Maro_PL 14.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Czy wie ktos jaka jest powierzchnia m2 :bye:murów zewnatrznych, sciany nosnej wewnatrz oraz scian dzialowych w Z-71? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 24.02.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 witam. ponizej podaje link ze zdjeciami mojej budowy . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5dabc9708fce2d0b.html witam czy podnosiłeś scianke kolankową na poddaszu i o ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 24.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 w górnej łazience macie brodzik czy wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 24.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 m Poszukiwane moje zdjęcia na forum... żona z dzieckiem co tu robi http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/wwweee.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/sei.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/ad.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/a.jpg czy w górnej łazieńce macie wanne czy brodzik? podoba mi sie ten kąt z wc i umywalką, czy z drugiej strony na wprost drzwi można wstawić narozna wanne? prosze oodpowiedz http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/kuch.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/kuc.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/kuchnia.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/sch.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/sallon.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/koryt.jpg http://i131.photobucket.com/albums/p306/pietja2006/kory.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 24.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dziś uśmiech na mojej twarzy się pojawił- mam już pokrycie dachu i okna, więc cały czas do przodu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 24.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No to gratulacje. Ja się zaś dowiedziałem że przebudowa przyłącza elektrycznego który "dynda" nad moją działką może potrwać nawet pół roku. Robota to jeden góra dwa dni, ale tym pierońskim elektrykorzom to się nie spieszy z wydawanie wszelkich pozwoleń itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 24.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Tak na marginesie wspomnę że jest możliwość uzyskania odszkodowania za przeprowadzona linię na działce od zakładu energetycznego- może warto poszperać w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 24.02.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja tez kupilem dzialke 1h i 5 arów z czego 40 arów jest pod zabudowe a reszte dopiero w pszyszlosci planuje przeksztalcic na budowlana bo narazie jest tam orne pole i tam tez jest slup z napieciem. BrunoBanani ma racje jak najbardziej mozna sie ubiegac o odszkodowanie od energetyki. Kilku moich przyszlych sasiadów podejmowalo temat ale energetyka zbywa ich tym ze jesli slup stoi tam ponad 30 lat to jest to tak zwane zasiedzenie. Ale kazdy prawnik powie wam ze prawo Polskie liczy sie dopiero od upadku komuny a wiec jeszcze 30 lat nie minelo naszej demokratycznej wladzy. Chodzi o to ze lata komunizmu sie nie licza jako lata legalnej wladzy i jesli ktos cos postawil na twoim polu np. slup bez wykupienia lub dzierzawy gruntu to w swietle prawa zrobil to nielegalnie. Ludziom kamienice oddaja a co dopiero kawalek gruntu ze slupem. Ja tez planuje taka walke ale na razie poczekam na przylacze pradowe (nie chce na razie draznic energetyki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 26.02.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Dziwne ale nie pamiętam tak złej opinii pana Mimoraka na temat tego projekty:jawdrop: Widać starość nie radość- tak czy inaczej aj osobiście żeby pewnych rzeczy uniknąć pozmieniałem to i owo-szczególnie klatkę schodową. Ps. okolice Szczecina pozdrawiają Witaj Bruno.Nie żebym stary był czy coś,ale jak widzę ujawniłeś swoje miejsce pobytu (ok.Szczecina).A zatem gwoli wyjaśniania kilka słów.Mieszkałem sobie spokojnie tak jak Ty (okolice Szczecina),ale pewnego pieknego dnia doznałem objawienia.Jakiś głos powiedział mi "wybuduuuj dooooom".No to sprzedaliśmy mieszkanie w bloku i za te pieniadze kupiliśmy działkę,projekt,załatwiliśmy pozwolenia,najeliśmy firmę i wybudowaliśmy się na....Podkarpaciu.Cztery miesiące i wprowadziliśmy się.Oczywiście tak jak ty dyżo pozmieniałem,ale to już mówiłem w poprzednich postach.No nieważne.W kazdym bądź razie wytrzymaliśmy w tym domu osiem miesiecy.I teraz z dumą mogę napisać tak jak Ty: Okolice Szczecina pozdrawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.02.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Nie bardzo rozumiem Mimorak sprzedales dom:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 A propo czy ktos moze mi podac jaka ilosc bloczków poszla na fundament? i jaki koszt byl tych bloczków mniej wiecej.Wogule jaki byl koszt stanu zero? Plissss Bo cos mi sie wydaje ze mój wykonawca chce mi sciagnac spodnie przez glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Czyli my teraz po sąsiedzku? Ponowie pytanie Maro- sprzedaliście Z71? Jeśli tak to za ile poszedł , bo moja żona wymyśliła że mogę je budować i tak na życie zarabiać? Ps. O starości było do mnie , starość nie radość że nie pamiętałem twojego wpisu;) Maro- na fundament wydałem 18 tys. robocizna i materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Poprawka....na fundament wydałem 23 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.02.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 No wlasnie, za ile taki dom mozna opchnac??? A tak na marginesie dlaczego sprzedaliscie ten dom? Cos z domem nie tak? Krucho z praca na podkarpaciu? Czy moze sentyment za zachodniopomorskim? Nie chce byc ciekawski, ale jak tak szybko sprzedaje sie dom to powody musza byc naprawde wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 27.02.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dokładnie tak.Sprzedałem dom.Nie chcę się rozpisywać,bo być może na forum jest ktoś z okolic Leżajska i nie chcę nikogo obrażać Domek poszedł za 345000 tak jak stał,ze wszystkim,z całym wyposażeniem.Wystawiłem go w lutym zeszłego roku z ceną 495000,ale wtedy to go wystawiłem "dla jaj",chciałem sprawdzić zainteresowanie.I zadzwonił jakiś facet,że jest zainteresowany.Ale że miał dziwny akcent (taki jak mają sąsiedzi zza Buga),to go delikatnie spławiłem.Co prawda uciążliwy był i dalej wydzwanial,ale ja tak naprawdę to wtedy wcale nie miałem zamiaru go sprzedawać.Kiedy miesiąc później z żoną podjęliśmy decyzję,że to jednak nie nasze miejsce,gość już nie był zainteresowany.No i na wariackich papierach w lipcu przyszedł taki klient i powiedział,że kupi ten dom dla rodziców,którzy są w USA.Ale on nie wie,kiedy i czy w w ogóle wrócą,ale kazali mu kupić.To kupił. A co do powodów sprzedaży - chetnie opowiem poza forum,choć podejrzewam,że i tak nikt mi nie uwierzy:) Jeszcze ciekawostka taka - mieszkanie w bloku poszło za 225000,za to wybudowałem dom + ok.10000 na wydatki związane z podkarpackimi urzędnikami.Ale i tak jestem do przodu.A zresztą,co mi tam - moje zdanie jest takie:Tamte strony powinny być w trybie natychmiastowym odłączone od reszty kraju,jak Kosowo albo co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 27.02.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 No to cena chyba dobra jak za taki domek:) Ale w tym co piszesz chyba coś jest bo moja kuzynka po ślubie tez na Podkarpacie się wyprowadziła- długo tam nie mieszkała:D Czyli co , teraz kolejny Z71? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 27.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Delikatnie mówiac jak najbardziej popieram Mimoraka w sprawie autonomi Podkarpacia i wybrania tam wladz z wlasnym parlamentem i prezydentem wlacznie. Urodzilem sie i meszkam w Dolnoslaskim i tam tez buduje dom, ale wiekszosc mojej rodziny pochodzi z tamtych stron. Poprostu moi rodzice (wtedy mlode malzenstwo) zanim urodzilem sie (starsza siostra juz byla) jak nikogo nie bylo w domu sprzedali pocichu krowe spakowali caly majdan i uciekli pierwszym pociagiem na zachód polski,gdzie ja juz sie urodzilem Przez kilka pierwszych lat niedawali znaku zycia rodzinie (pewnie chodzilo o ta sprzedana krowe). Do dzis mieszkaja w dolnoslaskim i mówia ze byla to ich najlepsza decyzja w zyciu, ale ja przez lata dziecinstwa musialem jezdzic tam do rodziny na wakacje ,swieta itp, tak wiec wiem chyba o czym mówi Mimorak. Tylko zastanawiam sie dlaczego nie kupil dzialki w okolicach Szczecina:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 27.02.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Polskie prawo jakoś na podkarpaciu nie przyjęło się.A nie kupiłem działki w okolicy Szczecina z prostego powodu - za działkę wartą 100 tys.w zach.pom.zapłaciłem 13 w podkarpackim.I teraz przyszło mi mieszkać w bloku.Znowu.Trochę lipa,jak jakiś sąsiad robi remont i wali po grzejnikach to nawet nie wiadomo kogo opieprzyć,bo wydaje się,że to sąsiad z boku,a okazuje się ,że to po przekątnej i w dodatku w drugiej klatce.Co do autonomii i nowych władz Podkarpacia - tam już władza jest wybrana.Watykan. Jak na razie drugiego domu nie będę budował,ale jeśli już mnie najdzie taka potrzeba,to chyba zbuduję taki sam,ale najpierw jakiś solidny architekt będzie musiał to obejrzeć żeby znowu przeróbek nie było.Jeszcze raz powtórzę - największy problem był z klatką schodową i ze schodami.I to nieszczęsne okno na klatce schodowej.A jeśli ktoś jest zainteresowany dobrym piecem c.o.,niech da znać.Zeszłej zimy (2010/2011) spaliłem 2,5 tony miału (ok.1200zł) i w domu cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 27.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam wszystkich Mam pytanie do Mimoraka, mam nadzieje ze po zakonczonej budowie zaglada czasami na forum. Widzialem na fotkach ze meble w kuchni masz ustawione w podkowe, Jak wiec rozwiazales ogrzewanie tej kuchni? Czy masz tam podlogowke? Czy moze grzejnik którego nie widac na fotkach? Czy moze tylko ten grzejnik przy stole w jadalni przy oknie? Jesli tak , to czy to wystarczy i czy daje rade? Pozdrawiam wszystkich Sorka,Maro,ale dopiero teraz przejrzałem posty.Nie miałem w kuchni grzejnika,był tylko ten,który widać na fotkach,w jadalni.Spokojnie wystarczał.A jeszcze jak żona coś grzebała z piekarnikiem to już wybitnie gorąco było ( o temperaturę chodzi,nie żeby coś z jedzeniem). Kominka jak wiesz nie było,wszystkie rurki do grzejników szły od rozdzielacza w kotłowni.Nie były rozprowadzone w ścianach,tylko w podłodze i najcieplejsze miejsce w domu to łącznik salonu z przedpokojem,tam się rozgałęziały wszystkie rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 27.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja problem klatki schodowej rozwiazalem w ten sposób ze nie ma sciany pomiedzy salonem a pokojem co utworzylo duzy salon a schody odwrócilem tak ze wejscie i porecz jest po stonie salonu a nie po stronie malej lazienki. Schody z poreczom ladnie sie prezentuja w duzym salonie. Schody beda betonowe a pod nimi male WC. Dlatego w malej lazience bedzie pomieszczenie gospodarcze. Nie potrzebuje dwóch lazienek ale dwóch toalet jak najbardziej. Sciane w kuchni przestawilem w 46cm w strone komina co powiekszylo kuchnie, a pomieszczenie z kominem choc mniejsze na instalacje wodna wystarczy, i wejscie tam zrobilem od strony korytarza. Co do okna na klatce schodowej u mnie na górze beda tam luxfery, zeby tylko doswietlic klatke schodowa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts