Maro_PL 03.11.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Sorry za pomylke. Ten projekt który rozwazalem wczesniej to Z211 a nie Z212. Ten projekt wlasnie nie ma tego tarasu o którym pisze, ale tez jest podobny do Z71 i wejscie do pomieszczenia z kominem ma od korytarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 03.11.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Pewnie dlatego że go nie było lub nie trafiłem poprostu na niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 03.11.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Zreszta, po co wybierac inny projekt. Wystarczy kupic projekt Z71 i odpowiednio go zmodyfikowac. A z tego co widze wyobrazni wam nie brakuje. Wszyscy budujemy takie same domy, ale na podstawie zdiec jeszcze nie wiszialem dwóch takich samych domów:). I to mi sie najbardziej podoba. Az dostaje gesiej skórki jak pomysle co zobacze na stronie nr 200 tego forum. Zaden serial nie jest tak nieprzewidywalny jak to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 05.11.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Dlaczego wybraliscie z71 a nie z212 ? oba te projekty sa bardzo podobne Bo jest ładniejszy A tak wogóle to bardzo podobnych projektów do z71 jest sporo: z211, z212, i jeszcze jeden kiedyś widziałam na stronie z500, ale nie pamiętam nazwy, pamiętam tylko że miał niebieską oprawę drzwi i okien jak dobrze pamiętam ale układ do złudzenia przypominał z71. z 211 ma dużo większe okna, a że ja ich myć nie lubię to wybraliśmy z 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.11.2012 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Bruno!!!!!! Jak juz mieszkasz, to pochwal sie jakimis fotkami. Chyba wszyscy czekaja na efekt koncowy twojej budowy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 07.11.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Do efektu końcowego jeszcze sporo brak , jak ogarnę z grubsza górę to jakiś filmik może nawet nagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 07.11.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Do efektu końcowego jeszcze sporo brak , jak ogarnę z grubsza górę to jakiś filmik może nawet nagram Bruno, ale my już ciekawi jesteśmy :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 07.11.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Bruno, ale my już ciekawi jesteśmy :eek: Tym większą radość wam to da jak chwilę zaczekacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.11.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 BRONO!!!!!! My chcemy zdiecia!!!!!, My chcemy zdiecia!!!!!, My chcemy zdiecia!!!!! Poprostu podziel porezentacje na dwa etapy 1. Przed ogarnieciem balaganu 2 Po ogarnieciu balaganu No nie badz pan rura i pan nie pekaj Dawaj zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher2010 07.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam wszystkich.Mianowicie mam jedno pytanie wybaczcie mi jak nie poszukałem gdzieś na forum może ktoś z was miał ten sam problem. Dostałem ze Starostwa pisemko że muszę uzupełnić dokumenty dotyczące badania geologicznego pod przydomową oczyszczalnie scieków, może ktoś z was spotkał się z tego typu problemem pan mówi że to weszło od ok1,5 roku(taki przepis) rozmawiałem z kolegą który też buduje niedaleko mnie i mówił że nic takiego nie musiał robić, Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 07.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam wszystkich budujących Z 71. Aktualnie jestem na etapie budowy ścianek szczytowych i już niedługo dach i okna, tak żeby zamknąć go przed zimą. Postaram się załączyć zdjęcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 07.11.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.11.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nie mam takiej oczyszczalni to nawet gdybym chcial to nie potrafie pomóc w tym temacie. Ale slyszalem ze coraz wiecej przepisów musimy dostosowac do przepisów EU. Mielismy jako kraj wchodzacy do EU kilka lat czasu na dostosowanie sie do tych przepisw. Slyszalem natomiast ze do zainstalowania pompy ciepla, tez trzeba miec takie badania (Kiedy sa zastosowane kolektory pionowe a nie poziome) Dlatego nie dziwmy sie ze rok temu ktos budowal dom i nie zalatwial tego co my teraz musimy zalatwiac. EU to nie tylko przywileje , ale i obowiazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 07.11.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam wszystkich.Mianowicie mam jedno pytanie wybaczcie mi jak nie poszukałem gdzieś na forum może ktoś z was miał ten sam problem. Dostałem ze Starostwa pisemko że muszę uzupełnić dokumenty dotyczące badania geologicznego pod przydomową oczyszczalnie scieków, może ktoś z was spotkał się z tego typu problemem pan mówi że to weszło od ok1,5 roku(taki przepis) rozmawiałem z kolegą który też buduje niedaleko mnie i mówił że nic takiego nie musiał robić, Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam. Nic takiego do swojej oczyszczalni robić nie musiałem, może się coś zmieniło od tamtej pory w przepisach . Kolega z Trzebiatowa, ale ten świat mały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 07.11.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 [ATTACH=CONFIG]146611[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146612[/ATTACH] Ładny etap imienniku co to za okienko takie duże z boku:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beataxxx 08.11.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 wlasnie fajne takie okno ja tez takie bede miala poniewaz to duze okno z salonu bede miec z tylu domu a to wypadnie chyba tam gdzie bedzie stal stol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 08.11.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Wstępnie miały być na tej ścianie dwa okna, jedno na końcu kuchni a drugie na końcu salonu lecz stwierdziliśmy że damy jedno duże okno po środku i wówczas kuchnia będzie bardziej ustawna oraz w salonie będzie jeden narożnik w pełnej ścianie i będzie można ustawić jakiś mebel lub kącik na Tv. Teraz jestem na etapie wyboru okien i już sam nie wiem jakiej firmy wybrać i z jakimi parametrami. Może ktoś mi podpowie lub da dobrą radę co do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekonomista 08.11.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Wstępnie miały być na tej ścianie dwa okna, jedno na końcu kuchni a drugie na końcu salonu lecz stwierdziliśmy że damy jedno duże okno po środku i wówczas kuchnia będzie bardziej ustawna oraz w salonie będzie jeden narożnik w pełnej ścianie i będzie można ustawić jakiś mebel lub kącik na Tv. Teraz jestem na etapie wyboru okien i już sam nie wiem jakiej firmy wybrać i z jakimi parametrami. Może ktoś mi podpowie lub da dobrą radę co do okien? Według mnie najlepiej profil VEKA Winergetic premium 0,6. Profil jest 3 szybowy. Różnica w cenie zwróci się bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 08.11.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Co do okien to ja kupowalem w grudniu, i z tego co pomietam Bruno kupowal w tym samym czasie. (jest na tym forum wiele postów na ten temat wlasnie z grudnia 2011)Ceny byly wtedy promocyjne. Warunek byl taki ze okna kupujesz w grudniu, a odbierasz na poczatku marca. Taki uklad mi pasowal bo i tak jeszcze nie mialem gdzie tych okien stawic. Cena byla bardzo dobra bo za 12 okien w tym drzwi tarasowe zaplacilem 5320 netto +8 % vatu to razem wyszlo prawie 5746. z dowozem. Jakie okna kupic? najlepsze a najlepiej takie na jakie cie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 08.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Wstępnie miały być na tej ścianie dwa okna, jedno na końcu kuchni a drugie na końcu salonu lecz stwierdziliśmy że damy jedno duże okno po środku i wówczas kuchnia będzie bardziej ustawna oraz w salonie będzie jeden narożnik w pełnej ścianie i będzie można ustawić jakiś mebel lub kącik na Tv. Teraz jestem na etapie wyboru okien i już sam nie wiem jakiej firmy wybrać i z jakimi parametrami. Może ktoś mi podpowie lub da dobrą radę co do okien? Jak już Maro wspomniał prowadziliśmy już polemikę na temat okien;) Ja osobiście sprawdzałem trzy firmy, MS, Drutex I Oknoplast- padło na ostatnią . Co ciekawe przy wyborze okien ciężko się sugerować opinią innych , sam chciałem i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jakie okna kupić. Szukaj, sprawdzaj , oglądaj, negocjuj ceny- ja ze swoich jestem zadowolony, ale czas pokaże czy słusznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts