Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooj u nas duzo, duzo zmian

z takich najwiekszych to:

dobudowalismy pomieszczenie gospodarcze od strony kuchni, nad ktorym bedzie balkon,

na pietrze zrobilismy 4 lukarny (w kazdym pomieszczeniu),

w salonie, na scianie gdzie byly dwa okna zamiast nich sa drzwi tarasowe o szerokosci 3metrow,

u gory zamiast okien na scianach szczytowych sa drzwi balkonowe,

zrezygnowalismy z malego pokoju na dole,

podnieslismy sciane kolankowa

to chyba tyle jesli chodzi o wieksze zmiany

w przyszlym tygodniu zamykamy stan surowy, zostalo wstawic drzwi wejsciowe i tarasowe i dokonczyc elewacje

a jak u Ciebie?

Hej ;) - fajnie że wątek trochę ożył ;) No to trochę poszaleliście ze zmianami ;)

Czekamy na okna - jakaś obsuwa u producenta, U nas dużych zmian nie ma - na dole zlikwidowany taras i komin (na konto rekuperacji), odwrócone schody powstał dodatkowy schowek pod schodami)- na górze tak zostało jak w projekcie -ale ze względu na inna konstrukcje dachu - zyskaliśmy po 0,5 m na szerokości w każdym z pomieszczeń na górze. i w sumie tyle ;) Budujecie tradycyjnie czy w szkielecie ?

witam wszystkich budujących i już wybudowanych

ja zaczynam budowę w sierpniu 2018

ekipa do sso z dachem pod papą i pełnym odeskowaniem 28tys, mam 100 tys czy 75 mi starczy na stan surowy otwart jeśli chodzi o materiał?

może ktoś posiada zakupiony plik z zestawieniem materiałowym? czy on jest dodawany do projektu? bo mi architekt zamawiał i nie wiem czy on go posiada...

pozdrawiam'

Michał

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 8 months później...
  • 1 year później...