Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy zetowców

Jestesmy po wstepnej umowie zakupu działki w pieknej okolicy jezioro i lasy. Hmmmm juz sobie wyobrazamm wiosne i lato... i ten piekny widok z okien :-) A teraz do rzeczy: O co chodzi z tymi schodami? Czy ktos z Państwa móglby przeslanc nam na maila: [email protected] fotki tych schodow po realizacji.Mam na mysli schody drewniane. Z góry dziekuję.... i Pozdrawiam.

Witam wszystkich. Jestem akurat w czasie adaptacji projektu Z71 bez garażu. szczególne pytanie mam do mkmk : czy strop jest drewniany? a do reszty zetowców pytanko: Robi ktoś systemem gospodarczym?ja zrobilem kilka zmian na parterze. pozdr

z tego co czytam to koszt wybudowania domku z71 nie jest duży, prawie każdy mieści się spokojnie w 200tys. Ja ciągle słyszę, że tyle mi nie starczy na budowe, niestety moje położenie na mapie Polski nie sprzyja niskim cenom. Czy Ktoś buduje ten dom w mazowieckim? Tak dla orientacji ciekawa jestem czy jest dużo drożej?

z tego co czytam to koszt wybudowania domku z71 nie jest duży, prawie każdy mieści się spokojnie w 200tys. Ja ciągle słyszę, że tyle mi nie starczy na budowe, niestety moje położenie na mapie Polski nie sprzyja niskim cenom. Czy Ktoś buduje ten dom w mazowieckim? Tak dla orientacji ciekawa jestem czy jest dużo drożej?

Witaj Ja buduje w woj. śląskim i juz trzecia firma powiedziała mi że spokojnie 200tys. starczy oczywiście bez umeblowania. Trzeba przyjąc ok 2400 za metr kwadratowy, przynajmniej u nas tak zrobiono i mysle że się wyrobimy w tej kwocie bo bierzemy kredyt. Zaczynamy od Maja juz nie moge sie doczekać ;)

Pozdrawiam

Witam.Co do próśb o przesłanie fotek - chetnie powysyłam,ale obecnie mam prędkość internetu na poziomie 97kb/s.Taka jest wiejska rzeczywistość.Nie mogę się doczekać modemu ( TP jak zwykle ściemnia).Co do kwoty za jaką chcecie postawić dom - zależy z jakich materiałów i co w środku. Kwota 200 tys.wystarczy i jeszcze na wyposażenie kuchni zostanie.

Witam,

a co sądzicie o projekcie z75, jest podobny do z101, który jest podobny do z71:) Ja jestem jeszcze przed wyborem projektu, najpierw byłam zachwycona z71, tani w budowie a to jedno z najważniejszym kryteriów, bo w gre wchodzi tylko budowa z kredytem. Sama znalazłam jednak trochę wad tego domku, pierwsza podstawowa, nie będę go ogrzewać gazem, bo nie mam takiej możliwości. Mogę na ekogroszek lub wegiel, a ta kotłownia/pomieszczenie gospodarcze jest ciut małe. Poza tym dzięki Waszym cennym uwagom zastanawiam się i nad wielkością pokoi, które początkowo wydawały mi się wcale nie takie małe, ale na papierze - ciężko u mnie z wyobraźnią przestrzenna ;)

pozdrawiam

Witam wszystkich, zamierzam kupić projekt z71, o ile była by szansa to chętnie bym odwiedził plac budowy bądź jakiś wykończony domek z71 w pobliżu warszawy. Nieukrywam że zdjęcia wszystkiego nie oddają. Szczególnie mnie interesują schody i kuchnia itp. pomieszczenia na parterze. Mile widziane chociaż jakieś zdjęcia: [email protected]

Witam,

Dawno mnie tu nie było !

Czytam i czytam i jestem w dużym podziwie ilości postów jakie miałem do ogarnięcia.

Sporo nowych osób ma zamiar budować Z71 bądź już je buduje. Fajnie że ten projekt przypadł Wam do gustu.

U mnie sporo się działo ale nie udało mi się skończyć domu. Pracuje sam w nim a roboty jest zbyt dużo dla utrzymującego rodzinę.

W Listopadzie narodziła się druga pociecha i głównie to zdarzenie miało spory wpływ na opóźnienie.

Mam cichą nadzieję, że w późną wiosnę będę już mieszkał we własnym domku.

Drzewko już zasadziłem więc może się uda...

http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/wwweew.jpg

http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/eeewww.jpg

http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/Zdjcie0331.jpg

http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/eeerrr.jpg

http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/Zdjcie0463.jpg

Pozadrawaim

O matko elektryczna, ale mi się miska ucieszyła na ten widok-jak bym swój już widział:)

Gratuluję takiego etapu robót i pociechy (kiedy pępkowe?;) )

Proszę w miarę możliwości o jeszcze więcej zdjęć wnętrza..........łazienka wydaje się mała ale przytulna, i nawet wanna weszła:D

Pozdrawiam i powodzenia.