Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących Z71!

Na wiosnę i ja do was dołączę. Chciałabym wiedzieć czy jest ktoś z okolic Radomia kto jest w trakcie budowy tego projektu. :D

Interesują mnie wszystkie zdjęcia domu również wnętrz. Bardzo proszę przesłać je na e-maila [email protected].

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam:

Justyna :)

Dzień dobry ja także jestem zainteresowana tą wizualizacją z71 jeśli nie był by to problem panie Michale to też proszę o przesłanie mi ją na maila [email protected]. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących.

Witam

Pliki z wizualizacja przeslalem (do gabrysia1987 tez)

arkadio1011

My planujemy ogrzewanie gazowe - na dole podlogowka, u gory w lazience podlogowka, a w pokojach grzejniki

No i kominek z DGP w okresie wiosennym i jesiennym

pozdrawiam

Michal

Witam wszystkich ponownie

W zwiazku z duzym zainteresowaniem mojej wizualizacji postanowilem zrobic animacje i wrzucic do YouTube

a dodatkowo umiscilem pliki projektu 3D do pobrania, ktore zrobilem w programie SketchUp 6 (dostepny za darmo)

- domek (wg tego jest animacja na YouTube)

https://docs.google.com/leaf?id=0B6UHsJPfRcXiMjAwNjA0MDItZmE4NS00NGM5LTg5ZjYtODE2MTNmZTc3NmQ3&hl=pl&authkey=CP_MpIcI

- czesc parteru domu (kuchnia, pom gosp, przedsionek, lazienka)

https://docs.google.com/leaf?id=0B6UHsJPfRcXiYzEwZDdhZjctNTI1Mi00NGNjLWExMjYtMGM0YTgyNGQ0ZjM5&hl=pl&authkey=CMe32YEI

zycze milego ogladania i nie tylko (mozna edytowac, mierzyc, zmieniac .... )

PS to nie jest dokladnie projekt Z71GL, lecz wersja ze zmianami, ktorych dokonalismy lub sprawdzalismy jak to bedzie wygladac...

pozdrawiam

Michal

Witam!

Bardzo dziękuję panie Michale za animacje.

U mnie ma być piec na paliwo stałe i mam wrażenie że kotłownia jest za mała. Czy jest może ktoś kto ogrzewa w ten sposób swój dom? Proszę o odpowiedź.

Może lepiej poświęcić mały pokój na dole po przeróbce i wybudowaniu drugiego komina na kotłownie.

Będę w nim mieszkać tylko ja i moja córka więc miejsca i tak nam wystarczy.:)

Z góry dziękuję za wszystkie rady.

Pozdrawiam:

Witam

Rozmawiałem z ekipą, która zajmuje się montażem instalacji CO. Według nich niekt nie sprawadza przy odbiorze domu wielkości pomieszczenia na piec eko groszek. U producentów dowiedziałem się, że są piece, które można zmieścić w tak małym pomieszczeniu jak ma projekt spiżarni w z71. Jeśli chcesz zrobić kotłownie kosztem pokoju to musi być dodatkowy komin a co za tym idzie kolejny koszt. Pozdrawiam

Witam!

Wielkie dzięki za informacje w sprawie CO.

Właśnie dziś oddałam projekt do adaptacji.

Mam nie wiele zmian, więc całość ze zezwoleniem na budowę będzie mnie kosztowała 1600zł.

Bardzo chciałabym zobaczyć taki dom w realu. Może ktoś się odezwie z okolic Radomia.

Pozdrawiam wszystkich budujących z71

• 2 weeks później...
Witam wszystkich budujących Z71!

Na wiosnę i ja do was dołączę. Chciałabym wiedzieć czy jest ktoś z okolic Radomia kto jest w trakcie budowy tego projektu. :D

Interesują mnie wszystkie zdjęcia domu również wnętrz. Bardzo proszę przesłać je na e-maila [email protected].

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam:

Witam, jesteśmy w trakcie budowy tego domu, zapraszam do obejrzenia go w realu. Domek znajduje się w miejscowości Wojciechów k. Radomia.

Witam

Na fotkach widać, że stan surowy zamknięty został osiagnięty....teraz wykończeniówka i można się wprowadzać do wymarzonego domku.

Mam do Państwa pytanie: W jakim koszcie zamknęliście się na tym etapie budowy? Będę wdzięczny za info na forum lub na maila: [email protected]

Z góry dziekuję i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku a następnego Sylwka juz w nowym dopmu. Arek

Witam!

Dziękuję za odpowiedź. Na pewno skorzystam z zaproszenia obejrzenia domu.

Ja będę budować na Kolonii Lesiów. Jak mogę się z Tobą skontaktować i umówić na obejrzenie domu?

Pozdrawiam:

Justyna:)

Edytowane przez Justytna :)

Witam

Na fotkach widać, że stan surowy zamknięty został osiagnięty....teraz wykończeniówka i można się wprowadzać do wymarzonego domku.

Mam do Państwa pytanie: W jakim koszcie zamknęliście się na tym etapie budowy? Będę wdzięczny za info na forum lub na maila: [email protected]

Z góry dziekuję i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku a następnego Sylwka juz w nowym dopmu. Arek

Koszt aktualnego stanu to ok 60 000zł , uzależnione jest to jednak napewno od regionu w którym się buduje. Zima nie pozwoliła na wykonanie tynków i wylewek, schody zamierzamy zrobić drewniane dlatego narazie się wstrzymaliśmy z nimi. Dziękuję, za życzenia, mam nadzieję, że się spełnią :-) ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM SYMPATYKOM "NASZEGO" DOMKU :-)

Edytowane przez mkmk

Witam!!

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Wszystkich!!;) Co do ceny-60 tysięcy,za stan surowy zamknięty-rozumiem,to jestem nią zaskoczona-niesamowicie tanio!!!! Nas,taki stan,tylko,że z piwnicami(które wbrew pozorom nie były aż tak drogie),kosztował około 115tysięcy(z oknami) i z tego co wiem,koszt ten był zbliżonych do innych budujących. Muszę jednak przyznać,że nas pożarła robocizna-ok.43 tysiące,gdybysmy mieli taniego murarza i swoich ludzi do pomocy,to wybudowalibysmy za dużo mniejszą kwotę,no ale co zrobić-było jak było i nie ma co teraz żałować,nas gonił czas. Życzę Wszystkim dużo spokoju,siły i szybkiego dotarcia do wymarzonego celu!!;) Pozdrawiam!!