Maro_PL 12.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 browarek to jest cena juz z betonem+pompa, czy tylko za belki i pustaki stropowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 12.07.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Wytyczylim...Czas brać się za kopanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 12.07.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Maro_PL Za same belki i pustaki .Teraz 2 wycena :3895 zeta plus 285 za 1m3 betonu razem z pompa razem z transportem razem z 8% vat Przy zakupie tylko materialow 23%vat ale przy kompleksowej usludze tylko 8% vatu wiec wybieram ta opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 12.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 No ja caly dom tak budyje, wystarczy dogadac sie z wykonawca, niech bierze material na siebie (na papierze na firme. ale ty wybierasz materialy ) i w ten sposób placisz od materialu i uslugi 8% Vatu a nie 23%. Zaoszczedzasz 15% od calosci kosztów. Niby nie duzo ale przy inwestycji wartosci 200 tys jest to kwota 30 tys, a za to mozna juz kuchnie i reszte chaty umeblowac. Po za tym ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie ze firma moze wynegocjowac duzo mniejsza cene za material niz moze wynegocjowac osoba fizyczna, bo prawie wszystkie materialy mam po cenach nizszych niz w cennikach fabrycznych (bardzo bylem tym zaskoczony) No i popieram pomysl z luxferami, ja juz mam luxfery wstawione i fajnie to wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 12.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Marko Pl jaki masz kolor luxferów ? My też wszystko robimy przez firme i faktycznie ceny za material nizsze niz samemu by sie zamowiło Ale tez minus, dzis sie wkurzylismy, chcielismy okna w środku biale a na zewnatrz złoty dąb, okazalo sie ze zamowili cale biale jak bym chcial zmienic to przesunie o jakis miesiąc , półtora dostawe tych okien Nie wiem co teraz może cieplejszy kolor elewacji a juz zostawić te biale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 12.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A oto proponawane przez nas zmiany w z71. Co Wy na to? Wysłałam przed chwilką fotki do studia z pytaniem czy wyrażą zgodę na takie zmiany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 No na poczatku planowalismy luxfery w kolorze miodowym bo daja fajny kolor na schody, ale po dluzszym namysle zdecydowalismy sie na biale bo tez daja fajne swiatlo na schody ale i dobrze wygladaja do kazdego koloru elewacji. Co do okien to nie wiem co wam doradzic, ja osobiscie bym poczekal ten miesiac, bo kolor okien to decyzja na dlugie lata. Oczywiscie kazdy by chcial juz zamontowac te okna i zamknac dom na klucz, ale jesli mieszkacie blisko budowy, to ja bym poczekal na okna które sobie zaplanowalidcie. Ja tez nie mam lekko bo mieszkamy 2200km od budowy i kazdy zakup musze sam zaplanowac i sprawdzic na necie, chociaz monitor i tak nie odzwierciedla prawdziwych kolorów. potem dzwonie do sklepu i umawiam wykonawce. niby lekka robota ale wolalbym byc tam na miejscu. Moze uda mi sie wkleic te moje luxfery a jak sie nie uda to wkleilem kilka zdiec wczesniej , ale te luxfery nabiora blasku jak sie elewacje zrobii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Upssss Pierwsze zdiecie bez luxferów ale drugie i trzecie chyba sie udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Co do okien to jeszcze raz powiem, ja bym poczekal ale to wasza decyzja, ale ja tez zamówilem zloty dab i wczesniej widzialem te okna tylko na necie, ale jak ostatnio bylem w Polsce i zobaczylem te okna na zywo to mi czapka spadla i szczeka opadla:jawdrop:. Zaj....ty kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 No to inna sprawa, jak juz robota jest rozplanowana. Nie ma sensu robic instalacji, kiedy okien nie ma (zlodzieje w nocy nie spia. (Przynajmniej w mojej okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 13.07.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 U nas teściowa ma postawiony kontener z łazienką ,ma tv i kompa i pilnuje całą dobę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 13.07.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Ja bym tam za bardzo tesciowej nieprzyzwyczajal do swojej dzialki, cholera wie czy sie potem za bardzo nie zakorzeni jak juz bedzie dom gotowy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 13.07.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Rodacy, jaką macie kanalizacje- szambo, oczyszczalnie biologiczne , ekologiczne lub inne terefere- co wybraliście? ja mam w planach biologiczna koszt to ok 10 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 14.07.2012 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 No ja przynajmniej ten problem mam z glowy, bo podlacze sie do kanalizacji gminnej. W promieniu 50m mam dwie studzienki kanalizacyjne:P A jak u was rodacy sprawa przylacza pradowego? Jak dlugo czekacie lub czekaliscie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 14.07.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Ja skrzynke mialem przy dzialce po zaplacie troche ponad 2000 zeta i spelnieniu wymogow ,jakies uziemienia skrzynka itd,itp elektryk wzial 1000 zeta podlaczyli po okolo 1,5 tygodnia. To juz jest normalny prad , a nie budowlany ale skrzynka narazie w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 14.07.2012 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Co do kanalizacjii to ja bede mial szambo ,u mnie niema gminnej wody ani kanalizy . kopalem studnie ale woda i tak sie jeszcze nie nadaje do spozycia chociaz mam 2 filtry powiedzieli ze moze za 1 rok sie wystarczajaco sama oczysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 14.07.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) My z prądem mamy podgórkę,odpisali nam na początku roku ze podłączą do czerwca 2013 . Na sam projekt przyłacza babka nam tłumaczyła ze oni mają czas do roku. Załatwiliśmy ,że ten projekt zrobili szybciej i teraz pozostaje wykonanie . Obliczyli nam ze to koszt 17 tys ( zgroza) całe szczescie ze to koszty zakł.energetycznego tak doczytaliśmy w umowie. My tez bedziemy miec szambo, za jakis czas ma isc kanalizacja wiec sie podpniemy. Oczyszczalnie chcielismy ale teren glinowy i nie mozna Zaraz jedziemy na dzialeczke,wczoraj wylewali nam schody ,trzeba sprawdzic Edytowane 14 Lipca 2012 przez krasiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 16.07.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 hej. czy ktoś może zamieniał łazienkę na dole z kotłownią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 16.07.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Chyba nie, a czemu koleżanka pyta? Jest taki pomysł? Wystarczy od gospodarczego dać drzwi od holu i będzie to samo- w gospodarczym tez jest komin, trzeba i o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts