gyna 17.05.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Pamiętam ,pamiętam-doliczyłem;)Mam prośbę o jakieś fotki domu w środku i z zewnątrz na maila oczywiście -będę wdzięczny ,projekt bardzo nam się podoba.Mój adres: [email protected]Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 18.05.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam mam pytanie do Mimorak z czego robiliscie scianki dzialowe bo mi budowlaniec radzi z ytongu 12 .Pozdrawiam wszystkich Witaj,ścianki działowe na parterze z porothermu 12 cm,natomiast na poddaszu z bloczków Solbet,też 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 18.05.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Pamiętam ,pamiętam-doliczyłem;) Mam prośbę o jakieś fotki domu w środku i z zewnątrz na maila oczywiście -będę wdzięczny ,projekt bardzo nam się podoba.Mój adres: [email protected] Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Dolicz jeszcze do ceny - oprócz VATu - jeszcze jakieś 30 procent.Wykonawcy są fajni na początku,później już trochę mniej.Ja się dogadałem na 195000 pod klucz,wyszło prawie 220000.Co do fotek wnętrza - chyba są od strony 15 albo 16,przeglądajcie CAŁE forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanccy 18.05.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) A dziś nasze gniazdko już wygląda tak:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34e61aee7951cd15.html Edytowane 18 Maja 2011 przez Nanccy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaszu1 26.05.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam Cie Kasiu Jeszcze w tym roku nie ruszylismy z budowa (pozwolenie na budowe odebralem dopiero w listopadzie). Zapraszam w przyszlym roku jak juz cos bedzie stalo. W tej chwili wybieram ekipe budowlana - podzwonilem po kilku wykonawcach i wyslalem im projekt do wyceny. Jesli chcesz to mam wizualizacje projektu 3D (wykonany w programie SketchUp - darmowy program) Mozna sobie poogladac z kazdej strony, zajrzec do pokoi czy sprawdzic ile szafek sie zmiesci w kuchni. (nie wszystko sie dokladnie zgadza z projektem, ale rysowalem jak jeszcze projektu nie mialem - tylko z rysunkow ogolnie dostepnych) Dzieki temu latwiej bylo podjac kilka decyzji odnosnie zmian w projekcie, a zmiany sa: - podniesienie scianki kolankowej o ok 30 cm - u gory tylko 3 pokoje (nasz projekt to wersja z garazem - czyli 1 pokoj nad garazem i dwa troche powiekszone pokoje zamiast 3 ktore byly oryginalnie) - na dole powiekszylismy salon kosztem pokoju (tam bedzie tylko male biuro) - w kuchni zlikwidowalismy jedno okno (aby latwiej bylo umeblowac kuchnie) - musielismy zlikwidowac okna na bocznej scianie od strony garazu - po prostu wolimy miec wiekszy ogrod na naszej niewielkiej dzialce pozdrawiam Michal Witam, niestety ja jeszcze nie zaczęłam ale jestem na dobrej drodze:) Jednak dalej chciałabym zobaczyć ten domek wybudowany, jeżeli jest to możliwe to proszę o kontakt, ewentualnie proszę przesłać zdjęcia na [email protected] będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drs 30.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 czy uwazacie,ze 135 tys. za stan surowy otwarty,z dachem (dachowka zakladkowa, sciany:gazobeton 24) to duzo? matriał+robocizna.dodam,ze buduje dom z garazem, pod lasem,wiec nie bardzo jest gdzie skladowac material,a facet ma tak swoj..czy ja wiem? garaz? hangar? cos w tym stylu. co myslicie o takiej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancioo 02.06.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Ile was kosztuje dach wykonany z dachówki - chodzi mi o komplet materiały z robocizną począwszy o więźby a skończywszy na rynnach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 02.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 @Pancioo- ja mam kosztorys opiewający na kwotę 23 tys. Począwszy od najmniejszego gwoździa , a skończywszy na dachówce roben, więźbie dachowej itp.(materiały w kosztorysie mam nie z tych tanich) - robocizna przy takim dachu nie powinna wynieść ciebie więcej jak 65 zł za m2 ( wiem z doświadczenia bo z wykonywania dachów żyje:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancioo 08.06.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 @Pancioo- ja mam kosztorys opiewający na kwotę 23 tys. Począwszy od najmniejszego gwoździa , a skończywszy na dachówce roben, więźbie dachowej itp.(materiały w kosztorysie mam nie z tych tanich) - robocizna przy takim dachu nie powinna wynieść ciebie więcej jak 65 zł za m2 ( wiem z doświadczenia bo z wykonywania dachów żyje:)) Rozumiem, że te 23k to same materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 08.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dokładnie tak-trzeba doliczyć jeszcze robociznę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_k 09.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam Dawno juz sie nie odzywalem, ale teraz jest juz sie czym pochwalic. Na naszym domku zaczyna pojawiac sie dach. Zalaczam fotki dla zainteresowanych. pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 11.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam, jesteśmy po wytyczeniu budynku przez geodetę, wykopanych fundamentach i zrobionym zbrojeniu (fotki wkrótce). Teraz czekamy na zalanie ław fundamentowych i ruszamy z dalszymi etapami. Załączamy zdjęcia z wytycznia i z naszym cudnym widokiem na jezioro, w pobliżu las. Już nie możemy się doczekać zamieszkania tam. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanccy 15.06.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 To ja też się pochwalę http://www.fotosik.pl/u/Luccy/album/834253 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langen 23.06.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 nanccy co za kurnik ci wyszedł a to okno małe to na opał????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodido 23.06.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, dopiero się zarejestrowałem. Od miesiąca buduję Z71, zmieniłem go troszkę, wydłużyłem o 1 metr i zmieniłem wejście ze względu na usytuowanie działki.Chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami, sam jestem zainteresowany waszymi opiniami na tema ogrzewania elektrycznego, które chcę zastosować, oraz stropu drewnianego, ku któremu się skłaniam. Pozdrawiam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodido 23.06.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 a to mój aktualny postęp prac http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bdda7dd31f3ddfd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanccy 24.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 nanccy co za kurnik ci wyszedł a to okno małe to na opał????????? Wolę swój "kurnik" od Twojej murowanej stodoły... :P:P Swoją drogą to mógłbyś się powstrzymać od takich głupich komentarzy bo niczemu to nie służy!!!!! Jeśli zaś chodzi o Twoje pytanie to gdybyś przeczytał wszystkie moje posty to wiedziałbyś od czego jest to małe okno, wystarczy trochę ruszyć głową to naprawdę nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 25.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witamy ponownie po małej przerwie, u nas prace powoli do przodu. W przyszłym tygodniu będą "rosły" ściany. Załączamy następne fotki. Pozdrawiamy i zachęcamy do pochwalenia się kolejnymi etapami Waszych zetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anibas 30.06.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam wszystkich zet-owiczów. Ja też dołączyłam jakiś czas do budujących Z71 wariant z garażem. Długo śledziłam forum. Dzięki Wam wszystkim wprowadziła kilka zmian w projekcie. Fundamenty miałam wylane w marcu. Ściany murują mi od 21 czerwca. Parter gotowy. Po niedzieli zaczynamy strop i schody (wylewane). Wygląda to wszystko całkiem fajnie. Jak dojdę do tego w jaki sposób bezpośrednio na stronę wkleić zdjęcia to się trochę pochwalę. Może ktoś mi podpowie jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drs 01.07.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witajcie.A ja się chyba wycofam z budowy, bo gdzie nie zapytam, to wychodzi powyżej 300 tys. Sama nie wiem,co o tym myśleć.Pisałam już o tym, że stan surowy otwarty z dachem miał kosztować 135 tys. Poprosiłam o wycenę tynków, wylewek, ścian itp. (taki stan deweloperski)i wyszło, że bez okien i drzwi wejściowych-265 tys. Do tego szambo, studnia, wykończenie, ogrodzenie..Ale może 330-350 tys. to normalna cena za z 71 z garażem? Odpowiedzcie proszę,najwyżej dam sobie spokój. Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts