Mimorak 13.03.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nasa !!! Chyba przespałaem to wydarzenie... Jakbyś nie wiedział,że oni to robią szybko i skutecznie,a w dodatku w nocy.Mi nawet na samochodzie napisali "nie myć! eksperyment NASA". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 13.03.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 He,he...dobre. Ciekawe co będzie ich kolejnym pomysłem. Obym był tylko do przodu finansowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 W niedziele wrucilem z Polski, piekny kraj tylko w sklepach troche zaskoczenie co do cen , a na stacji benzynowej:sick: Fajnie ze przybywa ludzi na tym forum. Jak juz pisalem wczesniej tez mialem dylemat z tym oknem na klatce schodowej. Dam okno bedzie klopot z myciem i otwieraniem tego okna, nie dam bedzie ciemno. Postanowilem wiec ze dam tam luxfery, umyc mozna zwyklym mopem na kiju a dawac beda swiatlo na schody i chol na górze. Co do wysokosci tego okna to jeszcze dokladnie nie wiem, ale w trakcie budowy murow sie o tym zdecyduje, jak bedzie juz mniej wiecej wiadomo jak beda wygladaly te schody:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonka35 13.03.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A gdyby tak dać tam okno np o wymiarach szer 100 a wys 55? Doświetliło by klatkę schodową i można by go myć z parteru albo ze schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 13.03.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A gdyby tak dać tam okno np o wymiarach szer 100 a wys 55? Doświetliło by klatkę schodową i można by go myć z parteru albo ze schodów. Wątpię , ja tam wstawiłem 90 szer, 150 wysokie i jest w miarę- zmieniłem tylko jego położenie - zaczyna się od spocznika schodów w górę. ( jest dostep normalny) Teraz gdybym to robił dałbym pewnie w tym samym miejscu ale balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lil 13.03.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam do iras68 tak oczywiscie nie ma problemu zapraszam mozna obejrzec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lil 13.03.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Do iras68 moj numer gg 12656280 do umowienia terminu odwiedzin Z71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Chcialem zrobic okno na klatce schodowej tak jak BrunoBanani ale u mnie sie tak nie dalo, dlatego ze odwrucilem kierunek schodów. Czyli wejscie na nie jest po prawej stronie a nie po stronie malej lazienki. Dlatego okno jest dokladnie na wprost tej drugiej czesci schodów na górze i pasuje tam idealnie, bo daje fajne swiatlo takze na chol na poddaszu. Niestety nad czym bardzo ubolewam musze zrobic schody bez spocznika, bo tylko wtedy jest mozliwosc zrobienia pod nimi odpowiednio duzej wneki na WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 14.03.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Czołem forumowicze, pytanie do was.Co myślicie o tych drzwiach od holu do salonu- projektowo są 100 cm. Taki tez zrobiłem otwór ( 110cm) ale wyglądają jak wrota od stodoły, na co niby to ma być takie szerokie? Fortepianu wnosić tamtędy nie planuje , a nawet gdyby się tak stało to zrobię to tarasowym oknem. ma ktoś pomysł po co takie szerokie drzwi, bo wygląda to strasznie?Jutro je przemuruje chyba na 90. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polianna11 14.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A jak by to było gdyby tych drzwi w ogóle nie było? Taki otwarty hol na salon... Zastanawiałam się kiedyś nad tym:) P.S Mam pozwolenie!!! Taki zwykły papierek a jak cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofia_li 14.03.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 bruno MARKO LUB betina29 czy wy podnosiliście scianke kolankowa i o ile proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 14.03.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Drzwi muszą być - dlaczego?- wyobraźcie sobie zwykła rzecz jaką są odwiedziny gości- idą do toalety na dole - drzwi nie ma i się stresują czy ich ktoś nie słyszy, drzwi są i czują się swobodnie Poza tym nie chce żeby zapachy z holu( buty ) roznosiły mi ta magiczna woń po całym domku:) Ścianki ja osobiście nie podnosiłem , jest taka jak w projekcie- jeśli ktoś jest na etapie murowania czy adaptacji polecam o 24 cm do góry ze względu na górna łazienkę. Poza tym poddasze dość okazałe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 14.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Swiete slowa BrunoBanani, po co tam takie wrota. Moja zona wogule nie chce tam drzwi, ale ja tam wstawie 90-ki a zona napewnow w zime to doceni jak bedzie hulal jesienny wiatr a puzniej zimowe zamiecie. Ja dopiero startuje z murami ale scianki kolanowej nie bede podnosil, zostawie tak jak jest w projekcie. BrunoBanani, Pietja lub Mimorak, jakie prety i ile poszlo wam na zbrojenie? Obecnie rozliczam firme ze stanu ZERO i weryfikuje faktury. U mnie dali prety gladkie do 7mm i zebrowane 8-14mm. Tych pierwszych poszlo 160kg a tych drugich 825kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 14.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mhyyyy.........ja za stal płaciłem za metry, a ty na kilogramy- nie wiem jak to przeliczyć. Na zbrojenie dawałem pręty fi 12 a strzemiona z fi 6 były robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 14.03.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To moze napisz jak to finansowo wyszlo, bede wdzieczny U mnie za prety 7mm wyszlo 432 pln netto Za 8-14mm 2450 pln netto Dzieki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 15.03.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Bruno,nic nie zmieniaj,zostaw sobie tak jak jest.Ja też miałem chyba 110cm,ale drzwi żadnych nie wstawiałem.Hall był połączony z salonem.A jak gości krępuje korzystanie z WC to proszę bardzo - mogą w krzaki iść.I niech się cieszą,że opłaty za korzystanie z kibelka nie wprowadzasz.Ale tak poważnie,powiem ci,że z łazienki nie dochodzą żadne odgłosy,nawet jak prysznic bierzesz nic nie słychać.Co do zbrojenia - nie mam zielonego pojęcia.Ścianka kolankowa była podniesiona chyba o jeden pustak,nie pamiętam,w każdym bądź razie miała 120cm od podłogi.Profilaktycznie tylko przypomnę - jeśli podnosicie ściankę kolankową weźcie pod uwagę długość krokwi,muszą być dłuższe niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 15.03.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Achtung!Mała poprawka - na pietrze od podłogi do skosu było 130cm,wysokość pomieszczeń 250cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 15.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Bruno,o te drzwi ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.03.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Masz racje Mimorak co do kibla, ja robie maly kobel pod schodami czyli praktycznie obok salonu. Kto sie bedzie spodziewal w kiblu ostrego strzelania niech idze do lazienki na góre. Co do drzwi moja zona chce zrobic tak jak bylo u Ciebie ale ja mam watpliwosci bo ten chol to troche taki wiatrolap i jak bedzie pizdzic jak w kieleckim to drzwi sie tam przydadza. Jak scianke kolanowa masz 130cm to znaczy ze byla podniesiona, bo w oryginale powinno byc na gotowo czyli mierzac od posadzki 110cm BrunoBanani podalem ceny mojej stali, jak to u Ciebie wyszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polianna11 15.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No ja zrobię właśnie jak u kolegi Mimorak i szczerze powiem patrząc na fotkę, że nie wyobrażam sobie w tym miejscu tych drzwi a już w ogóle tak wielkich drzwi. Tak wiec nie przemawiają do mnie argumenty kolegi Bruno:) no może ten jeden z jesiennym wiatrem:) ale i na to znajdzie się jakis sposób. A goście moi to i tak nie należą do takich co by się krępowali:) Moja córcia lat 2 mówi że wszyscy robia AA i siusiu:yes: . No ale każdy zrobi jak mu się będzie podobało:cool: Bardzo jestem ciekawa tego WC pod schodami u kolegi Maro PL...? A pytanie o zbrojenie wprost "wyjęte mi z ust":) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts