Maro_PL 09.06.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Ruscy pokazali wczoraj piekny futbol:jawdrop: Chociaz jestem optymista, we wtorek czarno to widze:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 09.06.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Nie oszukujmy się , chyba nikt z was nie liczy że poza grupę wyjdziemy:)- oglądam mecze tylko jak nasi graja wprawdzie i znawca ze mnie piłki żaden, ale odrazu było widać po grze naszych w drugiej połowie że nie są w stanie unieść tego ciężaru:( Chyba że cud nad Wisła będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 09.06.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Niewiem czy dobrze to zrobilem ale chcialem sie pochwalic swoja budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 09.06.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 widze ze wszystko 3 razy skopiowalem , ale i tak dobrze ,ze mnie sie udalo . Dom jest 1 metr szerszy i 1 metr dluzszy ,zlikwidowalem wneke na tarasie , podnioslem fundament na 5 bloczkow bo niedaleko mam kanal notecki , do fundamentu poszlo 112 ton piasku ,stan zero wyniosl mnie na ta chwile 22 tys budowy studni ani podlaczenia pradu nie licze . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 10.06.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No to koledze kawał chałupy powstanie przy tych proporcjach, gdzie nam do takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 10.06.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 BrunoBanani - budujemy z porotermu ,czy coś wtym stylu Kurcze ostro się żonka zastanawiała w czwartek czy robić na dole ten pokoik, robiliśmy sobie grilka na działce i weszliśmy do środka i tak pięknie ten salon wyglądał jeszcze bez tej ścianki działowej. No ale mamy 3 dzieci ,fak ze najmłodszy dopiero sie urodził i mógłby z nami jakieś 3 latka być w pokoju, no ale co potem ? Już lepiej mieć mniejszy salonik,a mądrze urządzony- już jakś wizja jest, niż potem że tego nie zrobiliśmy. browarek39 - no faktcznie to Twoje Z71 całkiem duze będzie Maro_PL - ja też jestem optymistą, może we wtorek spełni się to nasze podejście:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 10.06.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 no razy 3 to pewnie tak , a tak na powaznie to chcialem po cichu go troche poszezyc i przedluzyc ale pani inspektor powiedziala ,ze trzeba uwazac bo do wszystkiego sie czepiaja . Poczatkowo wywalilem ten slup w malym pokoju , ale po powiekszeniu budynku musial wrocic , mam jeszcze takiego pomysla zeby na polpietrze zrobic drzwi balkonowe i pozniej jak wybuduje garaz zrobilbym z dachu taras , ale niewiem czy to przejdzie ,narazie zakupilem ytong 1008 sztuk , za 6,20 podobno starczy na caly budynek i cena niby promocyjna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 10.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja ten maly pokoik na parterze zlikwidowalem i naprawde wyszedl piekny salon z duza jadalnia, podoba mi sie taka przestrzen.Tutaj gdzie teraz mieszkam tak wlasnie buduja,tak zwany Livingroom czyli na dole toczy sie cale zycie mieszkanców domu a sypialnie moga byc male bo tam sie tylko spi. Ja ten slup zlikwidowalem, ale zeby nadzór sie puzniej nie przyczepil to zrobili mi zamiast slupa taki stalowy odciag w stropie. Zreszta w razie godziny W zawsze mozna bedzie puzniej na parterze zrobic ta scianke dzialowa i ten maly pokoik, trzeba jedynie zostawic te okna tak jak w projekcie. Nadal wierze w naszych, jak pokonamy ruskich to euro jest juz nasze:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 10.06.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja słupa nie mam ale pokój zachowałem, salon -jak go teraz widzę - jest całkiem wystarczający moim zdaniem. Na górze robię większe przestrzenie więc mi ten pokoik na rękę. @krasiol- lepiej potem ściankę wyburzyć jak stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 10.06.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Racja ,lepiej potem zburzć niż stawiać. A w końcu nie po to ma sie dom by w salonie łóżko z kanapy do spania rozkładać.Znaleźliśmy firme co za 100 metrów kompletnego ogrodzenia (siatka)1,5 h |+ wszystkie potrzebne elementy chce 2600myslicie ze to tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 10.06.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Wlasnie lepiej potem scianke postawic jak dziecko bedzie wieksze i bedzie ten pokój potrzebny. Narazie dopuki dziecko jest przy matce nie jest ten pokój potrzebny, a puzniej to napewno bedzie, to po co potem burzyc? Jak mi sie trzecie przytrafi to napewno postawie scianke i odzyskam ten pokój na dole na sypialnie dla mnie i zony, a dzieci,,,trzy pokoje na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 11.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Z innej beczki: moja decyzja co do stropu to taka że nic nie zmieniam i zostaje teriva. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć ile będzie trzeba stempli? Daleko mi do stropu ale mam okazje dostać za grosze po sąsiedzku używane drewniane stemple. Sąsiad (trochę dalszy co prawda) ma tych stempli pewnie dość dużo (nie wiem jeszcze ile) bo dom większy i deka "tradycyjna" a sprzedać będzie chciał zapewne wszystkie i muszę wiedzieć czy mi się to opłaci. Podobna sytuacja z deskami. Kumpel chce sprzedać używane szłunkowe deski a jak ja ich nie wezmę to ich po prostu potnie i spali... No i chciałbym wiedzieć ile wam poszło desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 11.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jak Ci daje po cenie drewna opalowego to pewno ze bierz, tylko nie wiem jak z wysokoscia tych stempli, czy beda pasowac ale zawsze mozna cos podlozyc lub dociac. Szalunki gotowe i tak bedzie trzeba rozbijac i dopasowywac na nowo, czasem to demontaz takich szalunków jest gorszy jak zbijanie nowych, ale jak po cenie opalu to mozna wziazc, chociaz mi za wszystkie stemple i deski na budowe wyszlo okolo 1000zl i podobno jest to standard na kazdej budowie a potem i tak wszystko do kominka. Nie wiem ile stempli mi poszlo bo czesc bylo stalowych z regulacja a strop mialem czeski ale podobny do Terrivy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 12.06.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dzisiaj rozwalimy ruskich:p Gleboko w to wierze bo ruscy nie graja nigdy równych meczów Ja bym wlasnie nie lekcewazyl czechów i nie czekal na ostatni mecz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 12.06.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ja mam oryginalny Porotherm i ma ceglasty kolor. Zresztą mój domeczek w obecnym stanie wygląda tak: Co do małego pokoju w salonie to też mam dylemat.. podoba mi się ta przestrzeń, ale żonie marzy się tam pralnia, pralka + miejsce na suszenie. Ja myślę o takim rozwiązaniu salonu, aby jeśli jest potrzeba miejsca to otwieramy pokoik tak aby tworzył z salonem całość, jak coś chcemy ukryć zamykamy. Jeszcze nie wiem jakie to miałoby być rozwiązanie (jakieś drzwi przesuwne duże, spuszczane, roletowe?) nie wiem, nie chcę aby brzydko wyglądało, może w IKEI się coś znajdzie. Oni mają fajne propozycje rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonka35 13.06.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A może tę pralnię z suszarnią ukryć za dużym parawanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 13.06.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Są teraz bardzo fajne systemy przesuwnych drzwi- można z nich tworzyć całe ściany które potem składasz- z ta IKEA Też nie głupi pomysł. Kiedyś byłem(ale lans co;) i faktycznie maja bardzo ciekawe rozwiązania na zagospodarowanie małych przestrzeni. Ja dziś jestem bardzo happy- tynki mam !!!! W końcu zaczyna to wszystko wyglądać jak dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 13.06.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Widziałem rozwiązanie drzwi przesuwnych, problem, że nawet te segmentowe ja się przesunie, aby powiększyć salon to bym musiał klatkę schodową zasłonić Zobaczymy. Gratulacje Bruno, tynki dają efekt "prawie skończonego" wnętrza. Super! Jak będziesz miał czas to popstrykaj trochę fotek jak to z tynkami wygląda, pozazdrościmy Tobie trochę Ja się na tynki umówiłem na czerwiec wstępnie, już się wczoraj facet przypominał, ale niestety nie mam drzwi wej i okien = okna będą za 4 tygodnie około. A jak nie ma okien, nie ma elektryki, jak nie ma elektryki nie ma tynków:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 13.06.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Wiem o czym mówisz:)- kurcze jak tak człowiek wstecz popatrzy to strasznie długo to wszystko trwa:( Ale nic , zrekompensuje to sobie na tarasie ze szklana zimnego Zdjęcia oczywiście popstrykam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 13.06.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 No u nas dziś już wszystko przygotowane do zalania stropu. I potem już góra i dach. Do dachówki musze dopłacić 2 tysiące, kurde zawsze coś sie okazuje droższe niż zamierzyliśmy. Oj kiedy mi te tynki zrobią ? Mam nadzieje ,że wmiare szybko. Na weekend mam umówionego gościa odkominka z płaszczem wodnym. Trzeba sie z nim szybko dogadać bo wielki mecz nas czeka. Ten mój poroterm to jak sie okazao poromur :). Ustaliliśmy z kierownikiem ze ta sciankana dole bedzie od razu z karton-gipsu,po co potem mur burzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts