BrunoBanani 15.01.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 cichy men dziękuje za link-nie spodziewałem się że takie ładna domki będziemy mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebciu_w 16.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 W kwestii zdjęć zawartych na forum wcześniej to te moja małżonka ma opracowane do najdrobniejszego szczegółu więc jeśli mogę ponowić prośbę to bardzo proszę bo mi nie daje żyć, ulitujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polianna11 16.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam:) Jestem tu "nowa" ... Będę budować z212 (kolejną wersję z71). Jak narazie jestem na etapie załatwiania pozwoleń i nie mogę się doczekać kiedy i ja będę mogła się pochwalić chociażby rozpoczęciem prac. Śledzę forum codziennie:) Nałóg dosłownie:) Mam problem z obejrzeniem zdjęć kolegi PIETJI:( A pamiętam przeglądając forum jakiś spory czas temu, że miał hmm... no właśnie takie schody jakie i ja bym chciała:) Czy mogłabym taką ową fotkę "otrzymać"? jakby co to [email protected] Pozdrawiam a i ..." niech się mury pną do góry" ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 BrunoBanani ostro dajesz z ta chalupa. (Prawie jak Mateusz Birkut) Podoba mi sie ta robota, jesli zima nie nadejdzie to chyba do wakacji sie wprowadzisz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.01.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 21.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A dziękuje , zaraz się zaczerwienię Dach to mój fach że tak zrymuje , więc musi być pierwsza klasa żeby mnie palcami koledzy nie wytykali A tak poważnie to faktycznie, pogoda sprzyja-kto by pomyślał że w połowie stycznia będzie taka komfortowa aura. Jak wszystko pójdzie z planem to od poniedziałku folia i dachówka ruszy, na luty oka mają już być, więc faktycznie może na lato uda się zamieszkać P.s Maro_PL- jak będziesz przy dachu to daj znać , podpowiem Ci co można zrobić z konstrukcja , bo ta projektowa jest licha bardzo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 22.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 P.s Maro_PL- jak będziesz przy dachu to daj znać , podpowiem Ci co można zrobić z konstrukcja , bo ta projektowa jest licha bardzo No to myślę że większe grono budujących pozna te podpowiedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaDB 22.01.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Chce budować Z71 ale podpiwniczony. Wiecie może ile kosztuje doprojektowanie piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 22.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 No to myślę że większe grono budujących pozna te podpowiedzi;) Zapomniałem dodać że jak najbardziej- jeśli tylko ktoś będzie chciał, służę opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 22.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Pani Marzeno o to trzeba pytać już swojego projektanta który będzie( czy tez nie) projekt adoptował- z tego co się ja orientowałem i z tego co pisali tu inni budujący koszt jest zależny od regionu i projektanta- trzeba chodzić i szukać który tańszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaDB 22.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Napisze również do firmy http://www.z500.pl która ma ten dom w ofercie. Może mają taki projekt piwnicy w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 23.01.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Napisze również do firmy http://www.z500.pl która ma ten dom w ofercie. Może mają taki projekt piwnicy w ofercie. W ofercie to chyba nie ale jest tam coś takiego jak studio adaptacji i pewnie mogą to zrobić za odpowiednią dopłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polianna11 24.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Co prawda nie zaczęłam jeszcze budować ale mogę komuś podsunąć mój pomysł na elewacje... Pod tym linkiem są ciekawe pomysły http://www.mgm-profile-elewacyjne.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Radość moją pierś rozpiera bo mam już folie i łaty-czekam tylko na okna które mają być na dniach : )Zaszaleje dziś chyba i postawie wszystkim , bezalkoholowe oczywiście;)Na profilu kilka zdjęć wstawiłem jak by ktoś chciał pooglądać domek:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A w sumie zapomniałem po co pisze -wybierał ktoś z was system kominowy- teraz właśnie szukam i tak się zastanawiam , polecieć na firmę ( schidel wychodzi do naszego domku prawie 3tys.) czy kupić coś nie "markowego" i dać połowę tego?Orientowaliście się już jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marika_km 27.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie,ale........byłem zajęty upajaniem się moim nowym domkiem.Mieszkam od października i dopiero po umeblowaniu i pewnej kosmetyce stwierdzam,że ten projekt jest - za przeproszeniem-do dupy. Albo tylko mi taka kiszka wyszła.Po pierwsze - łazienka na poddaszu wielachna.Po drugie - kotłownia za mała.Po trzecie - klatka schodowa ni w pięć ni w dziewięć.Najgorszy pomysł z możliwych to blachodachówka.W grudniu,kiedy były największe mrozy,gdzieś tak koło 3.00 w nocy tak walnęło,że w piżamce pobiegłem zobaczyć czy mi się chata nie wali.Dopiero kilka dni później sąsiedzi mnie uspokoili,że to normalne,jak blacha strzela.W każdym bądź razie całość zamknęła mi się w kwocie 220.000 ze sprzętem AGD i meblami kuchennymi.Jeśli ktoś ma chęć obejrzeć - zapraszam. W razie info - [email protected] Witam! jeśli można proszę o odpowiedź, gdzie Pan się wybudował, ja jestem z zachodniopomorskiego, jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu, myślimy od dawna o z71, pozdrawiam ( [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 28.01.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dziwne ale nie pamiętam tak złej opinii pana Mimoraka na temat tego projekty:jawdrop: Widać starość nie radość- tak czy inaczej aj osobiście żeby pewnych rzeczy uniknąć pozmieniałem to i owo-szczególnie klatkę schodową. Ps. okolice Szczecina pozdrawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marika_km 29.01.2012 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Dziwne ale nie pamiętam tak złej opinii pana Mimoraka na temat tego projekty:jawdrop: Widać starość nie radość- tak czy inaczej aj osobiście żeby pewnych rzeczy uniknąć pozmieniałem to i owo-szczególnie klatkę schodową. Ps. okolice Szczecina pozdrawiają Witam serdecznie- jak pisałam jestem zainteresowana projektem z71, jednak potrzebuje dużo wskazówek, do tej pory remontowaliśmy z mężem mieszkanie i nie zbyt wiele wiemy o budowie, więc chcemy się przygotować. Jeśli można, czy Pan wybudował już dom, czy jest w trakcie budowy, jeśli tak, czy mogę prosić o najważniejsze wskazówki, co do materiałów i kosztów, może jakaś firma deweloperska w naszym rejonie jest w miarę niedroga. W zasadzie samą wykończeniówkę możemy sami z mężem dokonać, rodzina pomoże w fundamentach... Czy możliwe by było obejrzenie domku w realu u Pana? bardzo proszę o odpowiedź, nie chciałabym się decydować w ciemno, choć na początek to i tak chyba trzeba do geodety, geologa? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 29.01.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Pani marika_kmW prywatnej wiadomości wyjaśniłem co możemy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 29.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Szczeze powiem tez troche mnie zaszokowala opinia Mimoraka. Ja tez bardzo duzo pozmienialem w moim projekcie i naprawde wszystko wyglada bardzo OK (przynajmniej na papierze) Ale tak powaznie to Z-71 jak sie dobrze pomysli to naprawde mozna bardzo dobrze i funkcjonalnie przeprojektowac, i nie jest to kosztowne bo zmiany dotycza jedynie scian dzialowych.Bede nie skromny, ale mysle ze mi sie to udalo, a przynajmniej dostosowalem projekt do moich indywidualnych potrzeb. BrunoBanani co do komina to sam jestem w kropce i nie wiem jeszcze z czego bede go budowal. Szczeze powiem licze tu na Ciebie z uwagi na to ze jestes w budowie posuniety kilka miesiecy dalej niz ja.Koszt komina o którym piszesz nie jest tak duzy biorac pod uwage koszty calej inwestycji, ale jak sie to mówi -ziarnko do ziarnka..... Ciekawi mnie jak rozwiazeles klatke schodowa? Jak mozesz to napisz, bo ja tez duzo pozmienialem w moim projekcie, ale caly czas czytam forum i kozystam z doswiadczen innych, jak to mówia co dwie glowy to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts