Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, też przykładam się do budowy z71 a wszystko jest już na dobrej drodze . Czy moglby ktos przeslac zdjecia poszczegolnych pomieszczen w z71? chodzi mi o ich wielkosc wizualna i proporcje .Pozdrawiam

Witam, tak jak pisał Maro takie zdjęcia krążą już po tym forum-np. w profilu moim jest ichkilka:) Ja jednak na waszym miejscu nie sugerował bym się nimi bo nie oddają tak naprawdę tego co się widzi na własne oczy-wbrew pozorom nie są aż takie małe te pomieszczenia ;)

No, no, no Bruno. Pozazdrościć. Szkoda tylko, że nie masz zdjęcia zrobionego z widokiem na kuchnie. Malować tylko i mieszkać;) Ale widzę teraz, że wszystko wyszło idealnie patrząc na podłoge, jak położysz parkiet czy płytki to podłoga wyjdzie Ci równiuteńko z drzwiami tarasowymi. To jakbyś podsumował to jak gruba jest podłoga, licząc od chudziaka (styropian, posadzka). No i oczywiście ile kosztują tynki w całym domu?:)

PS

Ja wciąż czekam na okna..:( Ale niestety..i przeżyłem również szok z drzwiami. I tu drzwi, które mi się podobały, które miałem kupić za 2490zł były w takiej cenie, bo były z wystawki wyprzedawane w stanie idealnym, już za późno. Myślałem, że to ich normalna cena, ale niestety wszędzie kosztują około 4900zł ! SZOK :( A nie chcę innych tylko te :(

Liguee- tynki robocizna kosztowały mnie 2100, za materiał jeszcze nie płaciłem więc nie wiem , i faktycznie po tych fachowcach można praktycznie malować bez żadnych szpachlowań- zaleta gipsowych- co do posadzki to,to co widzisz przy oknie to maleńka gafa- kafel będzie tam lekko ze spadkiem od okna do reszty podłogi bo posadzkarzom po prostu materiału brakło by się zrównać z oknem:) Podłogę mam 14 cm. grubą - 8 styropianu i 6-7 betonu.

No wlasnie Bruno, szkoda ze nie doradzilem ci wczesniej z tym garazem. Bo ja chociaz garaz mam przy budynku mieszkalnym to dodatkowo jeszcze mój architekt zaznaczyl, za jednym zamachem na mapce projektowej cztery punkty na garaz (5m od budynku) i geodeta tez za jednym zamachem kiedy wyznaczal dom wyznaczyl mi wlasnie tez ten budynek. Oczywiscie moge teraz postawic ten budynek kiedy mi sie tylko podoba i co najwazniejsze juz bez tej calej papierologi:yes: