Mimorak 20.06.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Hmmmm...Prośba cokolwiek dziwna.... @aneczkaaa26,cofnij się kilkadziesiąt postów wstecz,tam znajdziesz wpisy pewnego użytkownika - Pietja. Wszystko,co dotyczy prądu proszę z nim załatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 20.06.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Bruno, jaki jest mniej wiecej koszt podbitki drewnianej pod dachem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 20.06.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Wiecie że chciałem przesłać panience aneczkaaa26 ten skan i nie mogę znaleźć projektu- normalnie to już drugi który mi wessało! N nic , miałem chęci- ale tak na marginesie , ten projekt elektryczny to się nadaje do .......... elektryk i tak zrobi instalacje pod was- sam też z doświadczenia doradzi:) Dzis próbowałem z moja księżniczką wybrać kafle na podłogę - nie życzę nikomu , kafli nie ma , mętlik w głowie i wielka kłótnią w sklepie;) Na całe szczęście rozbawiła nas jedna pani która zaproponowała nam kafle w promocyjnej cenie - jedyne 259 za m2:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 20.06.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Maro- podbitka świerkowa 1,4 gruba 30 zł/m2(to tylko materiał)- wszystko zależy jak ją zamontujesz- po krokwiach , skrzynka. Ogólnie u mnie chłopaki biorą za podbitkę z malowaniem od 65-80 zł/m2. Ta nabijana od góry jest dużo tańsza( robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczkaaa26 20.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 BrunoBananiDzięki bardzo za chęci,ale gdybyś może przy okazji znalazł to bym się bardzo cieszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 21.06.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Wreście ! Mój domek poprawił swe notowanie w moich oczach i sąsiadów... Zrobiłem elewacje i wejście do domu. Podoba się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 21.06.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 E no , chylę czoła:)- swoja droga o podobnym kolorze myśleliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No no Pietja, czapki z glów:jawdrop:. Nie bede tu oryginalny i szczeze powiem ze tez o takim kolorze myslimy z zona. Jesli mozesz to podalbys numer tego koloru i jaki tynk na elewacji zastosowales. Plissss . Jesli mozesz to wklej tu wiecej zdiec tego cacka, moze zdiecia z czterech stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 22.06.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Naprawde ładna elewacja.U nas tydzień zabiegany.Gościu od kominka niestety przełożył spotkanie na ten tydzień wiec jeszcze nic nie wiem.Jeśli chodzi o kuchnie to nie mamy tego bocznego okienka , wiec ściana jest całkiem spora, jakto bede już mieć rozrysowane to wrzuce.Przy takim panelu jest szansa na wyspe 80/100 albo na blat wychodzący ze środkowego panela wiec całkiem sporo kuchnia pomiesci.Drzwii zostawiam w kuchni bo jedną ściankę z tego pomieszczenia chce wykorzystać a/la spiżarke , ogrzewanie to i tak bedzie kominek z płaszczem wiec bedzie to czyste pomieszczenieOrientowaliśmy się tez ile kosztują te panele dekoracyjne co są widoczne w salonie na stronie z71 , cudo ale drogie jak chol..........Kafle na podłoge to Bruno faktycznie problem,niby pełno ajednaknic z tego. My szukalismy do tej na dolełazienki i na razienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 22.06.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Eeeee,panie...No wzorcowy domek wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 22.06.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rzeczywiscie co nowy budujacy Z-71 to nowe zmiany i pomysly. Ja zdecydowalem sie na betonowe schody i teraz nie zaluje tego, Jak bylem w Polsce to juz widzialem szalunki pod te schody. Obrucilem tez odwrotnie kierunek tych schodów tak ze wejscie mam po prawej stronie i szczerze powiem ze po lewej stronie przy scianie wyszlo calkiem spore pomieszczenie pod schodami. Poczatkowo mialo tam byc WC ale teraz wstawie tam boiler na wode ,hydrofor i jeszcze spory magazynek na graty zostanie a WC zrobie tam gdzie komin bo wejscie mam tam od korytarza. Jak dostane dzisiaj fotki to wkleje:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 22.06.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) My też mamy betonowe schody mieć , więc już się cieszę, że trochę miejsca tam będziePietja77 widzę że masz okna ze szprosami, dużo drożej wyszły ? Edytowane 22 Czerwca 2012 przez krasiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 22.06.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Nie, Teraz już nie pamiętam różnicy ceny okien z szprosami a bez. ale to nie były kwoty nie do przyjęcia...chyba 500 dla 9 okien Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Pietja77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 22.06.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tynk "Majster Tynk" Silikatowy 2,5mm. Kolor 400 z palety barw Majster Tynk oraz mozajka elewacyjna nr.100 z dodatkiem 10% czarnego kamienia. Domek zrobiła mi 4 osobowa ekipa w 2 dni. Oczywiście baza była przygotowana wzorcowo. Nie mieli nic do porawek w związku z kleiem położonym na styropianie. Koszty dla zainteresowanych. 16 wiaderek tynku , 3 wiadra mozaiki , 3 wiadra gruntu do tynku i 1 wiadro grunto do mozaiki plus folie i taśmy to koszt 2200. Robocizna 2100 (12 zł z m2) na gotowo. Na dom Z71 GL z garażem potrzeba nieco mniej bo mi zostały 4 wiadra tynku i 1 gruntu. Mogę odsprzedać pozostałe mi materiały za rozsądne pieniążki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 22.06.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dzieki Pietja, bo my tez myslimy o podobnym kolorze, piaskowy lub kanarkowy. Jeszcze raz dzieki i szacun za dobór koloru:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 22.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Jakby się ktoś mógł wypowiedzieć - schody zabiegowe, jesion pełne- nie żadne tam sosnowe ze sklejką jesionowa, z montażem 9, 5 tys. naprawdę fachowo wykonanie -nic nie skrzypi, nie ma niedociągnięć. Co myślicie o cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 22.06.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Nie mam zielonego pojecia czy to dobra czy zla cena. Nie orietuje sie wogule w cenach w Polsce. Jedynie sledze ceny jesli temat dotyczy mnie (z wasza pomaca na tym forum)ale jak juz wczesniej pisalem mam schody zelbetowe. Ale tyle co juz sie orietuje u mnie na dolnym slasku sa troche nizsze ceny niz u Ciebie Bruno:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 22.06.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A no wlasnie Pietja, jestes juz po zimie i jak sprawdzilo sie to ogrzewanie kominkowe z nadmuchami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietja77 24.06.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o ogrzewanie kominkowe to:Gdy odpalałem to miałem 18 stopni w domu. Po 2 godzinach palenia temperatura w salonie podniosła sie do 22 stopni zaś na piętrze w pokojach gdzie system z reguły ma działać to temperatura dochodziła do 25/6 stopni co już robiło sie nie przyjemne. Zbyt ciepło. Reasumującm, można się dogrzać ale jak ma być to na dłuższą metę to wolę ciepło z centralnego ( pieca ) bo koszty dmuchawy kominkowej dają sie we znaki i to dość wyraźnie. Nie paliłem komonkiem w zime a tylko w chłodne dni -październik i kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 24.06.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam, też przykładam się do budowy z71 a wszystko jest już na dobrej drodze . Czy moglby ktos przeslac zdjecia poszczegolnych pomieszczen w z71? chodzi mi o ich wielkosc wizualna i proporcje .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts