Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:) Jestem tu "nowa" ... Będę budować z212 :) (kolejną wersję z71). Jak narazie jestem na etapie załatwiania pozwoleń i nie mogę się doczekać kiedy i ja będę mogła się pochwalić chociażby rozpoczęciem prac. Śledzę forum codziennie:) Nałóg dosłownie:)

Mam problem z obejrzeniem zdjęć kolegi PIETJI:( A pamiętam przeglądając forum jakiś spory czas temu, że miał hmm... no właśnie takie schody jakie i ja bym chciała:) Czy mogłabym taką ową fotkę "otrzymać"? jakby co to [email protected] :) Pozdrawiam a i ..." niech się mury pną do góry" ...!:)

A dziękuje , zaraz się zaczerwienię:rolleyes: Dach to mój fach że tak zrymuje , więc musi być pierwsza klasa żeby mnie palcami koledzy nie wytykali ;)

A tak poważnie to faktycznie, pogoda sprzyja-kto by pomyślał że w połowie stycznia będzie taka komfortowa aura.

Jak wszystko pójdzie z planem to od poniedziałku folia i dachówka ruszy, na luty oka mają już być, więc faktycznie może na lato uda się zamieszkać:D

P.s Maro_PL- jak będziesz przy dachu to daj znać , podpowiem Ci co można zrobić z konstrukcja , bo ta projektowa jest licha bardzo ;)

Pozdrawiam.

Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie,ale........byłem zajęty upajaniem się moim nowym domkiem.Mieszkam od października i dopiero po umeblowaniu i pewnej kosmetyce stwierdzam,że ten projekt jest - za przeproszeniem-do dupy. Albo tylko mi taka kiszka wyszła.Po pierwsze - łazienka na poddaszu wielachna.Po drugie - kotłownia za mała.Po trzecie - klatka schodowa ni w pięć ni w dziewięć.Najgorszy pomysł z możliwych to blachodachówka.W grudniu,kiedy były największe mrozy,gdzieś tak koło 3.00 w nocy tak walnęło,że w piżamce pobiegłem zobaczyć czy mi się chata nie wali.Dopiero kilka dni później sąsiedzi mnie uspokoili,że to normalne,jak blacha strzela.W każdym bądź razie całość zamknęła mi się w kwocie 220.000 ze sprzętem AGD i meblami kuchennymi.Jeśli ktoś ma chęć obejrzeć - zapraszam.

W razie info - [email protected]

Witam! jeśli można proszę o odpowiedź, gdzie Pan się wybudował, ja jestem z zachodniopomorskiego, jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu, myślimy od dawna o z71, pozdrawiam ( [email protected])

Dziwne ale nie pamiętam tak złej opinii pana Mimoraka na temat tego projekty:jawdrop:

Widać starość nie radość- tak czy inaczej aj osobiście żeby pewnych rzeczy uniknąć pozmieniałem to i owo-szczególnie klatkę schodową.

Ps. okolice Szczecina pozdrawiają:bye:

Witam serdecznie- jak pisałam jestem zainteresowana projektem z71, jednak potrzebuje dużo wskazówek, do tej pory remontowaliśmy z mężem mieszkanie i nie zbyt wiele wiemy o budowie, więc chcemy się przygotować. Jeśli można, czy Pan wybudował już dom, czy jest w trakcie budowy, jeśli tak, czy mogę prosić o najważniejsze wskazówki, co do materiałów i kosztów, może jakaś firma deweloperska w naszym rejonie jest w miarę niedroga. W zasadzie samą wykończeniówkę możemy sami z mężem dokonać, rodzina pomoże w fundamentach... Czy możliwe by było obejrzenie domku w realu u Pana? bardzo proszę o odpowiedź, nie chciałabym się decydować w ciemno, choć na początek to i tak chyba trzeba do geodety, geologa? pozdrawiam

:welcome:

Szczeze powiem tez troche mnie zaszokowala opinia Mimoraka. Ja tez bardzo duzo pozmienialem w moim projekcie i naprawde wszystko wyglada bardzo OK (przynajmniej na papierze) Ale tak powaznie to Z-71 jak sie dobrze pomysli to naprawde mozna bardzo dobrze i funkcjonalnie przeprojektowac, i nie jest to kosztowne bo zmiany dotycza jedynie scian dzialowych.Bede nie skromny, ale mysle ze mi sie to udalo, a przynajmniej dostosowalem projekt do moich indywidualnych potrzeb.

BrunoBanani co do komina to sam jestem w kropce i nie wiem jeszcze z czego bede go budowal. Szczeze powiem licze tu na Ciebie z uwagi na to ze jestes w budowie posuniety kilka miesiecy dalej niz ja.Koszt komina o którym piszesz nie jest tak duzy biorac pod uwage koszty calej inwestycji, ale jak sie to mówi -ziarnko do ziarnka.....

Ciekawi mnie jak rozwiazeles klatke schodowa? Jak mozesz to napisz, bo ja tez duzo pozmienialem w moim projekcie, ale caly czas czytam forum i kozystam z doswiadczen innych, jak to mówia co dwie glowy to nie jedna

:bye: