gabrysia1987 07.12.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Witam bardzo chętnie zobaczyłabym tą wizualizacje Jeśli mogę prosić o przesłanie jej na adres [email protected] Serdecznie dziękuje i pozdrawiam Ps. My będziemy ogrzewać gazem i kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula84 07.12.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Dzień dobry ja także jestem zainteresowana tą wizualizacją z71 jeśli nie był by to problem panie Michale to też proszę o przesłanie mi ją na maila [email protected]. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justytna 08.12.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam wszystkich budujących Z71! Na wiosnę i ja do was dołączę. Chciałabym wiedzieć czy jest ktoś z okolic Radomia kto jest w trakcie budowy tego projektu. Interesują mnie wszystkie zdjęcia domu również wnętrz. Bardzo proszę przesłać je na e-maila [email protected]. Z góry dziękuję. Pozdrawiam: Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_k 11.12.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dzień dobry ja także jestem zainteresowana tą wizualizacją z71 jeśli nie był by to problem panie Michale to też proszę o przesłanie mi ją na maila [email protected]. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących. Witam Pliki z wizualizacja przeslalem (do gabrysia1987 tez) arkadio1011 My planujemy ogrzewanie gazowe - na dole podlogowka, u gory w lazience podlogowka, a w pokojach grzejniki No i kominek z DGP w okresie wiosennym i jesiennym pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_k 12.12.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich ponownie W zwiazku z duzym zainteresowaniem mojej wizualizacji postanowilem zrobic animacje i wrzucic do YouTube a dodatkowo umiscilem pliki projektu 3D do pobrania, ktore zrobilem w programie SketchUp 6 (dostepny za darmo) - domek (wg tego jest animacja na YouTube) https://docs.google.com/leaf?id=0B6UHsJPfRcXiMjAwNjA0MDItZmE4NS00NGM5LTg5ZjYtODE2MTNmZTc3NmQ3&hl=pl&authkey=CP_MpIcI - czesc parteru domu (kuchnia, pom gosp, przedsionek, lazienka) https://docs.google.com/leaf?id=0B6UHsJPfRcXiYzEwZDdhZjctNTI1Mi00NGNjLWExMjYtMGM0YTgyNGQ0ZjM5&hl=pl&authkey=CMe32YEI zycze milego ogladania i nie tylko (mozna edytowac, mierzyc, zmieniac .... ) PS to nie jest dokladnie projekt Z71GL, lecz wersja ze zmianami, ktorych dokonalismy lub sprawdzalismy jak to bedzie wygladac... pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justytna 13.12.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam! Bardzo dziękuję panie Michale za animacje. U mnie ma być piec na paliwo stałe i mam wrażenie że kotłownia jest za mała. Czy jest może ktoś kto ogrzewa w ten sposób swój dom? Proszę o odpowiedź. Może lepiej poświęcić mały pokój na dole po przeróbce i wybudowaniu drugiego komina na kotłownie. Będę w nim mieszkać tylko ja i moja córka więc miejsca i tak nam wystarczy. Z góry dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam: Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 14.12.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 WitamRozmawiałem z ekipą, która zajmuje się montażem instalacji CO. Według nich niekt nie sprawadza przy odbiorze domu wielkości pomieszczenia na piec eko groszek. U producentów dowiedziałem się, że są piece, które można zmieścić w tak małym pomieszczeniu jak ma projekt spiżarni w z71. Jeśli chcesz zrobić kotłownie kosztem pokoju to musi być dodatkowy komin a co za tym idzie kolejny koszt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justytna 14.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam! Wielkie dzięki za informacje w sprawie CO. Właśnie dziś oddałam projekt do adaptacji. Mam nie wiele zmian, więc całość ze zezwoleniem na budowę będzie mnie kosztowała 1600zł. Bardzo chciałabym zobaczyć taki dom w realu. Może ktoś się odezwie z okolic Radomia. Pozdrawiam wszystkich budujących z71 Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 27.12.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam wszystkich budujących Z71! Na wiosnę i ja do was dołączę. Chciałabym wiedzieć czy jest ktoś z okolic Radomia kto jest w trakcie budowy tego projektu. Interesują mnie wszystkie zdjęcia domu również wnętrz. Bardzo proszę przesłać je na e-maila [email protected]. Z góry dziękuję. Pozdrawiam: Justyna Witam, jesteśmy w trakcie budowy tego domu, zapraszam do obejrzenia go w realu. Domek znajduje się w miejscowości Wojciechów k. Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 27.12.