Antenki 01.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam wszystkich ja zaczynam budowę tego domku na wiosnę. Jestem dopiero po papirologi i będę wdzięczny za przesłanie paru fotek chodzi głownie o klatkę schodową To mój e-mail : [email protected] Pozdrawiam. Przez przypadek dostałem się na forum budowniczych dom Z 71. Ja go skończyłem 5 miesięcy temu.Wprowadziliśmy się we wrześniu 2010 roku.Dom został wybudowany w woj.Pomorskim w Gminie Żukowo.Dokonałem parę zmian konstrukcyjnych i nie mieliśmy z tym problemu.Ekipy mieliśmy wspaniałe i będziemy ich polecać wszystkim budującym.Mieszka nam się wspaniale po długim mieszkaniu w Gdańsku.Pozdrawiam i jestem gotowy na interesujące pytania odpowiedzieć .Waldek .A w klatce schodowej mam schody zabiegowe ażurowe biegnące po scianie garażowej z drzewa merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia1987 01.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jeśli mogę prosić to chciałabym żeby mi pan przesłął fotki domu w środku na adres [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felus1719508338 02.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Witam,Mała prośba do Antenki jeżeli jest szansa o wrzucenie kilku fotek na forum. W tedy zapewne więcej osób będzie maiło szansę zobaczyć.Mnie osobiście inetresują schody i związane z tym pytanie czy musieliście przesuwac ściankę z pokoiku na dole do filaru aby schody się zmieściły?Poza tym bardzo mnie interesuje adaptacje pokoju nad garażem jak zostało rozwiązane przejście do niego. Z góry wielkie dzięki. I jeszcze jedno pytanko. Czym się ogrzewacie i jakie się koszty. Edytowane 2 Lutego 2011 przez Felus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 02.02.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Pietja77czy twoja ta cena obejmowała fundamenty? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felus1719508338 03.02.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dziękuję Pietja77 za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 03.02.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam, Po moich interwencjach u projektantki, szefa firmy wszystko przyspieszyło i dziś złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę Cieszy mnie to. Do Antenki fajnie, że już mieszkasz w z71. Podziel się uwagami na temat eksploatacji domu: - Czym ogrzewasz? Jakie są koszty eksploatacji? - Jak Ci się mieszka, czy pokoje nie za małe itd.. - Na co zwrócić uwagę przy budowie, czy jest coś co możesz podpowiedzieć? - Może coś o kosztach, ile kosztowały kolejne etapy domu. No oczywiście mile widziane fotki;) Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę wrzucał fotki z postępów mojej Zetki-71 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 03.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Proszę opisz czym ogrzwasz dom i jakie są to koszty bądź ilości surowca do zakupienia w okresie zimowym.Pytam bo dostałem do przemyślenia ogrzwewanie domu pompami ciepła powietrze/woda i mam mieszane odczucia.... pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felus1719508338 04.02.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Witam, Mam pytanie czy koś jak budował Z71_GL zadoptował pomieszczenie nad garażem. Szukałem w necie ale nie mogę znaleść jak to wygląda po adaptacji. Znalazłem jedynie coś takiego... Jak można rozplanowac wejście do tego pokoju? Edytowane 4 Lutego 2011 przez Felus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 04.02.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam, Mam pytanie czy koś jak budował Z71_GL zadoptował pomieszczenie nad garażem. Szukałem w necie ale nie mogę znaleść jak to wygląda po adaptacji. Znalazłem jedynie coś takiego... Jak można rozplanowac wejście do tego pokoju? Opcja jest tylko jedna. Jeśli pozostajesz przy takim usytuowaniu pomieszczeń i schodów to wejścia nie na do pokoju nad garażem. My też to mieliśmy. Zmieniliśmy jednak schody i zrobiliśmy wejście. Jeśli zostaniesz przy tym co jest to jedynym wyjściem będzie zrobić wejście z pokoju wstawiając na ścianie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenki 05.02.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Fotki zrobię po niedzieli i umieszczę na forum.Z wejściem do pokoju nad garażem mieliśmy i my problem.A więc połączyliśmy pokój pokoje razem i wyszła nam bardzo fajna sypialnia.Pokoje w tym projekcie są małe .Na dole mały pokój zlikwidowaliśmy i połączyliśmy razem z salonem.Zlikwidowaliśmy podcień w salonie na prosto i uzyskaliśmy duży salon z aneksem kuchennym,anie jak w projekcie mały pokoik i nie wiadomo co z tym zrobić.Ogrzewamy tą zimę kominkiem z płaszczem wodnym zakupując 20 m dzrzewa.Kominek polski z Zakopanego rewelacja i polecam. Drzewo koszt 160 zł za m układany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenki 05.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Po niedzieli zrobię zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenki 05.02.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ogrzewam dom kominkiem z płaszczem wodnym,oraz czekam na rurę z gazem.PokOj na dole zlikwidowaliśmy,oraz pokój na górze połaczyliśmy z pokojem nad garażem i wyszła nam super sypialnia.Dom w całości bez działki wykończony bez podbitki na zewnątrz,kosztował 320000 tyś złotych Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenki 05.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Pompa ciepła cenowo około 60000tyś plus instalacja hydrauliczna-suma duża zwrot kosztów około 15 lat lub więcej pompa powietrza przy tem 20 - musisz wspomagać ogrzewanie innym żródłem ciepła .Jak masz pieniądze to fajna sprawa płacisz tylko za prąd.Ja mam kominek z płaszczem wodnym,oraz czekam na gaz. Z kominka mam także ciepłą wodę Z ogrzewaniem w tym roku nie mieliśmy problemów nawet przy tem -20 c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 06.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Antenki - powiedz,z jakich materiałów budowałeś,czym jest dom pokryty itp,bo 320 tysięcy to co najmniej o 100 tys.za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanccy 09.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam Wszystkich Na wstępie chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim, którzy zakończyli już budowę swojego Z71 i przyznam szczerzę, że strasznie Wam zazdroszczę... też bym już tak chciała. Tymczasem nasza droga dopiero się rozpoczyna i mamy z mężem nadzieję, że wszystko w miarę możliwości będzie szło szybko sprawnie i bez większych problemów. Ruszamy z budową na wiosnę mamy już wylane fundamenty, które udało nam się wylać przed pierwszym śniegiem tej zimy jeszcze w zeszłym roku. Patrząc na te fundamenty odnosiliśmy wrażenie, że domek będzie naprawdę baaaardzo mały i trochę nas to przeraziło, ale przeczytałam całe to forum i widzę że prawie każdy z Was miał lub ma takie same odczucia, więc nam trochę ulżyło. Potem Betina zachwalała, że mieszka się w nim super i widzieliśmy te wszystkie zdjęcia wnętrz, które naprawdę są piękne i tutaj gratuluję Wam pięknie urządzonych domków. Jeśli chodzi o zmiany jakich dokonaliśmy to są one następujące: 1. Zlikwidowaliśmy wnęke tarasową. 2. W miejscu łazienki na dole będą schody i odwrotnie, wydaję się nam że łazienka tuż przy wejściu to nie jest dobry pomysł. 3. Zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gospodarczego w kuchni, będziemy mieć natomiast małą spiżarkę pod schodami obniżoną o ok. 2 schodki. 4. Zlikwidowany został słup w pokoju na dole. Narazie to chyba tyle, ale jakby mi się coś jeszcze przypomniało to będę pisać w kolejnych postach. Pozdrawiam wszystkich budujących i oby do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotie27 10.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam, czy ktoś buduje Z71 w okolicy Czerska lub Tucholi albo Chojnic?A jak rozwiązaliście problem z kotłownią?Gdzie ją umieściliście?Bo ja chciałabym tradycyjne ogrzewanie centralne, piec na drzewo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 11.02.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam My dziś zakupiliśmy projekt domu Z71 GL czyli z garażem, odbicie lustrzane. Czekamy na jego przesłanie i potem adaptację przez architekta. Sprawę kotłowni planujemy rozwiązac w garażu poszerzając dom o 1m. Tym samym bedziemy mieli wejscie do garażu z domu pod schodami. I zyskamy spiżarnię w pierwotnej kotłowni. Mamy super architekta, który jest bardzo otwarty nasze sugestie, pomysły Ps Moze ktoś załączy kolejne fotki.....to bardzo motywuje budujących. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 17.02.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam...Co tutaj taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.02.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Obiad jemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogd74 19.02.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam. Buduje ktoś Z71 w wersji szkieletowej w okolicach Rybnika, chciałbym zabaczyć w naturze:yes: Mam zamiar postawić taki domek ale jakoś nie jestem przekonany co do wersji drewnianej. Narazie super zaletą jest czas budowy, wyczytałem że jak zaleje się grunta do do 3mcy można zamieszkać jak się znajdzie konkretną firme. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts