, to strych staje się dobrą przechowalnią.

Życzę owocnych przemyśleń:)

Witam po długiej przerwie. Wiele się działo, ale już mieszkamy w zetce i to z dodatkowym małym człowieczkiem ;) Góra jeszcze nie wykończona ale grunt że na swoim. Kto ciekawy zapraszam na http://z500.pl/plac-budowy/Z211/666/tablica/cegla-do-cegly-bedzie-dom.html?sort=data.

Pozdrawiam budujących i już mieszkających.

• 5 weeks później...