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Tak się prezentuje nasz domek zimową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 28.12.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 WitamNa fotkach widać, że stan surowy zamknięty został osiagnięty....teraz wykończeniówka i można się wprowadzać do wymarzonego domku. Mam do Państwa pytanie: W jakim koszcie zamknęliście się na tym etapie budowy? Będę wdzięczny za info na forum lub na maila: [email protected]Z góry dziekuję i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku a następnego Sylwka juz w nowym dopmu. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justytna 28.12.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Witam!Dziękuję za odpowiedź. Na pewno skorzystam z zaproszenia obejrzenia domu.Ja będę budować na Kolonii Lesiów. Jak mogę się z Tobą skontaktować i umówić na obejrzenie domu?Pozdrawiam:Justyna:) Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Justytna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 28.12.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Na fotkach widać, że stan surowy zamknięty został osiagnięty....teraz wykończeniówka i można się wprowadzać do wymarzonego domku. Mam do Państwa pytanie: W jakim koszcie zamknęliście się na tym etapie budowy? Będę wdzięczny za info na forum lub na maila: [email protected] Z góry dziekuję i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku a następnego Sylwka juz w nowym dopmu. Arek Koszt aktualnego stanu to ok 60 000zł , uzależnione jest to jednak napewno od regionu w którym się buduje. Zima nie pozwoliła na wykonanie tynków i wylewek, schody zamierzamy zrobić drewniane dlatego narazie się wstrzymaliśmy z nimi. Dziękuję, za życzenia, mam nadzieję, że się spełnią ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM SYMPATYKOM "NASZEGO" DOMKU Edytowane 28 Grudnia 2010 przez mkmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 28.12.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam! Dziękuję za odpowiedź. Na pewno skorzystam z zaproszenia obejrzenia domu. Ja będę budować na Kolonii Lesiów. Jak mogę się z Tobą skontaktować i umówić na obejrzenie domu? Pozdrawiam: Justyna:) Podaje maila, proszę podać termin kiedy pani pasuje. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 29.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ok dziekuję za informację o kosztach...ale te 60 tys to z robocizna czy bez? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 29.12.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ok dziekuję za informację o kosztach...ale te 60 tys to z robocizna czy bez? Pozdrawiam To cena z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 01.01.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witam!! Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Wszystkich!! Co do ceny-60 tysięcy,za stan surowy zamknięty-rozumiem,to jestem nią zaskoczona-niesamowicie tanio!!!! Nas,taki stan,tylko,że z piwnicami(które wbrew pozorom nie były aż tak drogie),kosztował około 115tysięcy(z oknami) i z tego co wiem,koszt ten był zbliżonych do innych budujących. Muszę jednak przyznać,że nas pożarła robocizna-ok.43 tysiące,gdybysmy mieli taniego murarza i swoich ludzi do pomocy,to wybudowalibysmy za dużo mniejszą kwotę,no ale co zrobić-było jak było i nie ma co teraz żałować,nas gonił czas. Życzę Wszystkim dużo spokoju,siły i szybkiego dotarcia do wymarzonego celu!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaklopotany 04.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 witam,ma ktoś może pojęcie w jakich granicach wyszłaby budowa z71? czy jestem w stanie zamknąć wszystko w 150.000-160.000? używając tańszych materiałów, średniej jakości, wiem, że nie jest to łatwe do określenia, ale startuje od 0, i nie wiem jaki kredyt zaciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 05.01.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 WitamKwota całkowita 150 tys wydaje mi się nierealna....Jesteśmy na takim samym etapie z tym, że my wybraliśmy projekt dom z71GL czyli z garażem. I wstepny kosztorys - stan surowy zamknięty bez CO to koszt ok. 148 tys. Jestesmy na etapie kosztorysów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaklopotany 05.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 chodzi mi o koszty Z71 z używaniem średniej jakości materiałów: "stanu pod klucz" i "ssz",bo nie mam pojęcia jak duży będzie potrzebny kredyt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts