BrunoBanani 29.08.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja zamówiłem drewniane- lity klejony jesion- schody , poręcz , tralki , plus ok 3 m dodatkowej poręczy kosztowało mnie 9 koła . To cena razem z montażem i malowaniem ( będą w kolorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 29.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Schody betonowe czy drewniane:confused: Chyba tak naprawde kwestia gustu a nie ceny, ja zdecydowalem sie na schody betonowe glównie dlatego ze zalezalo mi na dodatkowym pomieszczeniu pod schodami. Puzniej i tak wykoncze schody drewnem. Co do ceny nie wiem jak to wychodzi bo stal i beton zamówione mialem razem ze zbrojeniem na strop. A robocizna jest wliczona w SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 30.08.2012 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Mam jeszcze prosbe do Bruna i Krasiola, jaki jest kosz skosów i sufitów na poddaszu? Chodzi mi o koszt plyt GK, gipsu i robocizny, bo ten etap jeszcze przedemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 30.08.2012 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 2,5 tys. kosztowały mnie materiały na skory i działowe(płyta, stelaż itp) 3 tys. robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 30.08.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Czyli ze na same sufity i skosy powinno wyjsc duzo taniej,(moze nawet polowe taniej?) bo dzialówki juz mam zrobione z bloczka.dzieki Bruno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 30.08.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A ocieplenie dachu ile Cie Bruno wynioslo tak mniej wiecej??? Izolowales dach welna mineralna, czy moze czyms innym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 30.08.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 wełna 20 cm. Teraz nie pamiętam a w papierach bałagan- ale nie więcej jak 1 tys z groszem- robocizna 3 stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 30.08.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Wielkie dzieki Bruno:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.09.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Co tam slychac na budowach:confused: Mam pytanie co do welny mineralnej na poddasze. Widze reklamy welny w Castoramie ale sadzac po cenie to chyba jakies badziewie. Jaka welne kupujecie na poddasze???Jaka grubosc? Ile metrów/2 tam wychodzi i po ile 1 metr/2 Brutto?. Wiadomo ze Rockwool to lider na rynku i chyba warto zainwestowac w dobra izolacje domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 06.09.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ja mam isover 20 cm. metrów wychodzi chyba coś ok 70, także nie jest to mega wydatek w porównaniu z innymi rzeczami.Patrz na parametry nie na firmę . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.09.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Drodzy przyjaciele, mam jeszcze pytanko odnosnie tarasu i wejscia do domu. Czy trzeba jakos to podbudowac??? To znaczy czy trzeba wylac chudziaka, wymurowac bloczki fundamentowe, zasypac srodek i dopiero wylac plyte tarasowa??? kilka osób juz ma to zrobione dlatego czekam na porady jak to zrobic, bo moja firma wlasnie takie rozwiazanie mi proponuje jak napisalem wyzej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 07.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Z tarasem i gankiem prawie tak samo jak z fundamentem- dobrze Ci radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.09.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Mówia ze bez fundamentu nie ma gwarancji ze puzniej sie to wszystko nie bedzie podnosilo. A co Bruno ???tez tak robiles pod taras i pod wejscie do domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 08.09.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dokładnie tak-mały wykop, w to chudziak, małe zbrojonko i bloczek.Potem zasyp i wylewka betonowa. Przy dużych tarasach na chudziaka dają normalne zbrojenie i zalewają to 20cm. betonu nawet. Dobra podstawa jest najważniejsza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 08.09.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 My teraz zrobimy tylko ganek ,a z tarasem pobawimy sie na wiosnetez mamy zamiar zrobić małe zbrojonko ,gruz zasypać i beton- Marco ,dobrze ci tam firma doradzilaNam teraz ocieplają dach tez "20" W miedzyczasie ogrodzilismy 3 strony siatką, przód na razie zamkniemy prowizorką by jak bedzie kasa na wiosne pobawić sie z płotemWytynkowane mamy pięknie,tylko tamgdzie mają być ościeżnice zostawili, zastanawiam sie czy nie powinismy byli wstawić ościeżnic przed tynkowaniem ,jak myślicie? Choć teraz juz i tak za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 08.09.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ościeżnicę kupisz zapewne takie które będą zabudowywały boki- są ładne i nie kosztują jakoś extra. Z zasady nikt tego nie tynkuje- ja przynajmniej nie spotkałem się z czymś takim.Tak to przykładowo może wyglądać.....http://www.invado.pl/produkty/oscieznice/oscieznica-regulowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.09.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wielkie dzieki, co ja bym bez was zrobil:rolleyes: Ciezko tak zarzadzac budowa na odleglosc, ale 30-tego lece do Polski na kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 08.09.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Witam, mam pytanie odnośnie czegoś co nie daje mi spać po nocach, a mianowicie mówie o kominie a raczej o braku jakiś "rur" w środku. Ostatnio dowiedziałam się, że powinny jakieś być. Murarz po zapytaniu czemu ich nie ma odp. "nic pani nie mówiła". I teraz pytanie do Was: Jak to wygląda u Was?, Macie te "rury", "kominki"? I jak bardzo są one istotne i czy można je teraz w jakiś sposób zamontować jeśli komin już jest. I inne pyt. Jakiej grubości macie deski na suficietzn. na tym stryszku? Obawiam się, że calówki będą za cienki jeśli będę chciała w jakiś sposóbużytkować ten strych, chociażby dla kominiarza. Ile m3 wyszło wam takich desek? Edytowane 8 Września 2012 przez mkmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.09.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Rury jak najbardziej powinny byc, takie z ceramiki. Podstawowe pytanie czy to komin kupiony,czy poprostu murarz wymurowal komin stara metoda? Jesli to komin zakupiony, to moim zdaniem wklady ceramiczne powinny byc (no chyba ze o czyms nie wiem:confused:) Co do desek nie mam zdania, bo nie mam jescze desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.09.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Nie mam jeszcze desek, bo fachowcy radza mi wykonczyc poddasze dopiero po elektryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts