langen 11.03.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 mi kotłownia wyszła 2 na 2 i spoko piec na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langen 11.03.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 dzięki mimorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 12.03.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 @gosia207 - na temat kotłowni już wiele zostało napisane,proponuje poczytac poprzednie posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipkudowa 17.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam. Mimorak domek śliczny. Po obejrzeni Twoich zdjęć skłaniam się jednak pozostawić ten mały pokój. Mam prośbę w miarę możliwości MIMORAK chciałbym zobaczyć zdjęcia salonu bo to pozwoili podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Proszę bardzo.Trochę ubogie te fotki,ale lepsze to niż nic.Jak widać nie ma kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipkudowa 17.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Bardzo dziękuje za fotki. Co do kominka to także z pewnością z niego zrezygnuje. Muszę zastanowić gdzie wykonbinować aby konkretny piec na wszystko zmieścił się. Poważnie rozmyślam nad podpiwniczeniem tego Z 71. A Twoje zdanie na takie rozwiązanie MIMORAK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Wszystko zależy od tego,gdzie dom się buduje.U mnie nie było opcji,żeby zrobić piwnicę,bo wszystko by pływało.W kotłowni mam piec na wszystko,termę gazową i zasobnik na wodę 140litrów.I jeszcze mam miejsce żeby stoliczek z piwem postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 18.03.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam Zetowców Gratulacje dla Mimoraka...ładne fotki i ten salon wydaje mi się w miarę duży. My jenak chcemy kominek Mam pytanko do Mimoraka bo wspominałeś, że gdyby była piwnica do wodzie. Początkowo też chcielismy piwinicę. U nas na działce zrobiliśmy wykop na głębokośc 1,50 m i na głębokości 90 cm pojawiły się "ciurki" wody a na 1,30 m to juz była woda. Projektant mówi, żeby się tym nie martwić bo można zrobic drenaż opaskowy lub zastosowac metodę "ciężką". Dodam, że wykop robilismy w na początku lutego kiedy podobno stan wody był bardzo wysoki, wiadomo śniegi itd. A jak było u Ciebie Mimorak i innych budujących zetki? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 18.03.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam ZetowcówGratulacje dla Mimoraka...ładne fotki i ten salon wydaje mi się w miarę duży. My jenak chcemy kominek Mam pytanko do Mimoraka bo wspominałeś, że gdyby była piwnica to w wodzie. Początkowo też chcielismy piwinicę. U nas na działce zrobiliśmy wykop na głębokośc 1,50 m i na głębokości 90 cm pojawiły się "ciurki" wody a na 1,30 m to juz była woda. Projektant mówi, żeby się tym nie martwić bo można zrobic drenaż opaskowy lub zastosowac metodę "ciężką". Dodam, że wykop robilismy w na początku lutego kiedy podobno stan wody był bardzo wysoki, wiadomo śniegi itd. A jak było u Ciebie Mimorak i innych budujących zetki? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 18.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Od początku budowałem z myślą,że nie bedzie piwnicy.Później żałowałem.Do czasu,aż zrobiłem wykop pod zbiornik na szambo.Gość,który obsługiwał koparkę kopał w tempie Bolta albo Bena Johnsona,co wyciągnął łyżkę to mnóstwo wody podchodziło.Z boku stał HDS ze zbiornikiem o od razu po wykopaniu wsadził.To było w sierpniu,było w miarę sucho.Pewnie,że piwnica się przyda,choćby ziemniaki albo głupie słoiki jest gdzie schować.A nawet pralkę można tam zainstalować,żeby w łazience mamie-siostrze-żonie-kochance jacuzzi zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancioo 18.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam!!!Też będę budował Z71, ale z pewnymi zmianami a w szczególności będzie posiadał dostawiony garaż z jednospadem - projekt zaczyna sie tworzyć jako indywidualny.Mam prośbę do wszystkich aby podesłali zdjęcia na [email protected] z budowy swoich 71 oraz z widokiem na łazienki górne i dolne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spider171 18.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam wszystki przymiezam sie do zakupu projektu Z71 ma sprawę do wszystkich forumowiczów o na największa ilość zdjęć tego domku stanu surowego wykonczeniowegi i nawet urządzonego. Bardzo prosze o przesłanie fotek na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 19.03.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam Ok, Mimorak...jacuzzi fajna sprawa obojetnie już dla kogo Mi jednak chodzi na jakiej głebokości posadowiłeś fundamenty domu ze względu na wodę? Stosowałeś drenaż opaskowy? Zgodnie z projektem dom powinnien byc na glębokości 1,30 m. Jak to wygląda u Ciebie? Bede wdziecnzy za info. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 19.03.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No i jest na 1,40m.Nie robiłem żadnego drenażu,woda jest pół metra niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drs 24.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witajcie, wiem,ze temat kosztów budowy wciaz sie pojawia i coraz to nowe kwoty padaja,ale nie wiem do konca czy one dotycza z 71 z garazem czy bez. a ja chcialabym zapytac- starczy 250tys.? z przydomowa oczyszczalnia, dachowka ceramiczna (takie mam wz)? nie wiem,jaki kredyt brac. i czy w ogole dam rade?dodam,ze chce budowac z 71 z garazem.widze,ze sporo osob tu juz zaczela, wkrotce konczy,albo juz skonczyla,wiec bede wdzieczna za porade. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 25.03.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 WitamMy podobnie zdecydowaliśmy się na budowę z71 z garażem. Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania "papierów". Myslę, że kwota 250 tys skromnie wystraczy. Jednak wszystko zależy od klasy i jakości materiałów wybranych do budowy domu oraz robocizny, która jest bardzo w cenie. Nie mniej porównując ceny mieszkań w bloku a domu i uroków jego posiadania - obstawiam DOM. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 25.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 acha...przydomowa oczyszalnia....to koszt dość spory. Niektóre gminy dofinansowują taką inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drs 25.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no tak..sporo kosztuje ta oczyszczalnia,ale nie mam wyjscia. a co do dofinansowania-gmina zakonczyla projekt w ubieglym roku . takiego farta mam no i nie ukrywam,ze troche mnie przeraza salon- w sensie,ze taki maly,ale jak sobie ogladam zdjecia Mimoraka,to jakos tak klaustrofobicznie nie wyglada..zlikwidowaliscie pokoj na dole czy zostawiacie? bo wciaz bije sie z myslami. Tez jestem na etapie zalatwiania formalnosci i bardzo szybko chcialabym ruszyc..tylko te koszty..Choc masz rację,ze w porownaniu z cenami mieszkan, zwlasza w duzym miescie, to naprawde sie opalaca dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_k 25.03.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam My podobnie zdecydowaliśmy się na budowę z71 z garażem. Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania "papierów". Myslę, że kwota 250 tys skromnie wystraczy. Jednak wszystko zależy od klasy i jakości materiałów wybranych do budowy domu oraz robocizny, która jest bardzo w cenie. Nie mniej porównując ceny mieszkań w bloku a domu i uroków jego posiadania - obstawiam DOM. Pozdr Witam My wlasnie zaczelismy budowac Z71 z garazem. Osobiscie uwazam (mam taka nadzieje), ze za 250 tys wybudujemy sobie nasz wymazony domek. Bank, ktory udzielil nam kredytu byl troche innego zdania - wycenil, ze do budowy potrzebujemy 280 tys i tyle kredytu nam wcisnal. Budujemy na slasku, materialy porotherm, strop teriva, dachowka betonowa. Jesli chdzi o salon (klaustrofobiczne obawy drs ) to my nieduzo powiekszylismy go kosztem pokoju na dole. Nie zdecydowalismy sie na likwidacje pokoju bo bedzie tam male biuro - w efekcie salon bedzie mial wymiary 490x450. pozdrawiam Michal PS nie wiem czy udalo mi sie wrzucic aktualna fotke - bo nie widze w podgladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_k 25.03.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam chyba sie teraz udalo ze zdjeciem Jak sie stoi nad wykopem i widac jakie beda fundamenty - to taki maaaly ten domek sie wydaje - ale podobno zawsze to jest takie wrazenie. pozdrawiam wszystkich budujacych Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts