Maro_PL 13.08.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 KUR . . MAC :mad::mad: Nic innego nie przychodzi mi do glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 13.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Bruno - To ja tez sie napije .... to ci ku.... pech Marco - wrzuce , wrzuce jutro zrobie takie wyraźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 14.08.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Czołem panowie. To kolor elewacji czy klej taka barwę ma? Czy się udało ?.....mhyy dochodzimy czyja to wina-jak zwykle każdy odpycha od siebie:) monter na koparkowego, koparkowy na montera i tak dalej- w przyszłym tygodniu wpadnie serwis i zobaczy co da się z tym zrobić . Narazie jeszcze chłonę Ładnie idzie budowa, obym i ja przed zima ocieplił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 14.08.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No to dobrze ze chociaz serwis postara sie cos z tym zrobic Juz przynajmniej widac jakies swiatelko w ..............szambie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.08.2012 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 No strasznie ostro zakrecone te schody krasiol, wklej moze fotke z góry, bo moje tez takie zakrecone ale mysle ze da sie je jakos obrobic drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.08.2012 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 I druga fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.08.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Co tu taka cisza:confused: Bruno jak twoj zbiornik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.08.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Że tak powiem , pupa:)ale za to mam meble w kuchni, żeby jednak było weselej to bez frontów bo nie doszły z przyczyn oczywiście niewyjaśnionych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Oczywiscie wkleisz foto jak bedziesz mial juz fronty mebli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 18.08.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Niech skonam jak nie wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 21.08.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej nieobecności. Zastanawiam się czy na ścianach dać tynki tradycyjne czy płyty kg. Słyszałam, że na dole powinno się dawać raczej tynki tradycyjne by lepiej zespoliły ścianę. A Wy co polecacie? Jak to wygląda od strony finansów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 21.08.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Tynk, i tylko tynk, gdzie tylko możesz- od strony finansowej nie jest źle. Ja zapłaciłem u siebie za robociznę coś ok 2 tys. i materiał tez chyba tyle(tynki gipsowe) Nie ma porównania ściana z płyty a tynkowana. Poza tym płyta będzie na łączeniach przez długi czas pękać- jak bym mógł to bym nawet skosy otynkował Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez BrunoBanani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 21.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Nas tez troche nie było. Wezwalismy na budowe ispektora nadzoru i....... kurcze tyle sie dowiedzielismy ze szok. Troche nam spartaczyli i teraz musimy pogadac z wykonawcą by popoprawiali ,eh szkoda gadac Co raz bardziej źli jesteśmy ze wzielismy firme jedną, o wiele taniej i lepiej byłoby brać na każdą robote inna ekipe. mkmk - tez jestesmy za tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.08.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Tynk i tylko tynk. Krasiol pusc troche pary co tam wyszlo z tym inspektorem:confused: Moze przestroga to bedzie dla innych zeby uniknac takich bledów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polianna11 21.08.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Rzuty po zmianach, poszerzony o 1,20m ... z wymiaru 7,14 na 8,34-dom powiększył się o 10,73 m... To tak gdyby ktoś zastanawiał się czy powiększać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 21.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 1.Dach - krokwie powinny byc ześrubowane a nie zbite2.Brak kawałka muru miedzy styropainem a skosem, przy łaczeniu dachu - idealne dla gryzoni wejście 3. Elektryk spartoczył i poprowadził kable jak chciał, a wg.norm powinno być prostopadle bądź równolegle4. Na schodach przebijają zbrojenia - są nie dolane i słup też 5.Nadproże w jednym miejscu w ogóle nie jest z jednej srony wsunięte w mur6.Okna niektóre jak wsadzali a mieli za duży otwór to podłożyli styropian a powinni domurowac7. W niektórych miejscach jest krzywo i trzeba bedzie tynkiem dorownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 21.08.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 No to ladnie po tobie firma pojechala, zwlaszcza z tym nadprozem i krokwiami. A elektryk to juz mistrzostwo swiata, przy kladzeniu kabli zawsze trzeba stosowac linie poziome i pionowe oraz katy proste, chociazby dlatego ze jak kiedys w przyszlosci bedziesz chcial wymienic kabel to patrzac na kontakty i odbiorniki pradu bardzo latwo znajdziesz kabel i zbijanie tynków ograniczysz do minimum. Nie jestem elektrykiem ale to sie wie, nie wiem moze twój elektryk chcial zaoszczedzic na ilosci kabla. (tylko ze te oszczednosci penie zostaly by w jego kieszeni a nie w twojej) nie daj sie zrobic w h..a i powinni ci to poprawic w cenie bo to ewidentnie ich bledy. Masz racje ze trzeba brac kilka firm, z tym ze moim zdaniem tynki, posadzki , skosy ,wstawianie okien i drzwi powinna robic ta sama firma co budowala dom, jesli wezniesz inna firme to ewentualne bledy beda zganiac na poprzedników. (a to sciany zrobili krzywe, a to to, a to tamto) Reszte jak najbardzie sie zgadzam u mnie bedzie zupelnie inny elektryk i hydraulik, nawet zrezygnowalem z tych fachowców co mi polecala moja firma budujaca dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 25.08.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Jednak faktycznie najlepszym rozwiazaniem jest doprowadzenie do pieca czy kominka powietrza z zewnatrz tu sie zgadzam w 100% Po co wypalac tlen z domu w którym przebywaja domownicy:yes: Wedlug mojego m który tez jest kominiarzem to pom gospodarcze powinno mieć min 8 m szesciennych by wstawic tam piec na eko groszek,i aby to zrobic wystarczy obnizyc poziom podlogi o pare centymetrów,i doprowadzić nawiew z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 28.08.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Co tu taka cisza??? Wszystkie klopoty i problemy poznikaly, czy w ferworze walki zapomnieliscie o forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 29.08.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Co myslicie na temat schodow ? : drewniane czy lane ? co sie lepiej opyla i jak cenowo to wychodzi w przyszlym tygodniu zalewam strop i wlasnie temat schodow mnie bardzo interesuje .apropos cen : strop terriva kosztowal mnie 4630 zl beton okolo 1600 zl 8% vat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts