cichy_men 24.05.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Przypomniało mi się-jak wam zostanie siatka zbrojeniowa (ta od posadzek) to nie wyrzucajcie.Pod winogrona jak znalazł Takie rady to lubię Zwłaszcza że mimo różnych eksperymentów z owocami, wino gronowe jednak najlepsze, zwłaszcza takie własnej roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 24.05.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Szkoda że mi nie została -mhyyyyyyyyyy zaraz , ja jej wcale nie dawałem:confused:A szkoda, bo lubię wino gronowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 24.05.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Wino swietna rzecz:stirthepot:. Kiedys sam robilem, ale zona jak sprzatala to przestawiala butle (60l) to dno peklo:(. Od tej pory juz nie robilem wina, ale w nowej chacie chyba znowu zaczne robic. Kiedys dostalem od kumpla z niemiec przepis na wino z ryzu+inne dodatki:rolleyes: rewelacja!!!. Jak raz wziolem na kopalnie do pracy na druga zmiane, to mi puzniej chlopaki zyc nie dawali caly czas tylko prosili: przynies no tego ryzowego. Naprawde wino rewelacja o ile ktos lubi wina typu Wermouth, w smaku cos podobnego do bialego Martini i gdzies kolo 15-18% bez dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 24.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 OJ TAK! Wino ryżowe wymiata! Czy to jako wermut czy samo czy każde inne. Ryżowe z rodzynkami to moja specjalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 24.05.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dobra panowie , widzę do czego to zmierza- no to ile kupić - jedna , dwie- ale czy dwie oranżady do skrzynki wódki to nie będzie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 24.05.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ja do butli do ryzu dodawalem jeszcze chyba 3 kg cytryn ze skurka pokrojone w cwiartki. Pycha:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 25.05.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Bruno,nie przesadzaj.Na co ci aż dwie oranżady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 25.05.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mimorak jakie tynki robiłeś i czemu cementowo wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 25.05.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja tez bede robil tynki cementowo-wapienne. Najzdrowsze dla czlowieka i najlepsze dla murów, scianay przy tych tynkach najlepiej oddychaja. Te nowe zaprawy tynkowe, moze i wygodne przy robocie ale nic po za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 25.05.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Bo tanie:) A potem na to ze dwadzieścia ton gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 25.05.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 20 ton gipsu??? To ja juz nie wiem co za fachowcy Ci to robili:o. W mojej okolocy teraz wszyscy wracaja do naturalnych tynków nawet goscie co maja chaty ponad 300m/2. Oni chyba na brak kasy nie narzekaja:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 25.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 No tak tylko mówię,że ze 20 ton,bo zwozili te worki i ciagle im brakowało.Ale tak jak mówię,zwykły tani tynk cementowo-wapienny jest dobry.Bo jest dobry i tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 25.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A przedewszystkim jest to tynk naturalny. Mi bedzie robil tynki znajomy ma agregat i doswiadczenie a po za tym juz widzialem jego robote. A wlasnie zaoferowal mi 13zl za m/2 (bez materialu) To duzo czy malo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 25.05.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 U mnie bez materiału cem-wap chodzą ok 13-16 zł. Mi znajomy zrobi za 10, ale normalnie bierze 13zł. więc cena normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 25.05.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Bruno a orietujesz sie jak to z materialem wyjdzie? Mi koles powiedzial ze do 25zl m/2 (na gotowo material i robocizna) A ile jest m/2 scian (wewnetrznych i zewnwtrznych)w tym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.05.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Z materiałem wychodzi ok. ceny która podałeś - mój tynkarz mówił że gipsowe są tańsze i z materiałem podawał mi cenę ok 20-22 zł. zależy od typu wybranej zaprawy. Metrażu nie znam , ale tak na szybko (metoda pi razy drzwi) przeliczając sam dół ok 200 będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.05.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 200 m/2 sam parter? Mówisz o scianach wewnetrznych+dzialówki, czy zewnetrznych tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.05.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Myślę o wszystkich ścianach które trzeba było by tynkować. Ale nie liczyłem tego konkretnie więc moge być tak samo blisko jak daleko prawdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.05.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ja tez liczylem i wyszlo mi wszystkie sciany wewnetrzne na parterze i poddaszu (razem z dzialowymi) okolo 150 m/2 . Scian zewnetrznych nie liczylem ale powinno byc troche mniej,ale to tez palcem na wodzie pisane, moze Mimorak cos pomoze w tym temacie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 27.05.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Nie pomogę,niestety.Poddasze było w bloczkach Solbet,ale nie było tynkowane,tylko oklejone płytami g/k.Dół w tynku.Do powierzchni ścian dolicz jeszcze powierzchnię sufitów,chyba,że robisz podwieszany.A tak w ogóle to przywieźli mi piach na tynk i powiedzieli,że jest najlepszy.Potem przyjechała ekipa i powiedzieli,że ten piach to w buty można sobie wsadzić i przywieźli swój.Z materiałem skroili mnie 12zł/m.A piach się nie zmarnował,bo kostkę sobie ułożyłem wkoło domu:) Edytowane 27 Maja 2012 przez Mimorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts