Maro_PL 05.07.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Staropolszczyzna zajechalo:o Co wy dworki budujecie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 05.07.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 A co , wolno mnie, moje włości mój dworek i niech jeszcze raz ktoś spróbuje nazwać to altanką Drzwi dziś wewnętrzne zamówiłem, szpachlowanie się kończy na dole, ścianki się stawiają na górze- żyć nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 05.07.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 A jaki koszt takich drzwi z futrynami jesli wolno wac pana zapytac:confused: No i wogule jakie to drzwi bo mnie mnie dlugo ten temat czeka:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 05.07.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W sumie mam piec par drzwi - drzwi , futryny i montaż to w moim przypadku 5,600 zł- Kupiłem coś takiego: http://www.dre.pl/drzwi-ramowe/category/10-trevi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 05.07.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Dzieki Bruno . A powiedzcie mi jeszcze wac panstwo jakie piorunochrony zakladacie na domach:confused: Bo jak widze pogode w Polsce to jestem przerazony:jawdrop: Teraz sie zastanawiam czy nie trzeba bylo kupic blachodachówki i to plaskiej bo grad by ja sam pofalowal;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.07.2012 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ja się piorunów nie boję , nie zakładam nic- a tak poważnie to koszta mnie zniechęcają i to że o czymś takim myśli się już na etapie fundamentu- coś się tam w ławę wprowadza. ja mam takie szczęście słabe że mnie i tak nie trafi- nic mi się nie trafia fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.07.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 To znaczy u mnie elektryk powiedzial ze przy fundamencie uklada sie bednarke i dopiero potem obsypuje sie fundament, a ja fundament mam jeszcze nie obsypany bo kladli mi rury do odprowadzania wody. Wciaz sie wacham nad tym piorunochronem. U mnie nadal walcza z dachem,,a raczej z pogoda:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 08.07.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witanko Moglby mi ktos pomoc w obliczeniu stropu z Terrivy ? Szykuje sie do zakupu i bardzo przydaly by mi sie jakies przyklady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 08.07.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Ja takowego nie kładłem, ale jak weźmiesz projekt to pierwszej lepszej hurtowni to tam ci policzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 08.07.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Niemam projektu , jest w polsce ,a ja w niemczech . W niedziele mam czas to laze po internecie i szukam tanich materialow budowlanych , mialem co prawda przedmiar robot na kompie ale po wirusie nic nie zostalo . Moze jeszcze sie ktos odezwie .Dzieki BrunoBanani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.07.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 U mnie zastosowali strop czeski ale bardzo podobny do Terivy. Podobno ten czeski jest troche drozszy ale duzo lepszy, i faktycznie jak bylem na budowie to bardzo solidnie wyglada. Mnie ten caly strop kosztowal okolo 4tys zl.Poszperalem w papierach i znalazem mój poprzedni kosztorys stropu TERIVA na mój domBelki Stropowe prefabrykowane- 69sztuk jedna sztuka- 27zlPustaki Stropowe- 275sztuk jedna sztuka-61zlNie wiem czy to dobrze jest policzone bo pogonilem ta firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.07.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 W sumie to sam jestem ciekaw jaki jest koszt Terivy na ten dom . Moze Mimorak lub Pietja tu pomoze, chociaz Pietja ma wersje z garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 09.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Coście się tak naparli na tą Terivę? Belka stropowa 4m - ok.67-70złPustak stropowy - ok.3-3,50złNie pamietam ,ile sztuk tego wszystkiego i jakie belki jakiej długości,ale w ch.. tego wyszło.Maro,coś jakoś dużo ci policzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 09.07.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Sory za pomylke bo przy cenie pustaka zgubilem przecinek. Mialo byc 6,1 za sztuke. No duzo policzyli dlatego ich pogonilem A ile ci wyszedl caly material na strop? czyli belki i pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 09.07.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam Narazie wyslalem pare zapytan o wycene tego stropu .wyszlo mi ,ze potrzebuje : pamietajac ze mam 1metr szerszy i 1 metr dluzszy budynek18szt belek 2,4m15szt belek 5,2m420 szt pustakow zobaczymy co mi tam wymlodza razem z transportem poprosilem o ceny brutto Pazdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 09.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam. Jeśli chodzi o nasze zmiany to wyglądają one następująco: - do domu doklejamy garaż z pomieszczeniem gospodarczym na opał/rowery etc... - przeniesienie schodów zabiegowych z klatki schodowej w miejsce kominka - schody proste pojedyncze - w miejscu klatki schodowej na parterze pomieszczenie gospodarcze (kotłownia) z piecem z podajnikiem oraz przejściem do garażu - na poddaszu w miejscu klatki schodowej pralnia/garderoba Tym sposobem nie rezygnując z małego pokoju na parterze mamy kotłownię, miejsce na składowanie opału i spiżarnię )) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 10.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Juuupiiii, mam kominek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 10.07.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No to pokaz to cudo, i ile talarków to kosztowalo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 11.07.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Proszę o to zdjęcie:) ARYSTO A10P - 3700 zł. to co widać na zdjęciu z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 11.07.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 u minie pierwsza wycena 4200 za material na strop , z transportem 5200 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts