Maro_PL 13.05.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 To link na krótka dokumentacje fotograficzna mojej budowy (tylko kilka wybranych zdiec tak w skrucie) Mam nadzieje ze dziala:sick: http://img220.imageshack.us/img220/9606/28899298.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 :welcome: :sick::sick: Tylko jedno zdiecie??? Druga próba http://imageshack.us/g/220/28899298.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.05.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 http://imageshack.us/g/220/28899298.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.05.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Poddaje sie , nie wiem co robie nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonka35 14.05.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Spokojnie... widac 16 zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 14.05.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Siemanko wszystkim. Dawno mnie nie było,bo działkę kupiłem. I działam. To sie nazywa dawkowanie napiecia,to jest lepsze niz niejeden film sensacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.05.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Bruno, mozesz napisac ile dales za jedno okno dachowe 78x118 wraz z kolnierzem? Brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 15.05.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Panowie i Panie - pytanie o koszty mam, bo stoję przed dylematem.Znam koszt robocizny dachu (robocizna od A-Z czyli więźba, obicie wykończeniowe drewnem, dachówka, rynny i inne pierdoły) Mój fachowiec policzył mi 9000zł za samą robociznę. To dużo, czy mało?Fachowiec z polecenia u kliku źródeł. Podobno solidny i dokładny. Mam Z71 bez garażu, a całość łącznie z materiałami (tylko 2 okna dachowe) ma wynieść około 26.000zł. Proszę o Wasze doświadczenia z kosztami, proszę o szczegółowe dane, bo w tym tygodniu muszę się zdecydować. Pozdrawiam Wszystkich Zetowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 15.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Maro- okno za sztukę 1015 + 187(kołnierz) brutto Liguee- co masz na myśli pisząc 'obicie wykończeniowe drewnem' ? Ja taki daszek jak Z71 zrobił bym (więźbę plus pokrycie) za 60-65 zł/m2 , kwestia negocjacji. Przyjmując że Z71 ma jakieś(projektowo) 113m2 i licząc nawet po te 65 zł/m2 wychodzi nam 7345 zł - Stąd moje pytanie co to ma być "obicie wykończeniowe drewnem"- jeśli to podbitka(radze się upewnić) to rozumiem że te pozostałem 1655 zł jest właśnie za nią ? Podsumowując - jeśli gość jest fachowcem, to cenę masz normalna Na marginesie jeszcze dodam że mnie dach wyniósł 14 000 zł Dachówka ceramiczna robena , folia corotop strong, rynny wavin kanion, okna fakro. Pozdrawiam. Edytowane 15 Maja 2012 przez BrunoBanani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekasia 16.05.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 witam wszystkich planujemy z żoną budowę domku i z71 jest narazie No1 na liście projektów jednak bardzo byśmy chcieli go obejrzeć na zywo - czy ktoś z małopolski buduje go lub już zbudował? i pozwoliłby nam go na zywo obejrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 16.05.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Maro,w Nowym Targu jest firma,która sprzedaje te okna w cenie 602 zł razem z kołnierzem.Wiem,bo znajomy sie buduje i właśnie sobie sprowadził.Sorry,Bruno,nie chciałem ci humoru popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 16.05.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Do Bruno - "wykończenie drewnem" to właśnie chodzi o podbitkę (na pewno:). Za te 9000zł facet ma zrobić dach od A-Z. Razem z wykonaniem podbitki, polakierowanie jej na uzgodniony kolor oraz wykonanie rynien, no i oczywiście cała więźba wcześniej jak już wspomniałem. Czyli podsumowując rozumiem, że cen może być? Bo 9000zł a 7000zł to różnica:) Bruno 14000 Ale Ty robisz wszystko sam, czego zazdroszczę, bo gdybym się choć troszkę znał na budowlance to bym podziałał Zobaczę jak ostatecznie materiał wyjdzie w rozliczeniu.. Ale elektrykę sobie sam wykonam + inteligentny sterowanie dom na sterowniku PLC:) Właśnie jestem na etapie projektowania programowania sterownika PLC tak, aby był gotowy do zamontowania jak zanim położę kabelki:) Jakby ktoś chciał znać szczegóły mogę się podzielić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 16.05.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mimorak nie da się popsuć czegoś co ktoś ma stale popsute:P - a tak serio , droga do Nowego Targu i z powrotem dała by mi pewnie tą samą cenę Liguee chciałbym żeby było tak jak piszesz- te 14 tys to cena samego materiału , ale fakt robocizna kosztowała mnie jakieś 1000 zł. -koszta dobrej biby dla pomagających:) Twoje 9 tys. nie jest złą cena , ale jak zawsze powtarzam negocjować możesz:) Tym bardziej że taki dach jak na Z71 nie powinien być dłużej robiony jak 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.05.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A co to,Bruno,rurki nie pasują jakieś czy piec ci się nie mieści,że masz humor zje... popsuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 17.05.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Taki mam charakter Ciśnienie mam- do końca czerwca chciałbym się wprowadzić , a tu jeszcze wszystko w powijakach- we wtorek posadzki robię a dopiero potem tynki- tak wiem na odwrót, ale w trakcie mi zmiana pewnej koncepcji wyszła i dlatego tak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 17.05.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Tzn najpierw posadzki a potem tynk? I co w tym takiego dziwnego? Ja też tak robiłem.Każdy chyba tak robi,bo jak centralne byś założył?Musiałbyś kuć w ścianach i znowu tynkować.Luzik,finał Euro w domu obejrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.05.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dzieki Mimorak, mam juz okna Farko FTS-V U2 78x118 po 978 Brutto czyli dla mnie po 796 Netto+8%Vat razem 859,68 zl za sztuke. Te okna biore 3 sztuki na góre do sypialni. Do lazienki na górze biore dwa okna Fakro FTS-V U2 55x78, sa mniejsze ale biore dwa zeby byly obok siebie, bo lazienka jest dosyc dluga ale waska i dwa okna wedlug mnie tam lepiej beda wygladac, a i wentylacja lepsza bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 17.05.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dziwnego i niby nic, jednak raczej tynki jako pierwsze- chociażby dlatego że wolę by mi już nikt po podłogówce nie latał z lanca walącą materiał gipsowy w każdą możliwą stronę Mi bardziej chodzi o terminy i zmianę pewnych posunięć co sprawia że koniec prac oddala się w czasie i przestrzeni:) Maro do łazienki radze wziąć połaciówki łazienkowe- drewno emaliowane na biło lub plastiki9 tez zresztą białe) tam gdzie więcej wilgoci( łazienka) lepiej żeby drewno było bardziej zabezpieczone, lub wcale go nie było jeśli weźmiesz plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.05.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Fakt, slyszalem o takich oknach do lazienek ,Co do tynków, mi tez fachmam od tynków powiedzial ze najpierw tynki a potem CO. Dlatego ze nie chce biegac po podlogówce i rurach. Rury do grzejników wychodza i tak z podlogi a jesli nawet bedzie trzeba troche skuc tynku to bez problemu on to puzniej dotynkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.05.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ty słyszałeś,ja takie do łazienki kupiłem, prezentuje się ładnie , tez zresztą fakro - myślę że w łazience będzie bardziej praktyczne takie jak drewniane. Z doświadczenia tego nie wiem bo od niedawna połaciówki plastikowe- ale sama rama plastikowa niczym nowy mnie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts