Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytanko do budujących z dziedziny energetyki...

Ile czekaliście na podłączenie prądu? Otrzymałem pismo z ENEI, zę dają sobie 16 mies. na zrobienie przyłącza. Oczywiście proponują prąd budowlany na czas budowy..wiadamo ile to kosztuje. Jak już dom bedzie wybudowany wtedy zdecydowanie to przyśpieszy podłączenie prądu. Jakie macie doświadczenia w tej materii?

Witam mam do sprzedania gotowe plany z pozwoleniem na budowę z działką 6 arów. Nieruchomość znajduje się na obrzeżach miasta Bielska - Białej woj.śląskie. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na adres [email protected]. Sprzedaję gotowe plany ponieważ mam trudną sytuację życiową. :(

Pozdrawiam

Edytowane przez gabrysia1987

Witajcie,

przymierzamy się do budowy domy wg projektu Z71GL, jednak chcielibysmy zlikwidowac sypialnie na dole. Wiem, ze są osoby, ktore budują dom w tej opcji i w związku a tym mam pytanie odnosnie słupa 24x24cm na dole przy schodach- Czy mozna go zlikwidowac? Bardzo proszę o odp czy mozna tak zrobic i ew jakie rozwiązanie ktos wybral. Moze jednak slup ten w opcji bez sypialni na dole nie sprawia problemu i moze zostac.

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
Arkadio,ja czekam od lutego na prad..mam juz projekt wrysowany w dzialke,cala dokumentacje praktycznie odbieram dzisiaj.nie mam pradu,wiec nie moge zaczynac..i tez uslyszalam,ze to moze trwac ok. roku.zalamalam sie!!!

Witam wszystkich wiosennie ;)

Właśnie rozpoczynamy na dobre naszą budowę huraaa... poniżej fotka ;)

pozdrawiam wszystkich, wrzucajcie fotki z poszczególnych etapów budowy, chwalmy się jak rosną nasze "maleństwa" ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/88364329a153525b.html

Witam

Mam nadzieję, że my podobnie jak Nancy dołączymy szybko do budujących. Wczoraj nasz architekt złozył wniosek o pozwolenie na budowę. Mam nadzieję, że procedura przebiegnie szybko i sprawnie i już wkrótce będziemy mogli się pochwalić fotką fundamentów....i nie tylko. Pozdrawiam budujących.

taaa..moje pozwolenie czeka. starostwo ma 65 dni. a ze działka położona w obszarze "Natura 2000" , to pewnie potrwa to dłużej niż miesiąc. dlatego nic nie robiłam z tym prądem.a na ten budowlany długo się czeka?

Witam wszystkich juz jakis czas czytam ta stronke poniewaz tez zaczynam budowe tego domku.na dzien dzisiejszy mam zalana lawe a po swietach zaczynamy na calego .Jak bede miec fotki to wrzuce narazie nie potrafie jestem szczesliwa ze wrescie zaczelam bo trwalo to bardzo dlugo .Pozdrawiam