Nanccy 25.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jack 1 super fotki Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie budowy - czyli jeszcze duuuuużo przed nami więc na wstępie życzę Ci już powodzenia My po długim weekendzie ruszamy już pełną parą oczywiście jeśli pogoda dopisze Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 JACK 1 - widzę że budujesz z YTONGA..........zdradzisz mi ile kosztował Ciebie on na cały budynek- też mam w planach budować z YTONGA . Gratuluje postępu prac........wynajmiesz szwagra jak skończysz swoją zetke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack 1 26.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Na całą budowę mam wyliczone 860 sztuk Ytonga i za to zapłaciłem 6500 zł. Szwagra mogę wynająć - niech się młody uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie za informacje i za szwagra:)Jeszcze tylko powiedz czy grubość ytonga masz 24, czy może inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack 1 27.04.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ytonga mam 24. strop bedzie tez drewniany bo szybciej i taniej i sam zrobie (jak wiekszosc). stan zero w zasadzie wyniósl mnie 8tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 28.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 O widzę że znalazłem kogoś kto podziela moje zdanie w kwestii stropu:)Też będę miał strop drewniany-heblowany, przypalony palnikiem i widoczny:)Mury , strop i dach tez planuję zrobić sam- z drewnem będę miał najprościej bo konstrukcje drewniane, dachowe wykonuje na co dzień.Życzę powodzenia i dużo chęci podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langen 01.05.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisrom 01.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Mam pytanie do Jack 1 - jestem nowy na forum, więc witam wszystkich. A teraz do rzeczy, jak rozumiem budowa z ytonga jest tańsza, a jak to się ma do budowy z Porotermu. Mam nadzieję zacząć budowę w lipcu i jak wszyscy tu na forum, tysiące pytań i wątpliwości kołata mi się po głowie. Ale jak spróbuję, to się nie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lil 03.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam ja tez zaczelam teraz budowe tago domu mam juz zrobione fundamenty i tez buduje z Porotermu i moj budowlaniec powiedzial ze to dobry wybor i na to ocieplenie steropianem .Pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 06.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Pytanie w szczególności do Nanccy i do Jack 1, lil - jaki ponieśliście koszt stanu "0" jeśli chodzi o materiały?. Za tydzień wchodzi mi ekipa robić fundamenty wyliczyli mi lekko ponad 17.000 zł za materiał + 10 za robociznę, co daje mi 27000 za stan zero. A stan "0" u mnie za tą kwotę należy rozumieć ławy, zbrojenia, bloczki, styropian + kleje+siatka, dysperbit, folia kubełkowa, piasek, chudy beton i rury kanalizacyjne pod chudym betonem i chudy beton na wierzch.. Czy te moje koszty to nie są za duże?Proszę o odpowiedź osób, które znają już realne koszty stanu "0".Pozdrawiam. Edytowane 6 Maja 2011 przez Liquee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lil 07.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam u mnie stan zero to koszt 18000 za material plus 5850 za robocizne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack 1 08.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 witam ja za stan zero (materiały ) dalem 11tys , robocizna wlasna wiec nie wiem ile mnie wyniosla. wczesniej podawalem 8tys ale bez rur , chudziaka i piach mi umknął z koparka. co do porothermu to nie uwzglednialem jakos tej opcji pokazcie zdjecia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 10.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam ja tez zaczelam teraz budowe tago domu mam juz zrobione fundamenty i tez buduje z Porotermu i moj budowlaniec powiedzial ze to dobry wybor i na to ocieplenie steropianem .Pozdrawiam wszystkich budujacych. Witaj.Wybór Porothermu popieram.Ja mam u siebie porotherm 25 + 10 cm styropianu.Zimą ciepło jak w bańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanccy 10.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Nas materiały wyniosły jak na razie ok. 12 tyś. Robocizna podobnie jak u Jack 1 własna, tata budowlaniec muruje, tynkuje itd. Bez ekipy idzie wolniej ale i tak myślę, że tempo mamy niezłe a poniżej link do obecnego stanu rzeczy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b96d65fe98cc1408.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lil 10.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam mam pytanie do Mimorak z czego robiliscie scianki dzialowe bo mi budowlaniec radzi z ytongu 12 .Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 16.05.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nanccy zazdroszczę kosztów. Co do samego domku to widzę przeróbki, nie masz okna w kotłowni, a w kibelku na dole wstawione mniejsze. Moje fundamenty będą kosztowały 27 tys. zł co w porównaniu do 12 tys, 15 tys. różnicy PS Ja się jeszcze nie mam czym pochwalić, bo u mnie na razie dziura;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=56773&d=1305533064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 16.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam! Mam prośbę :co myślicie o tej ofercie? Mnie wydaje się niezła . Poniżej link do oferty:http://www.danbud.net.pl/oferta-specjalna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 16.05.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Całkiem ciekawa oferta-polecał bym tylko upewnić się co do jakości materiałów z których deweloper będzie budował i zdecydować się raczej na dachówkę ceramiczną zamiast blacho dachówki......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 16.05.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dzięki BrunoBanani-jestem po wstępnych rozmowach -wygląda to całkiem dobrze .Jutro jadę zobaczyć ich dzieło i pogadać z właścicielami czy byli zadowoleni.O tej dachówce już też gadałem ,da się za zrobić.Czekam może komuś też budowali i się odezwie.......Mnie najbardziej to cena przypadła do gustu....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 16.05.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nie zapominaj o vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts