BrunoBanani 17.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Widzę że Mimorak i pan groszek już po części oficjalnej są Pani wandako z tym wkupnym to oczywiście żarty, nikt niczego nie oczekuje- ewentualnie na wiechę zaproszenia:) Okolice Warszawy, mhhhyyy..troszeczkę daleko do mnie ,ale jak podróż w zachodniopomorskie nie przeszkadza to zapraszam;) Odnośnie ekip z pani regionu to polecam poszukać na forum muratora w swoim regionie- to powinno pomóc: http://forum.muratordom.pl/group.php Lub po prostu pytać sąsiadów, znajomych itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 A bo przyjdzie i krzyczy tu na nas Wandako,proponuję wziąć projekt w rękę i pochodzić po wykonawcach i zapytać: Panie,chcę taki domek.Ile pan weźmie za stan surowy albo pod klucz.Jak znajdziesz jakiegoś w miarę normalnego,to następny etap - niech ci pokaże co i gdzie zbudował.Ale nie na obrazku w internecie,tylko rzeczywiście.Potem porozmawiaj z właścicielami.Teraz trochę za późno na szukanie wykonawcy,najlepiej robić to w martwym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.03.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Mimorak ma racje To tak jak z dziewczynami, te najlepsze juz zajete. ale zawsze mozna znalezc jakiegos kwiatuszka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Ida dwa groszki przez korytaz i jeden krzyczy Uwaga scho-dy-dy-dy-dy-dy-dy-dy Panie groszek troche wiecej luzu i dystansu Nie pozwole krzyczec na Mimoraka:no: Zwlaszcza po tym co przeszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Nie przesadzaj,mówisz tak,jakbym z Wietnamu co najmniej wrócił i to bez nogi.Albo bez ręki.Albo co gorzej bez ręki i nogi.Co do Wandako - powinna sobie załozyć,ile zamierza wydać na budowę domu i od tego odjąć tak z 10 - 15 procent (na czarną godzinę).Z tego,co czytam,w budownictwie zastój,ceny spadły strasznie.Nie wiem,jak z materiałami budowlanymi,ale mieszkania poszły w dół.Wydaje mi się,że budowlańcy też obniżą ceny usług.Co prawda namnożyło ich się od groma,ale w większości to samozwańcy,takie burzymurki.Teraz nie szukałbym wykonawców w sieci,tylko w lokalnych gazetach albo w ogłoszeniach w supermarketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 http://www.ohana.warszawa.pl/cennik.htmlDla Wandako - facet chce 2200 za m2 ale w stanie developerskim,czyli gdzieś ok.200 tys.jeśli dom ściśle wg projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.03.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Mysle ze za taka chalupke 200tys Stan deweloperski to troche za duzo. Przynajmniej w mojej okolicy firmy proponuja 180tys pod klucz. ale to okolice Stolicy to ceny maga byc wieksze. Radze tez popytac o górali sa solidni i znaja sie na rzeczy. Tylko nalezy dokladnie sprawdzic ich pochodzenie (miejsce rejestracji firmy) bo teraz tych tak zwanych górali namnozylo sie jak grzybów po deszczu. Fachofcy którzy z górami nie maja nic wspólnego i tylko psuja renome prawdziwych górali. Ceny proponuja dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danutta 17.03.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam, to forum zaczyna robić się jak ciekawa książka. Jesteście "oryginały" pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 17.03.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Moje zdanie - od górali to ja mogę serek kozi na krowim mleku kupić Wybaczcie, może obrażę jakiegoś górala fachowca, ale ci z którymi ja miałem kontakt to raczej do śliwowicy się nadawali a nie do budowlanki- nie wiem skąd ten fenomen górala dobrego budowlańca:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek1987 17.03.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Widzę , że nie masz nic mądrego do powiedzenia na tym forum więc się nie wypowiadaj. Będe pisał jakimi literami mi się podoba. Prośba,jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia na zadane przezemnie pytanie to po prostu nie wcinaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 W mojej okolicy wiele chat postawili wlasnie Górale i jeszcze nia slyszalem zeby ktos byl nie zadowolony z ich uslug. Przedewszystkim sa uczciwi i bardzo solidni. U mojego znajomego w zeszlym roku na jesien skonczyli chate 150m/2, bylem pod wrazeniem tempa i jakosci wykonanej przez nich uslugi, zwlascza ze mój kumpel bardzo marudny i wymagajacy.Latwo krytykowac, ale najpierw trzeba zobaczyc i dotknac, tak jak wlasnie piszecie , popytac ludzi. Moim zdaniem krytykowac takich ludzi moze ten komu budowali juz chate wlasnie górale, i spieprzyli robote. A co sie tam slyszalo od tego i tamtego, co tam kolega kolegi slyszal to tylko bzdurne gadanie. Najpierw trzeba zobaczyc dotknac i pogadac z kims komu oni wlasnie chate budowali. A ze pija, fakt. Ale wole taka ekipe niz przyjezdzajacego w garniturku na budowe szefa dwóch pracowników robiacych na czarno, bo szefa podstarzale BMW za duzo pali zeby bylo by go stac na ZUS dla pracowników. Gdyby ta ekipa Górali co budowala mojemu kumplowi chate byla wolna, napewno oni budowali by i u mnie. Ciekawe dlaczego trzeba zamawiac ich rok wczesniej? To rynek chyba sam reguluje ze dobrych fachowców trzeba rezerwowac duzo wczesniej. Gdyby zle robili to nikt by ich nie przywozil setki kilometrów i trzymal 3 miesiace pod swoim dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Mój Groszku drogi,ja już zdązyłem taki dom wybudować,pomieszkać i sprzedać,a ty pewnie nawet projektu nie masz,tak więc zamilcz.To nie jest forum dla ponuraków,bo takowe znajdziesz na stronach o Smoleńsku np.A zatem życzę ci powodzenia w budowie,bo podejrzewam,że tu nikt ci porady nie udzieli.Co do twoich zarzutów dot.błędów ort.-spójrz na swój post - przeze mnie piszemy oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 O k...., niwe wiedzialem ze tu tez bledy ortograficzne sprawdzaja:jawdrop: To moje posty chyba najwiecej takich bledów zawieraja. Jedyne wytlumaczenie dla mnie to to ze od pieciu lat nie mieszkam w Polsce, ale za to angielski mam perfect. Czy jestem prawdziwym Polakiem??? Mam nadzieje ze nie wygonicie mnie z tego powodu z forum i nie bedziecie krzyczec TU JEST POLSKA!!! TU JEST POLSKA!!! TU JEST POLSKA!!! Nie jestem juz patriotom? Moze odkupie swoje winy odpowiednio tlustym czekiem wyslanym do Ojca Dyrektora z Torunia Panie prezesie wybacz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa8008 17.03.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam wszystkich.Mieszkam w okolicach Wrześni. Czy ktoś buduje dom Z71 gdzieś niedaleko, bo chciałabym przed wyborem zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości. Proszę o informacje na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 18.03.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Maro,nic się nie martw błędami.Najwyżej prezydentem zostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.03.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Przysłowiowe widły z igły się robi;). Po co się panie Groszku tak spinać- mimorak wesoły człek i dobrze prawi, poza tym chyba dość jasno swoje intencje wyraził i napisał że urazić nikogo nie chciał , a pan go atakujesz - miałem nadzieję że to forum nie przerodzi się w takiej jak każde inne.Po co te nerwy, po co ten stres- radujcie się gdyż domy budujecie:DJa właśnie po pierwszym grupowym ognisku na swojej działeczce:D Pozdrawiam budujących i tych co budować planują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Swiete Slowa To nie byl udany debiut groszka na forum. Proponuje zaczac po prostu od nowa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 19.03.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Macie tu,na poprawę humoru z samego rana,ostrzeżenie - sprawdzajcie swoich hydraulików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 19.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ten chydraulik to chyba w dziecinstwie za duzo w bierki gral:D Instalacja jak w Czernobylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 19.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja też tak myślałem,że to z jakiejś elektrowni czy coś,ale nie.Podejrzewam,że jest to wysoce zaawansowana technologia do...no wiesz... woda,drożdże,trochę cukru...no co ci będę tłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts