Maro_PL 30.09.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam wszystkich Powodzenia Brunobanani mam nadzieje ze bedzie w tym roku ciepla i dluga jesien co pozwoli podgonic robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 01.10.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 I oby nam zima lekka byłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik G. 01.10.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam Gdyby ktoś był zainteresowany posiadam na sprzedaż projekt domu Z71. Stan idealny. Niestety ze względy na wąską działkę nie mogę go u siebie postawić. Nowy projekt sprzedam za 1500 zł z przesyłką (taniej o 300 zł niż w biurach projektowych). Chętnie wystaię aukcję na allegro. Zainteresowanych proszę o kontakt pod e-mailem: [email protected] Pozdrawiam Dominik G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 05.10.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam wszystkichMam pytanie do Mimoraka, mam nadzieje ze po zakonczonej budowie zaglada czasami na forum.Widzialem na fotkach ze meble w kuchni masz ustawione w podkowe, Jak wiec rozwiazales ogrzewanie tej kuchni?Czy masz tam podlogowke?Czy moze grzejnik którego nie widac na fotkach?Czy moze tylko ten grzejnik przy stole w jadalni przy oknie? Jesli tak , to czy to wystarczy i czy daje rade?Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 06.10.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam wszystkich . Zaczynam budowe Z71 dzieki radom z tego forum pozmienialem to i owo w projekcie , "uzbroilem" juz dzialke i zdobylem wszystkie mozliwe pozwolenia. Murarzy mam juz umowionych, termin wytyczenia budynku tez dziennik budowy otwarty . Mam zamiar budowac za gotowke na tyle na ile mnie stac ,czyli etapowo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 23.10.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 NO panowie i panie , muszę z duma oświadczyć że mam fundament:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutta 23.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam Wszystkich serdecznie. Jestem z Wami od początku chociaż na forum wypowiadam się pierwszy raz.Budujemy Z71 na działce rekreacyjnej,metodą gospodarczą i etapami. Jak pogoda pozwoli to w listopadzie założą więżbe i zabezpieczą dom przed zimą.Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie to jest ich mało,dom na zewnątrz podoba nam się taki jaki jest ,więc korzystając z Waszych porad zlikwidowaliśmy tylko okno na klatce u góry. W środku natomiast nie będzie na dole małego pokoju a drzwi do pomieszczenia gospodarczego będą w korytarzu.Zdjęcia zamieszczę na pewno, bo wszystko dokumentuję dla potomnych.Jestem bardzo ciekawa co słychać p.Anibas, Nanncy i Michała K dodajcie proszę więcej zdjęć, bo coś za cicho tu ostatnio pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziomalina 24.10.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) witam wzystkich Edytowane 7 Listopada 2011 przez Ziomalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka9011 24.10.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witam wszystkich Forumowiczów, prześledziłam ten wątek dość wnikliwie i nie znalazłam na ten temat informacji dlatego piszę, jeśli coś przeoczyłam to z góry przepraszam:) jestem zakochana w projekcie z71, jestem na etapie poszukiwania idealnego projektu, dość znacznie ogranicza mnie moja działka gdyż jest bardzo wąska. Ale do sedna, ponieważ nie mam miejsca na dobudowę garażu ani pomieszczenia gospodarczego a z pokoju na parterze nie chce rezygnować gdyż mam już plan na jego wykorzystanie to czy myślicie że udałoby się zrobić wejście z zewnątrz do pomieszczenia gospodarczego a tym samym zrezygnować z wejścia z kuchni, a do tego zrobić 2 wejście z wewnątrz domku a konkretnie z holu i zamiast pom. gospodarczego zrobić tam kotłownie, tzn. wstawić tam piec co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 25.10.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam wszystkich . W odpowiedzi koleżance kropka- wszystko się da, kwestia czy będą się Wam/Tobie podobać dwie pary drzwi przy sobie (wejściowe do budynku i do pomieszczenia). Wiele osób po prostu zmieniło drzwi do pomieszczenia gospodarczego( w tym i ja) Będę miał je z przedsionka a nie z kuchni, bo pomieszczenie gospodarcze będzie pełniło funkcje kotłowni. Można ewentualnie poprzestawiać troszeczkę w ścianka by to pomieszczenie było lekko większe i by drzwi z przedsionka spokojnie mogły tam się zmieścić. Świetnym pomysłem tez wydaje mi się tu rozwiązanie jednego z forumowiczów który w miejsce drzwi wstawił skrzydło szafy zabudowanej ( chyba ścianka z lustrem).. Chęć szuka sposobów jak to mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.10.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ja tez do pomieszczenia gospodarczego zrobilem wejscie z korytarza ale od komina do sciany frontowej jest przestrzen okolo 40 cm, musialem zrezygnowac z jednego komina. Czy u was nie bylo takiego problemu? Moze ktos inaczej rozwiazal ten problem?Czekam na rady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 27.10.2011 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Żeby uniknąć tego o czym pisze Maro ja wpuściłem komin w ścianę nośna co daje 24 cm i zmieniłem układ komina. Nie jest on podłużny jak w projekcie. Te dwa kanały że tak powiem bardziej z tyłu dokleiłem do boku. Powstał kwadrat nie prostokąt. Daje to nam możliwość zrobienia wejścia od korytarza, ale powoduje że pomieszczenie na górze -sypialnia, zyskuje nowego kształtu) Wszystko ma swoje konsekwencje. Mi to jednak nie przeszkadza, bo i tak częściowo zmieniam układ ścianek na poddaszu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio1011 27.10.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam Zetowiczów Budowa domu pochłania czas niesamowicie ale za to wciąga na maxa. Chyba można nawet powiedzieć o przygodzie na całe życie. Efekt na zdjęciach a teraz czas na wykończenie wewnątrz i można się wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutta 27.10.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Bardzo ładnie i jak ekspresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassma 27.10.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam wszystkich Dzisiaj przez przypadek natrafiłem na projekt i to forum. Jeszcze wczoraj zastanawiałem się z żoną nad kupieniem dziury w ziemi od dewelopera na osiedlu domków szeregowych o podobnym metrażu co Z71 z ogródkiem 60m w stanie pod klucz liczyliśmy 260 tys . Można powiedzieć, że zachorowałem na ten dom - projekt z garażem. Chyba zacznę szukać działki Z tego co tu wyczytałem to jest możliwe zamknięcie budowy pod klucz w 200 tys. Mam pytanie do Ziomalina jaki koszt budowy (stan deweloperski) w konstrukcji szkieletowej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziomalina 28.10.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) wiadomo ze wiele zależy od firmy i regionu, ceny o ile dobrze pamiętam w szkielecie to od 180 do 250 tyś zl Edytowane 7 Listopada 2011 przez Ziomalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassma 28.10.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Czyli koszt wybudowania podobny. Tylko czas krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziomalina 28.10.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 hmm no właśnie nie wiem czy koszt taki podobny, stan pod klucz takiego murowanego to min 250 tyś jak nas informowano, moze i to błedne dane, ale fakt dużo krótszy czas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ags 29.10.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 witam zaczeliśmy 20 maja a 20 września stan surowy otwarty. Mąż robił sam tylko do dachu miał pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 29.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jeśli ktoś szuka z71 z drewna to polecam to http://konsbud.com/oferta/domy-drewniane.html . Kiedyś tez myślałem o drewnianym domku. Jednak osobiście szkieletowych drewnianych nie preferuje- a z drewnem mam dużo do czynienia ( cieśla z zawodu, może dlatego) Każdy jednak podejmuje osobiście decyzje. Domy w systemie HBE są dużo lepszy rozwiązaniem niż szkieletowe, ale zarazem droższym. Dlatego ja np. wolałem wybrać ytonga z drewnianym stropem-tez taniej,a jednak dom murowany. Jeśli ktoś kiedykolwiek miał coś do czynienia z remontami lub budowlanką to takiego ytonga sam postawi, co daje dość dużą oszczędność na robociźnie. Wiem co pisze od dwóch dni jestem murarzem:) Z drugiej strony sam jestem ciekaw czy faktycznie te koszta miedzy drewnianym a murowanym są aż tak niższe. Może zrobimy kiedyś takie zestawienie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts