Maro_PL 13.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Daj znac krasiol jaki kominek bedziesz bral, jaka moc i cena i wogule jak to wychodzi wszystko cenowo razem z robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 13.06.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Tez się chetnie dowiem , bo tradycyjny bez widzi mi sie to ok 3 koła:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.06.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 No ja jak narazie mam na oku kominek z plaszczem wodnym za 4000zl. Dosyc spory bo maksymalna dlugosc polan to 50cm. 15 lub 18 KW narozny (przednia i boczna szyba) To chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 13.06.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Mysle,że dobra cena . Widziałem tak od 3,5 . Mam nadzieje ze po weekendzie bede znał ceny ,kominka z isntalacją,boilerem z elektrycznym regulowaniem ( jak sie pali to woda ciepła z kominka a jak nie to samo pobiera z energii) no i jeszcze koszt obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 14.06.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 No ja mysle zastosowac do kominka zbiornik od Solara który w razie nie palenia w kominku bedzie ogrzewany energia sloneczna. Myslales o takim rozwiazaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 16.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Piekny mecz Nie oszukujmy sie, nasza druzyna jest tak samo dobra, jak ten nasz salon jest duzy. Dlatego nie patrze juz na nasza reprezentacje i nie stawiam scianki dzialowej przy salonie. Bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 17.06.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Co tam na budowach, bo u mnie caly czas do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.06.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 No Maro widzę poszedłeś jak burza;) Jaki wymiar drzwi wejściowych ci zrobili- projektowy? Drzwi będziesz zamawiał czy standardowe wstawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.06.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 No otwór na drzwi zostawili mi z projektu a drzwi bede chyba standardowe wstawial. Tych drugich drzwi nie bede wstawial bo zona nie chce, ale kazalem wstawic nadproze bo mysle ze jak zonce d... zmarznie to po kilku zimach zmieni zdanie. A ty jakie drzwi wstawiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.06.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 No to ciebie uciesze - ten otwór z projektu jest za duży w każdą stronę ( drzwi tylko na zamówienie) ceny za drewniane od 3, 5 do 5,5 plus świetlik górny 1,4 tys. - puki masz fachowców niech ci go przemurują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.06.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 No u mnie ta sama ekipa bedzie drzwi wejsciowe wstawiac dlatego powiem jakie drzwi maja kupic, a otwór juz sami dopasuja. Ale dzieki za info:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 19.06.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Mimorak pamiętasz ile dawałeś za meble do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 19.06.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pamiętam.Z pomiarem i montażem 4000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 19.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cztery, ja dziś jestem po pomiarach i wyszło mnie że tak powiem na "wypasie" 7 tys. :/ Ciekawe czym może być to spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 19.06.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 A te wyceny to ze sprzetem AGD czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 20.06.2012 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Sprzęty to inna bajka;) Aha, i podpowiem tym co jeszcze mogą to zrobić- jeśli nie daliście drzwi do kotłowni od przedsionka to zróbcie to koniecznie, jeśli nie możecie to przestawcie je na prawo max, blisko ściany do której jest przyklejony kominek- kuchnia jest tak nieustawna i mała że szok- w kawalerce teraz mam większą My tu debatujemy jak wielkością salonu a nam się kuchnia bokiem ślizga ze swoją wadą Mimorak pytanko- ty jak dobrze pamiętam miałeś tez normalny piec- w tym ala gospodarczym- robiłeś coś z nim, zwiększałeś? Pytam bo mnie straszą ze do odbioru to pomieszczenie może być za małe aby był w nim piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 20.06.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Ja miałem powiększoną kotłownię,kuchnię i łazienkę,niewiele co prawda ale zawsze.Jak mi przywieźli piec,to wydawało się,że wszystko jest ok,ale do pieca jest taki czopuch czy jak to się nazywa (taka kwadratowa rura co wchodzi do komina) i przez to ten piec był dość dużo odsunięty od ściany.Ale jak masz znajomego kominiarza,który nie wnika za bardzo,to nic się nie powinno złego stać (z odbiorem). Ale jak Mimorak mówi "przestawcie sznurki po wytyczeniu,żebyście sobie do kotłowni z hallu wchodzili" to nieee,jakoś to będzie.. Co do mebli kuchennych-mam teraz meble w zabudowie,ale jest płyta elektryczna i płacę za prąd jak za zboże,wymieniam na gazówkę,wołałem fachmana,żeby zobaczył,czy można zmienić fronty szafek i przy okazji blat.No niby można,ale za 3200zł.Pokazałem mu fotkę mojej kuchni i spytałem,ile u niego taka kosztuje.Popatrzył i powiedział,że od 7000zł.Bez sprzetu oczywiście.To zadzwoniłem do tego mojego mistrza,który mi tą kuchnię na wsi robił i kazał zwymiarować fronty i blat i mi to wszystko przyśle w paczce kurierem.Za 1300zł. I tak powiem,Bruno,do twojej wiadomości - pytasz,czym jest spowodowana różnica w cenach.Ten stolarz,który mi robił kuchnie powiedział,że zdaje sobie sprawę z tego,że tu,gdzie jesteśmy,jest inny świat i inne ceny.Jak chciał otworzyć sklep gdzieś koło Gdańska,to mu regularnie go demolowali.No nie dziwię się,jak wyskoczył z cenami 70 procent niższymi od obowiązujacych. Maro,koszulkę potrzebuję pilnie. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Mimorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 20.06.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ja od poczatku zaplanowalem wejscie od strony hallu, troche bylo z tym problemu zeby zmiescic tam drzwi ale troche wpuscili mi komin w sciane nosna i udalo sie. Znajomy hydraulik tez mi powiedzial ze przy odbiorze kotlownia musi miec okreslony metraz i drzwi 80-tki. Co do kuchni zmienilem troche jej metraz tak zeby w razie czego weszly tam meble o wymiarach standardowych. Tak wiec wejscie do kuchni bedzie mialo szerokosc 2m bo przedluzylem troche sciane nosna , a kuchnia bedzie miala szerokosc 2,65m bo scianke dzialowa zrobia mi cofnieta od sciany nosnej o 65cm w strpne komina i powstanie tam wneka na lodówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczkaaa26 20.06.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Mnie rolety tez przeraziły a i nie są mi jakoś specjalnie do szczęścia potrzebne. Otwory po nich zaślepić pewnie i można by było styropianem ale czy to będzie trwałe- rozpędzisz się , karnisz zamatować będziesz chciał i w styropian?Pozatym nawet nie masz za bardzo do czego go przymocować - na ścisk wejdzie , ale i tak samo łatwo wyjdzie. Prędzej jakaś płytę osb bym dał A u mnie od dziś walentynki:D @krasior z czego budujesz, bo wyglada to jak kominki wentylacyjne? Witam!!!! Mam prośbę czy jest ktoś kto mógłby mi przesłać skserowaną mapkę instalacji elektrycznej domu z500 z71???? Najlepiej byłoby przesłać mi na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczkaaa26 20.06.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam!!!!Mam prośbę czy jest ktoś kto mógłby mi przesłać skserowaną mapkę instalacji elektrycznej domu z500 z71????Najlepiej byłoby przesłać mi na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts