mkmk 08.09.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Komin murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 09.09.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 mkmk- Dziś bardzo popularne i praktyczne a przede wszystkim bezpieczne są tak zwane kominy systemowe- to pustaki z wkładem ceramicznym w środku oraz izolacją termiczną- od lat nie spotkałem na budowach innego komina- to chyba przez to że takie są wymogi( musiała byś poczytać) Dlatego mówią tobie że twój komin taki wkład powinien mieć. Ceramicznego już nie wsadzisz , więc trzeba by było zastosować rury stalowe (kwasówki) . Czy jednak ktoś teraz to przez górę komina zamontuje i czy otwór komina ma taką średnicę? Murarzowi który komin robił powiedz że nie mówiłaś bo się na tym znać nie musisz-dlatego wzięłaś fachowca któremu za to płacisz.Najlepiej upewnij się u producenta pieca który będziesz miała i jakiegoś lokalnego kominiarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 09.09.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja tez prawde mówiac przyznam ze nie wiem co z tym kominem teraz zrobic zrobic, najlepiej zapytac kominiarza. Bo mozna niby zrobic komin starodawna metoda, ale powinien on byc wtedy duzo wieksze otwory, Nie stawia sie juz takich kominów w nowobudowanych domach. TU EWIDENTNIE MURARZ DAL DUP. i powinien ponies tego konsekwencje, a tlumaczenie NIC PANI NIE MÓWILA jest smieszne. Chociazby podam mój ostatni przyklad; mówie mojej firmie ZRÓBCIE TARAS i wtedy oni mi tlumacza jak taki taras powinno sie robic, i z czego on ma sie skladac. To fachowiec ma posiadac wiedze, a nie ja czy pani bo za to im sie placi. Prosze zapytac swojego murarza kiedy budowal samodzielnie ostatnio dom, bo cos mi tu komuna zajezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 11.09.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam, moze ktos mi podac przyblizona cene rury PCV do kanalizacji zewnetrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 11.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A jeszce jedno ,, za tarasy firma zawolala 8tys czyli 4tys za material i 4tys za robocizne.Za wszystkie czyli za ten przed wejsciem do domu, za ten z boku jak wyjscie z salonu (powierzchnia mniej wiecej taka jak w projekcie) i jeszcze jeden taki malutki tam gdzie za garazem mam takie zadaszenie na drzewo. Prosze o opinie czy to duzo czy w sam raz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 11.09.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mam jeszce jedno pytanko. Za tarasy firma zawolala 8tys (4tys robocizna i 4tys materialy) Powierzchnia tarasów podobna jak w projekcie ten przed wejsciem i ten drugi duzy z boku jak wyjscie z salonu. Dodatkowo jeszcze mala wylewka betonowa z tylu za garazem pod tym zadaszeniem na drzewo. To dobra cena???? Bede wdzieczny za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 12.09.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 O ile materiału ceny nie pamiętam o tyle cena za robociznę jest duża- ja zapłaciłem, pamiętam jak dziś, 1,5 tys. co też wydawało mi się dużo i sprawdziłem cenę innego wykonawcy który zaśpiewał identyczną.Dodam że jest to cena za wykop, chudziak, zbrojenie , wymurowanie bloczkami, zalanie , murki oporowe i jeszcze mi nawet papa pokrył fachman.Za 4 tys. to ja robię 200m2 dachu ludziom. - dla ekipy murarskiej takie tarasy to jak kartofel dla byka - nie rozumiem skąd taka cena. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 12.09.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Marko- jesli chodzi o rure kanalizacyjną zewnętrzną to my za 18 metrów i 3 kolanka zapłaciliśmy 300 zł i 250 za podpięcie do szamba i domu Jeśli chodzi o taracy to Bruno ma racje jakoś drogo chcą A u nas słuchajcie CUD - zrobili nam prąd, a niby mieli czas do czerwca 2013 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 12.09.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Dzieki chlopaki za info. A jak dlugo Ci te tarasy robili bruno??? (Co ja bym bez was zrobil:confused:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 12.09.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) My z tyłu taras bedziemy robic wiosnaa ganek z przodu to 1 dzien nam powiedzieli ( zalewany gruchą), tylko kiedys tam trzeba bedzie jakis gres położyć i to tez bedzie 1-2 dni Edytowane 12 Września 2012 przez krasiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 12.09.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ganek i taras nie powinie dłużej jak tydzień być robiony. U mnie ręcznie był zalewany i nie trwało to dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemmoremmo 12.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Słuchajcie mam takie pytanko: Kumpel będzie stawiał dom systemem gospodarczym czyli jak rozumiem wszystko co bedzie umiał zrobić zrobi sam.Kierownika budowy owszem ma. Ale czy jak np. postawi ściany to niepotrzebuje czasami podpisu majstra. Czy wystarczy że tylko nadzór będzie pełnił kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 12.09.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Wystarczy podpis kierownika- ewentualnie kierownik może chcieć widzieć co i jak zostało zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browarek39 15.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam chcialem sie pochwalic ze strop mam zalany ale niemoge fotek wstawic ,kurde . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 22.09.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Co tu taka cisza:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 23.09.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Wszyscy juz sie chyba pobudowali. mieszkaja i teraz juz nic nie pisza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk 25.09.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Oj chyba nie wszyscy jeszcze się pobudowali Szukam inspiracji jak urządzić tą naszą kuchnie. Podzielcie się swoimi pomysłami jak wszystko rozmieściliście. My kupiliśmy drzewo na schody i teraz czekamy. Będziemy mieć najprawdopodobniej podest do tego okna na klatce schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasiol 26.09.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Cześć,budujemy,budujemy .... brak kasy daje sie we znakinie wiem czy bedzie na wykonczenie nawet te podstawowe,niemowie juz o jakis nowych meblach...ale co tam najwyzej przez kolejne lata bedziemy urzadzac o to co pytaliscie odpisalismy Wam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 26.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Nie pekaj krasiol, wszystko wykonczysz od rozu i co potem? . trzeba miec jakis cel, a jak go juz osiagniesz to co dalej??? Nudy Najwazniejsze jest gonic króliczka. W niedziele lece do Polski na osobista inspekcje mojej budowy, bede w delegacji 6 dni. (Jak to milo chociaz czasem poczuc sie kierownikiem:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 26.09.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 JA rzadko bo się przeprowadzamy:) ale nie zazdroście , nie ma czego -zmora. W zasadzie mam dół wykończony i tak jak krasiol powiem - kołacze sie kończą. Kuchnia urządzona pomalowany dół- teraz dalej gonie króliczka -jak to maro napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts